sâmbătă, 4 august 2012

Moscova mizează pe băsescu!




Am şi eu o întrebare: de ce îl ajută Moscova pe traian băsescu? Comentariile "Vocii Rusiei", aparent favorabile USL şi suspendării lui traian băsescu, vin să confirme, atât de clar şi de răspicat amestecul Moscovei în "lovitura de stat" de la Bucureşti, încât stai şi te întrebi dacă nu cumva ruşii s-au tâmpit iremediabil? 

După care îţi aminteşti că ruşii joacă şah, nu bambilici, şi că intervenţiile consecutive ale unui oficios al Kremlinului trebuie să aibă un alt sens. Ruşii nu sunt tâmpiţi, să-şi închipuie că NATO sau UE vor tolera ca o ţară membră să fie condusă de un guvern marionetă al Moscovei. Nici măcar nu încearcă aşa ceva. Pentru că nu le foloseşte cu nimic. 

În schimb le foloseşte de minune un tip precum băsescu, aflat în treabă la Bucureşti. Aşa se pot folosi de argumentul "agresivităţii Bucureştiului" pentru a construi legături mai puternice cu Ucraina şi cu Republica Moldova, şi pentru a elimina cât mai mult din influenţa occidentală din cele două ţări, cu minorităţi rusofone semnificative. Cu cât festivalul rusofobiei din România este mai grotesc, cu atât Moscova poate manipula mai bine sentimentele rusofonilor din Moldova şi din Transnistria.  

Aşadar, nu pe Ponta sau Antonescu mizează Moscova, ci pe băsescu! Le-ar lipsi teribil, în ăştia doi ani jumătate! Şi atunci îi dau o mână de ajutor, publicând comentarii inepte, pentru uzul cretinilor "de dreapta", care reacţionează fix cum îşi doresc ruşii. Îi cunosc prea bine, ştiu la ce cuvinte cheie răspund. I-au condiţionat deja! Să anulezi simţul critic al unor intelectuali, totuşi, este o performanţă, nu credeţi? De unde se vede că FSB rămâne un adversar redutabil pentru oricine din lumea asta. Pentru proştii din România nici nu trebuie să se întrebuinţeze. Ei se excită singuri, în masă! 

6 comentarii:

Karakas spunea...

Exact, rusii isi muta piesele pe tabla de sah, iar Basescu este excelent pentru ca ei sa avanseze mai agresiv si sa isi atinga scopurile in zona Romaniei.

Amintiti-va de pro-basarabeanul Basescu si cit ii mai umbla gura cu unirea s.a.m.d. Ati mai auzit ceva de la el pe tema asta in ultima perioada? Pai cu cit a vorbit mai mult, cu atit a facut mai mult rau cauzei pro-romanesti.

Daca mergea pe ideea reconcilierii romano-ruse in general, si in special in Basarabia, ar fi avut de cistigat pentru ca si rusii au in vedere un statut mai bun pentru minoritatea lor. De fapt, ei acum vor limba de stat in Moldova. Basescu a fost extrem de neindeminatic, orbit de Licurici :), si nepriceput in arta diplomatiei.

Dan@Trenduri spunea...

Cu ceva vreme in urma ma injura toata suflarea basista cand afirmam ca basescu e cartita ruseasca. Chestiunea e logica deoarece pe vremea comunistilor structurile de informatii ale statelor semnatare ale Tratatului de la Varsovia actionau in occident sub coordonarea KGB. Un exemplu clasic e Caraman si reteaua pe care o coordona(cei care-si imagineaza ca Romania era vreun mare rahat si era capabila de o asemenea penetrare e cel putin naiv). Ma rog, dovezile scriptice le vom avea abia peste vreo 50 de ani, cand urmasii se vor rusina teribil de prostia si naivitatea noastra.

cristi spunea...

În 2004, înaintea alegerilor unde G. W. Bush vroia un al doilea mandat, Osama bin Laden a lansat o casetă video în care îndemna americanii să nu mai voteze cu Bush. Din păcate mulţi americani s-au lăsat păcăliţi şi au făcut exact ce vroia de fapt OBL: au votat cu Bush. Asta e o schemă cunoscută de mult şi nu cine ştie ce filozofie. Nu merge deloc pentru orice om raţional, însă băsiştii - ca şi conservatorii americani - nu fac parte din categoria asta.

Băsiştii sunt maniheişti, ei văd lumea ca o confruntare apocaliptică între Bine şi Rău. Aceste categorii sunt absolute, nu există nuanţe, ca în basmele pentru copii. Pentru un băsist e de neconceput ca Moscovei (răului adică) să îi convină unul ca Băsescu, pentru ei un apostol al binelui. Nu vor crede în ruptul capului aşa ceva. Mă refer la băsiştii sinceri, nu la mercenari sau interesaţi altfel.

Crin Antonescu, care îmi place din ce în ce mai mult, ştie asta şi mai ştie şi ce e de făcut. Băsistul isterizat nu poate fi calmat decât de o perioadă în care să constate că nu se prăbuşeşte cerul fără protecţia tătucului său. Medicamentul este pur şi simplu normalitatea.

margin spunea...

M-a pus naiba sa urmaresc un discurs de-al lui base cu putin inainte de referendum. Cu totul intamplator probabil, pe la jumatatea povestii, nea caisa zicea ceva de genul: ca el e pt autonomie, ca nu mai merge altfel, blablabla. Ca sa vad apoi ca o minoritate n-a iesit la vot :)). Tin minte ca am mai stat la tv vreo juma' de ora sa vad reactiile partii adverse la declaratia aia tampita. N-a fost niciuna, n-a reactionat nimeni, desi era clar ca scopul vorbariei respective fusese tocmai pasajul ala, restul era umplutura.
Nu stiu cine cu cine e, poate si unii si altii apartin aceleiasi parti, habar n-am.
Insa ce se intampla e o mare mizerie, e plin de ticalosi si farisei in ambele tabere. Si-au luat banii si ne-au aruncat la caini.

Porumbelul scos de Videanu spunea...

Videanu declara inainte de referendum:

http://www.gandul.info/politica/calculele-pdl-pentru-referendumul-de-demitere-a-lui-basescu-cati-oameni-ar-putea-iesi-la-vot-9905140

"Sondajele şi analizele realizate la comanda PDL indică faptul că la referendumul de duminică se vor prezenta 42 - 43% din persoanele înscrise
pe listele electorale, adică aproximativ şase - şapte milioane de români. Dezvăluirea a fost făcută de preşedintele interimar al PDL Bucureşti,
Adriean Videanu, într-o ediţie specială a GÂNDUL LIVE."


Intrebare:

Cit reprezinta 100% avuti in vedere de Videanu si de ce a luat in calcul respectiva cifra ?

;)

originar spunea...

@dan@trenduri
si eu sunt convins ca basescu e cartita ruseasca; se comporta si declara ca la carte dupa o reteta simpla de manipulare, pt a obtinele efectele dorite de rusi.
Exemplul cu Osama si Bush e relevator; evident ca acest tip de manipulare inversa are efectul scontat pt oamenii usor de prostit, din pacate insa atat de multi.
E mai usor sa minti un om, decat sa il convingi ca a fost mintit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...