luni, 6 august 2012

Crin Antonescu e treaz!



Vorba lui Ciutacu: ştirea dimineţii nu este demisia lui Rus şi a lui Dobre de la Interne şi de la Administraţie, ci faptul că "Somnorilă" Antonescu e treaz la ora zece dimineaţa! În rest, demisia este o veste bună: Ioan Rus nu avea ce căuta în guvern. Nu trebuie să vă explic eu de ce. 

E foarte adevărat că băsescu a reuşit să se împuşte în picior, prin demisia lui Rus. Acum nu va mai avea la MAI un om care să fie atent la "semnalele" lui. Acum confruntarea lui cu Ponta şi Antonescu intră într-o fază radicală, şi nu prea mai are aliaţi în instituţiile de forţă. Cine va veni în locul lui Rus va fi sigur chitit să demonstreze că e surd la zicerile Pulimii Sale. 

Mai mult, USL vrea să facă şi alte schimbări, iar una dintre ele, dacă se confirmă, are să-l lase pe băsescu fără Kovesi şi fără Morar: Şova la Justiţie. Chiar ne vom distra! 

Curtea Constituţională face azi precizări care nu lămuresc nimic, şi întreţin ceaţa în legătură cu "actualizările" listelor electorale. Pur şi simplu nici acum nu spune clar ce vrea! Se vede treaba că i-a strâns cu uşa traian băsescu, şi acum nu ştiu cum să scoată cămaşa, după ce au împins decizia privitoare la valabilitatea referendumului până la 12 septembrie.

Ştiu, nu este un motiv de bucurie ceea ce se în aceste zile. Dar dacă tot este care pe care, apoi să fie! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! În fond, toţi îşi joacă viitorul, şi nu doar viitorul politic, dacă se întoarce traian băsescu. 

Sistemul creat de traian băsescu funcţionează. El trebuie distrus cu orice preţ. Este un sistem bazat pe şantaj, pe urmărirea permanentă a tuturor politicienilor, un sistem securist dus la extrem, care a generat deja haos administrativ şi a blocat statul. Totul funcţionează după bunul-plac al lui traian băsescu. Care îşi poate permite orice fel de fantezii şi decizii arbitrare, pentru că nu poate fi tras la răspundere în niciun fel. 

Zilele astea ne-a arătat că a rămas la butoane, că sistemul încă ascultă de el. USL trebuie să dea o lovitură dură sistemului, să-l rupă de traian băsescu. Are 7,5 milioane de români lângă ea, nu văd de ce s-ar teme. De deciziile de azi depind multe. Să le ia, fără să se mai gândească la ce zic unii şi alţii. Până la urmă UE va discuta cu învingătorii, fie că le place lui Barroso, Reding, Dahl sau nu. 

Deci dacă Antonescu e treaz, putem începe!   

4 comentarii:

Dragos Bora spunea...

Da, da, Sova la justitie! Abia astept sa-l vad cum ii scutura!

ANONIMUS spunea...

Eroare ,daca Basescu se intoarce, singurul lucru pe care-l castiga este miscari de strada si mare harmalae si singurul lucru sigur este ca PDL-ul sau struto-camila cu cei doi baietei batrani Neamtu si MRU-si Blaga, nu pupa parlamentul “neam”.Daca CCR-ul vrea cu tot dinadinsul sa se sinucida treaba lui,la fel Basescu cu asemenea scor la referendum si cu “splendidul triumf”castigat prin boicot deci prin nereprezentare la incitarea ,
curajosului Basescu(idiotenie crasa)daca crede ca castiga ceva este complet idiot si cretin pe deasupra.In toata lumea nu s-a pomenit asemenea prostie intr-o alianta democratica.Daca Merkel &co vrea sa se faca de ras treaba lor dar nu cred ca cineva sanatos la cap poate crede ca un popor liber poate accepta asemenea batai de joc a unui bande de partide numite PPE.S-a incerce la ei acasa imputitii.In plus daca doamne fereste Sceleratul se intoarce va ramane singurel si Ponta o sa are grija ca Presedentia sa-i ramna sa aibe "seminte"daca vrea Pulimea Sa.
Cu Doamna Pivniceriu Ministru de justitie ,"coaisele' lui Basescu o sa para doua margele,si daca nu m-a insel si Dn-a Kovesi si Morar sunt pe faras.

Anonim spunea...

Ca sa spun, 'Antonescu e treaz'. I-a pus un prost o eticheta si acum trebuie sa tot arate ca e un om normal. Prefer un om normal decat unul care nu mai poate dormi de 'grija' tuturor celorlalti, asculta telefoane etc.

Anonim spunea...

"Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data 3 august 2012, cu privire la datele solicitate de CCR, va aducem la cunostinta faptul ca, prin Adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul CCR a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu".

Legea 3/2000, articolul 17, alin 2:

Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.

Care parte e neclara?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...