luni, 13 august 2012

Lista scurtă

Arhitectura instituţională a României este acum mai clară, şi mai simplă: avem în fruntea ei instituţia numită "traian băsescu". Nu preşedintele României, ci traian băsescu, individul cu chelie, burtică şi polo albăstrui, care se reprezintă pe sine şi reprezintă o caracatiţă de interese de grup, româneşti şi străine. Următoarea instituţie pe listă este Parchetul General, cu excrescenţa sa, DNA. Lista se încheie cu o parte a serviciilor secrete, SRI, SIE şi ce-om mai avea şi nu ştim noi. Asta include şi imensul aparat de propagandă băsistă, organizat şi finanţat de servicii. 

Restul: Parlament, Guvern, Justiţie, CCR, tot ce mai urmează, sunt doar de formă, şi execută ordinele lui traian băsescu. Prin intermediul Parchetului băsescu a putut împiedica funcţionarea Executivului şi chiar a Parlamentului. Acum se pune presiune pe CCR. Orice acţiune legitimă a guvernului, parlamentului, şefilor de instituţii poate fi criminalizată de tot felul de procurori tembeli, care au un statut de imunitate şi de impunitate. 

Văd că mai nou şi CSM se alătură, cu arme şi bagaje, taberei băsesciene. Este o totală nebunie! Cum dracu să asmuţi tu Inspecţia Judiciară împotriva unor indivizi care nu au treabă cu justiţia, şi-şi exercită dreptul constituţional la opinie?!

Nu ştiu ce va urma. Şi nu cred că mai pot specula, pentru că oricum nu are rost. Oricum vizita gigelului de peste Marea Baltă nu rezolvă nimic, cum tot nimic înseamnă şi răţoielile unora de pe la Bruxelles. 

Problema esenţială, căreia trebuie să-i ofere soluţii cadrul instituţional formal, este "ce facem cu 8,4 milioane de voturi"? Cadrul informal, cel care conduce România acum, a oferit deja soluţia: "ne ştergem cu ele la cur!" Din păcate este o non-soluţie. Care nu poate decât să toarne gaz peste foc. Cu ce rezultate, vom vedea cât de curând...

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Cum am zis, un pöcs. O lovitura de stat pe sestache a serviciilor, cu sprijin din afara. Asa arata in prezentarea facuta de dl. Nistorescu. De altfel, dumnealui este un latrau notoriu, dar daca are dreptate si 10%, e ce am spus mai sus.

Cit despre voturile noastre, cred ca e clar ca sint date pe apa simbetei si nu conteaza. Ca si in SUA, la adresa carora a mai dat Gadea o limba, ala nu e stat democratic, si pot sa dau argumente la asta. Nu exporta democratie, ci dimpotriva, si pot sa dau argumente si la asta. Cind a contat votul in SUA? Si sa nu-mi spuneti nimic de Obama, ca ma tavalesc pe jos de ris.

Terra nu mai e un loc pentru idealisti, dac-o fi fost vreodata. Daca s-ar putea emigra pe Marte, acolo as pleca.

Anonim spunea...

pana si pnlistii au trecut pe la scoala lui iliescu.

ANONIMUS spunea...

Boii de la CSM pot sa trimita Inspectia Judiciara sa controleze exact ce scrie in definitie,deci pe magistrati si sistemul judiciar.Vad ca CSM-ul a scapat caii pe miriste.Cum sa controlezi niste parlamentari care au imunitate la toate declaratiile politice.
O tempora,O mores!.Asemenea tampenii sunt de necrezut pentru o tara europeana.Rusine.!!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...