duminică, 12 septembrie 2010

Ne merităm soarta!



E plină presa românească de boi, care nu doar că habar nu au de istorie, dar nici proprietatea termenilor  nu o au. Imbecilii ăia care se jucau de-a husarii la Miercurea Ciuc nu comemorau, ci sărbătoreau 70 de ani de la intrarea trupelor ungare în oraş, în frunte cu amiralul Horthy. O spune un tembel participant la paranghelie: "Este o zi foarte importantă pentru noi, fiindcă, la 11 septembrie 1940 au intrat honvezii în Miercurea Ciuc, reuşind să recucerească Ardealul de Nord. Asttel, a fost redobândit 46% din Ardealul care a fost fărâmiţat de Trianon. Pentru noi, cei din Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, este o zi foarte importantă, iar ţelul nostru este ca Ardealul să se unească cu Ungaria şi să ducem mai departe ideile lui Horthy", a spus şeful HVIM Ciuc, Csongor Szocs.


Sigur, ca de obicei, evreii din România, care sar de cur în sus când numai adie numele lui Antonescu prin aer, acum tac mâlc, nu scot o vorbă de protest. Ipocrizia asta e mizerabilă. Nu mă apuc acum să socotesc care au fost mai blânzi cu evreii în cel de-al Doilea Război Mondial, Antonescu sau Horthy, că nu e cazul. Amândoi au fost la fel de violenţi în ceea ce-i priveşte pe evrei. Şi noi, şi maghiarii, avem ce ne reproşa pentru acele vremuri. Dar parcă evreii de pe aici îi cam duc dorul lui Horthy, de vreme ce nu zic nimic despre nesimţirea acestei aniversări.


Mai grav este că nici noi, românii, nu spunem nimic despre Dictatul de la Viena. Pe ăsta l-am uitat. Pentru noi doar ruşii au fost nişte bestii, şi ne amintim doar de Pactul Ribbentrop-Molotov. Horthyştii care au ocupat Ardealul de Nord au fost copii de cor. N-au violat, n-au ucis, n-au comis atrocităţi, n-au distrus moştenirea culturală românească. Nu, ei au făcut decât bine, de vreme ce nu ne mai aducem aminte de acele vremuri şi nu ne mai comemorăm morţii. 


Dar cum să protesteze osul de ardelean boc, când postul lui de prim ministru şi jaful practicat de ai lui în banii publici se bazează pe voturile din Parlament ale UDMR? Cum să protesteze şi alţii din coaliţia de guvernare? Ce-i mai trist e că nici PSD şi PNL n-au scos un cuvânt despre asta. 

Oricum ar fi, Ţinutul Secuiesc devine tot mai mult o rezervaţie fascist-iredentistă a Europei, un soi de refugiu pentru toţi demenţii din Ungaria, care nu se pot exprima liber acolo, dar găsesc tribună în HarCov. 

Nu mai întreb ce păzeşte SRI. Ei n-au timp, sunt ocupaţi să-i urmărească pe adversarii Pulimii Sale. Dă-o în pizda mă-sii de ţară! Ce au ei cu ţara, cu servirea interesului naţional? Dacă Încrucişătorul e fericit citind dimineaţa, la primul pahar de vizichi, ce mai discută unul şi altul dintre "duşmani", atunci toată lumea e fericită!


Ştiu că v-aţi plictisit de concluzia asta, dar alta nu am: ne merităm soarta!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Gheorghe, crezi ca-mi pasa daca iau ungurii Ardealul sau daca il iau eschimosii? Daca va fi administratie Zulu sau Sotho in Covasna?! Imi pasa de ceea ce vad si ceea ce traiesc in prezent: imi vad parintii umiliti si batjocoriti in spitale si la casa de pensii, imi vad copiii asupriti si nedreptatiti in scoala, ma uit la directorul meu pedelist cum fura fara rusine din banul public de fata cu toate oile bugetare care tac si inghit galusca si imi vad vecinii de bloc urland ca lor nu le pasa de lege si ca fac legea asa cum doresc, conform exemplului dat de Primul Nelegiuit si Marele Scandalagiu al Tarii. Asa ca, te rog sa ma crezi ca nu-mi mai pasa de acest stat imputit. Heil Siktir Rromania!

ama spunea...

Ieri ne-am indignat, eu si familia mea de o asemenea imbecilitate.
Cretinii de politicieni locali, ca romani nu li se poate spune, n-au decit o singura grija. Scaunul propriu si ce decurge din aceasta. In rest, nimic.
Niste descreierati serbeaza niste ani de la intrarea unuia in Romania si asasinarea populatiei nivinovate de etnie romaneasca dar lor nu le pasa. Stau acolo unde stau pe banii prostilor si-si bat joc de prosti.

Karakas spunea...

Este trist ca o minoritate galagioasa, care nu isi gaseste loc in Europa unita si progresista ci in cea dezbinata si plina de ura, incearca deturnarea adevarului istoric, fiind sustinuta de politicieni maghiari (si implicit de politicienii romani care nu iau atitudine).

"Deputatul UDMR de Harghita Korodi Attila a declarat, că Horthy Miklos nu este un personaj atât de negativ cum l-au prezentat istoricii"

http://www.antena3.ro/romania/miercurea-ciuc-o-organizatie-maghiara-aniverseaza-70-de-ani-de-la-intrarea-trupelor-hortiste-in-oras_106837.html

Spalarea imaginii acestor nazisti, inclusiv Antonescu, care au ucis nenumarati oameni pentru vina ca erau evrei sau tigani sau romani (Horthy), este perversa si condamnabila.

Inteleg ca e democratie si exista libertate de exprimare. Dar e rusinos ca o Primarie municipala din Romania accepta asemenea manifestatii anti-romanesti.

Camelian Propinatiu spunea...

Necomemorarea din 30 August 2010

Cine se vaita pentru Ardeal, sa-si aminteasca de exprimarea doua decenii a dezinteresului pentru Basarabia si pentru Monarhie, de catre clasa politica si intelectuala aproape in intregimea lor.
Manifestatia pro-horthista de la Miercurea Ciuc a fost autorizata moral la Bucuresti de necomemorarea la 30 august 2010, de romani (si de evrei), a Dictatului de la Viena, 70 de ani dupa.

Andrei Gheorghe spunea...

Basarabia, inteleg. Dar "dezinteres fata de monarhie"? Aici nu imi mai dau seama.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...