miercuri, 22 septembrie 2010

băsescule, ia-l!



băsescu nu şi-a ales bine consilierul economic. Ăsta băiat deştept şi cu vederi radicale, care să-i reformeze statul şi să scape de trântorii ăia de pensionari şi de asistaţi. Uite şi tu, bocule, program! Ţâţă de mâţă!

"In situatia actuala statul roman este oricum falit, iar un nou imprumut nu mai poate decat prelungi agonia si adauga noi datorii pe umerii fiecarui angajat productiv din Romania. Solutia este reorganizarea radicala a statului, similara cu cea a unei companii intrate in faliment, adica valorificarea activelor neperformante cu despagubirea creditorilor si actionarilor.


1. Evaluarea activelor statului facuta de catre firme straine de audit: companii de stat, autostrazi, compania si reteaua de cai ferate, spitale, scoli, majoritatea cladirilor publice;

2. Aplicarea unor solutii de restructurare care sa creasca valoarea acestor active pe baza indicatiilor auditorilor si sub supravegherea unor companii specializate;

3. Lichidarea activelor care nu pot fi aduse pe profit si privatizarea celor existente prin intermediul unor companii listate pe piata de capital. Sumele obtinute vor fi folosite dupa cum urmeaza;

4. Desfiintarea sistemului public de pensii si asigurari sociale si intreruperea imediata a platii pentru cei care nu au contribuit niciodata sau au comis fraude - cei din urma vor fi executati silit pentru recuperarea prejudiciilor. Pentru cei care au contribuit dar nu incaseaza inca pensie, sa li se returneze o suma conform contributiei pe care o pot depune la un fond privat de pensii, iar pentru cei care incaseaza deja pensie, trecerea sa se faca in mod obligatoriu catre un astfel de fond, cu o suma proportionala cu contributia-sumele incasate deja. Toate aceste operatiuni vor fi supravegheate de companii private;

5. Desfiintarea sistemului de asigurari sociale si incetarea tuturor ajutoarelor de stat pentru persoanele care nu au contribuit niciodata;

6. Liberalizarea pietei asigurarilor medicale si desfiintarea obligativitatii contributiei la CNAS. Incurajarea renuntarii la asigurarea medicala de stat in favoarea uneia private prin plata unei prime in functie de contributia angajatului respectiv;

7. Returnarea unei sume proportionale cu diferenta dintre contributia fiscala a parintilor si numarul de ani urmat in invatamantul public pentru fiecare copil, pana la clasa a X-a. Cei care nu au/nu au avut copii scolarizati in sistemul public vor primi integral suma;

8. Plata datoriei externe in limita sumelor ramase;

9. Reducerea fiscalitatii pana la valori competitive: impozit pe venit/profit max. 5%, TVA max. 5%, impozit pe imobile max. 1% din valoarea evaluata de asigurator anual.

10. Descentralizarea administrativa si fiscala a tarii, cu impunerea responsabilitatii fiscale in functie de urmatoarele criterii:
- datoria publica nu poate depasi 25% din bugetul precedent;
- nu se poate inregistra deficit in doua exercitii bugetare consecutive.
- autoritatile locale nu pot primi subventii de la guvernul central, nici daca risca intrarea in faliment.

Daca incalca aceste reguli primul ministru/primarul este obligat sa isi depuna mandatul. Guvernul trebuie sa aiba doar 5 ministere si 5 sau 6 ministri - finante, aparare, interne, justitie, externe, premier (poate fi in acelasi timp ministru de finante). Toate celelalte domenii vor fi plasate in mod exclusiv in afara responsabilitatii directe statului, care va avea doar un rol extrem de limitat in domeniul reglementarii.

11. Iesirea din mecanismul monetar european, si adoptarea ca mijloc legal de plata a impozitelor a monedelor si bancnotelor denominate in metale pretioase, mai intai in paralel cu vechea moneda-decret, apoi in mod exclusiv. Desfiintarea monopolului monetar al BNR si inlocuirea cu o piata concurentiala a emisiunii monetare bazate pe metale pretioase.

12. Adoptarea unei noi constitutii, si a unor legi conforme cu aceasta, bazate pe respectul absolut pentru dreptul de proprietate. Reglementarea institutiei servitutii penale in regim privat pentru cei care comit infractiuni impotriva persoanei si proprietatii si decriminalizarea "infractiunilor fara victima".

 băsescule, nu-l scăpa! Uite, la punctul 12, ceva de care eşti interesat cât cuprinde: "decriminalizarea infracţiunilor fără victimă". Păi cine a murit de pe urma "vânzării" flotei? Nimeni! Şi atunci scapi cu o amendă, pe care o plăteşte Ioana, din vânzări anterioare! 

8 comentarii:

Karakas spunea...

Da' de ce sa nu vindem Romania pe $1, daca tot o corporatizam? Si scapam de ea, iar Basescu are licenta de vaporean, poate sa-si ia oranjutanii cu el in tarile calde.

Anonim spunea...

da, sa-i evalueze activele si sa le rentabilizeze! sa ia terenul, sa demoleze ce e pe el si sa faca diverse lucruri rentabile, gropi de gunoi, combinate poluante, ceva "investitii" de genul asta.

sau s-o cumpere la licitatie o alta tara-corporatie, s-o integreze si sa-i inlocuiasca "brandul", cum fac firmele mai mari cand inghit firme mai mici. si asa se rezolva si problema "managementului", ca n-o sa mai fie nevoie de constitutie separata, moneda nationala si alte lucruri inutile.

de ce am impresia ca "ganditorii" ca acest Nicolin n-au deschis nicio carte in viata lor in afara de manualele de economie recomandate pe Mises.ro? din punctul lor de vedere, orice poate fi echivalat cu o companie (familia, tara, orasul, lumea intreaga) si trebuie sa se supuna fix acelorasi reguli de "performanta" si "eficienta". ce lume plicticoasa trebuie sa fie in mintea lor, daca singurul model dupa care isi reprezinta ei lumea e corporatia, fata de care nu poti fi decat ori amploaiat, ori patron, ori manager. "daca nu-ti place, atunci pleci" si o schimbi ca pe ciorapi. familia, orasul si tara inseamna si altceva, poate-poate cand mai inainteaza un pic in varsta o sa inteleaga asta si Nicolin.

mailman spunea...

Ehei, dar asta e lipsa de ambitie cu legiuitul la libertiristii astia. Eu merg mai departe si zic: nu ne oprim la legea care interzice datoria publica mai mare de 25 %, asta e interesant dar nu suficient pentru un trai bun. Ce facem cu criminalitatea, cu saracia? Sa se dea lege sa nu mai fie nimeni criminal! Si sa nu fie foamete domnule!

Citesc spusele domnului Nicolin asta ca pe parerile domnului Leonida. Sa fie revolutie nene, Republica la Ploiesti. Dar totusi refuz sa cred ca el scrie toate astea din prostie sau reavointa. Cred ca pur si simplu e exasperat, si solutiile radicale apar cele mai bune fiindca sînt simple. Cîti ca el voteaza si hotarasc cu ura din matele încinse de frustrarea zilnica a traiului din România? Mie mi-e usor sa vorbesc de pe margine, dar daca tot ce as vedea în structurile guvernamentale si politice din jur ar fi aceeasi incompetenta si coruptie din România, si eu as zice "ba, sa vina americanii sa ne scoata", cum zice el de companiile straine. Si ori n-as vrea sa aflu ori nu m-ar interesa ca "americanii" (sau corporatiile, sau Galibardi cu aia o mie de oameni unul si unul) vin cu treaba lor nu cu a mea. Ce zice domnul asta e un fel de escapism, o visare cu ochii deschisi ca atunci cînd visezi ca ai cîstigat la loto si ca înoti în Caraibe, si alegi sa uiti ca nu stii de fapt sa înoti si nici n-ai chef sa înveti, si ca de fapt doctorul ti-a zis la ultima vizita ca soarele nu-ti face asa bine la alunitele de pe spate. E simptomatic pentru starea mentala a românilor si arata ca nervii sînt foarte tensionati. Parerea mea!

mailman spunea...

... plus, si asta e cam la persoana, dar cartile preferate sînt SFuri si Jules Verne. Faine carti, dar asta era la 15-20 de ani! Bine zice doamna/domnul "Anonim" de mai sus, ca sînt ale tineretii valuri.

cristi spunea...

Randroidu ăsta are vreo de 25 de ani şi minte de 16. Libertarianismul sincer e tipic pentru adolescenţi, după câţiva ani dispare... Mai sunt şi ăia foarte bogaţi dar ei nu sunt sinceri.

Andrei Gheorghe spunea...

Daca tot incepem treaba, hai sa o terminam. Mai vin si eu cu o propunere de consilier:
http://neinfectat-de-comunism.blogspot.com/

Uite, ar putea fi mascariciul curtii.

Cine mai are si alte propuneri?

Anonim spunea...

baietii astia cu libertanismul sint victimile alimentatiei cu emulgatori si substante modificate genetic. cartoful modificat duce la micsorarea creierului de exemplu. se vede nu-i asa?

Dinu Rusinosu spunea...

Asta-i baiatu' meu. Nu i-l dau lui Basexu decat daca uita de datoria aia veche ;)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...