miercuri, 22 septembrie 2010

Mizeria morală a Preşedintelui României



Nu am înţeles ce datorii are traian băsescu faţă de Roberta Anastase, dar trebuie să fie al dracului de mari, dacă azi, în două emisiuni, una la Radio România Actualităţi, iar cealaltă labe unu tv, se simte obligat s-o apere, cu o violenţă de neimaginat. Gestul lui este de o mârlănie incredibilă. Şi de un tupeu dus dincolo de normal.

Şi dacă ar fi fost amanta lui, şi dacă ar fi fost obligat de imaginea lui de macho(dar un macho de mahala jegoasă, pentru care femeile sunt "păsărici" sau "ţigănci împuţite") să o apere de atacurile lui Ponta, tot nu se cuvenea să coboare atât de jos. Pentru Dumnezeu, nu este un amant tomnatic, atins în onoarea lui de un puşti  care încearcă să-i fure iubita, ci Preşedintele României. Care legitimează deciziile nedemocratice, neconstituţionale şi nelegale ale Preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Nu poţi să cobori atât de jos încât să-l califici pe liderul principalului partid de opoziţie drept "maimuţică care trebuie să facă frumos": "Victor Ponta trebuie sa faca frumos ca maimutica, sa placa la foarte multi din PSD. Lui se pare ca a fi obraznic, impertinent, ajuta la ceva. Pana acum credeam ca doar fata il arata imatur, dar prin comportament arata ca nu numai fata il arata imatur, ci chiar fondul lui. Omul asta a venit pres la mine in birou, in 2008, si ma intreba 'm-ati putea sprijini la competitia pentru alegerile la primaria capitalei? Raspunsul meu a fost nu, ca nu ai sanse. La mine in birou acest Ponta care azi vitupereaza impotriva presedintelui, era la mine in birou ca un pres. Tot el discuta inainte de alegeri un portofoliu de ministru prin iesirea din PSD, inainte de alegerile din partidul lor. Nu pot sa-i mai tolerez obraznicia cand stiu cate paralele face".


Nu poţi să-ţi baţi joc de oameni, să o ţii langa cu mogulii, să urmăreşti pe toată lumea, să ameninţi cu date oferite de serviciile secrete, să şantajezi cu dezvăluiri despre viaţa privată. Astă seară am avut imaginea hidoasă a unui om bolnav, care s-a rupt de realitate, care se bate cu toată lumea, de pe poziţia superiorităţii morale, când  el nu e decât un imens jeg moral, care nu are dreptul de a deschide gura!

Dar cel mai grav lucru este că, prin poziţia sa, se poziţionează ferm ca un duşman al democraţiei. Că face glumiţe şi înjură pe toată lumea, asta e treaba lui. Că legitimează comportamentul profund anti-democratic  al partidului lui, e altceva: e o gravă încălcare a obligaţiilor sale constituţionale. Dar ce să te aştepţi de la o javră care jură strâmb pe Biblie?

Un comentariu:

cristi spunea...

Băsescu e un preşedinte ilegitim - a câştigat alegerile de anul trecut prin fraudă. De atunci absolut toate acţiunile sale au vizat cucerirea şi consolidarea puterii prin orice mijloace. Cum dispunea deja de un parchet şi de servicii secrete aservite a început să le folosească din plin ca instrumente de şantaj politic. Aşa a construit majoritatea parlamentară actuală şi aşa ţine PDL-ul în frâu chiar în condiţiile unor pierderi uriaşe de popularitate. Şi de asta corupţia a ajuns la cote nemaivăzute vreodată în România. Ca şi cum toate astea n-ar fi destul de rele, Băsescu poartă o ură bolnavă împotriva oricui nu l-a votat şi oricui i s-a opus într-un fel sau altul. Profesorii nu l-au mai votat după ce au fost păcăliţi cu 50% la salariu (mulţi n-au votat PDL nici înainte pentru că suna prea bine ca să fie adevărat, iar de bunăstarea din 2008 l-au "învinovăţit" pe Tăriceanu). Ţăranii moldoveni votează tradiţional cu PSD-ul, la fel şi pensionarii. De fapt în general cei cu venituri mici nu l-au votat şi în consecinţă şi-au atras ura falsului preşedinte. Insistenţa hăhăitorului de a tăia pensiile şi în general veniturile mici (prin orice mijloace: tăiere, impozitare, inflaţie) nu poate fi interpretată decât ca sadism patologic.

Din aceste motive hăhăitorul de mahala n-o să numească de bunăvoie vreun alt prim ministru în afară de Boc, nici n-o să înceteze să se înconjoare de lingăi din ce în ce mai dezgustători şi nici nu va evita să se pronunţe asupra unor domenii (economia) în care e total pe dinafară, absolut habarnist, picat din Lună, tufă de Veneţia. Falsul preşedinte are o dorinţă obsesivă de a controla totul pentru că se teme de orice nu controlează. Nu mai vreau să aud "Geoană ar fi fost tot aşa sau mai rău", cine zice o asemenea chestie e idiot. Geoană e un om, Băsescu e un monstru.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...