sâmbătă, 11 septembrie 2010

Întâi au venit după moguli...



Oranjgutanii au luat-o razna de tot! Au depăşit ORICE limită! În ţara Doftanei şi a Sighetului, a Canalului, a "fenomenului Piteşti", să scrii cu neruşinare despre "efectul terapeutic al puşcăriei" este o faptă scelerată. "Gigi Becali s-a linistit. Nu mai injura procurorii pe la televizor. A vazut cum este in puscarie. Iar Dumitru Solomon, primarul Craiovei, recent eliberat din inchisoare ii avertizeaza pe amatori: “erau momente cand nu doream sa ma mai trezesc dimineata!” La fel Decebal Traian Remes, Muresan si multi altii. Au renuntat la declaratii belicoase, s-au vindecat in puscarie. Sa ne amintim si lacrimile lui Dinu Patriciu in fata perspectivei de a-si petrece noaptea in inchisoare. Radu Berceanu declara ca s-a gandit ca poate fi arestat si orice demnitar sau om important care se stie cu musca pe caciula isi pune problema daca mai devreme sau mai tarziu s-ar putea trezi cu mascatii la poarta."


Porcăria asta abominabilă apare pe HotNews, în numele libertăţii de expresie. Oficina de net a început o campanie furibundă împotriva lui SOV. Treaba ei! Dar, pentru Dumnezeu! Nu poţi accepta orice, din dorinţa de a demonstra că ai dreptate! Nu pe SOV îl "plâng" cei care scriu despre abuzurile comise împotriva sa, despre încălcarea legilor şi a drepturilor constituţionale, ci se gândesc că actuala putere poate folosi "efectul terapeutic al puşcăriei" şi împotriva lor, doar pentru că îl critică pe traian băsescu.


"Întâi au venit după moguli, dar n-am spus nimic, pentru că eu nu sunt un mogul. Apoi au venit după politicieni şi lideri sindicali. Dar nu am scos un cuvânt, pentru că nu fac politică şi nici membru de sindicat nu sunt. Apoi au venit după jurnalişti, dar am tăcut, pentru că nici jurnalişt nu sunt. Apoi au venit după mine, dar n-a avut cine mai protesta!"

Mi-am permis să schimb cuvintele pastorului Martin Niemoller,  care a sprijinit ascensiunea extremei drepte germane în anii 20-30, a salutat venirea la putere a lui Hitler, ca, după ce a protestat faţă de abuzurile "idolilor" lui, să stea în închisoare şi în lagăre de concentrare din 1937 până în 1945. Tapalabă, ia aminte! Ţi se poate întâmpla şi ţie!

Aşadar, am ajuns să vedem cum transformarea statului providenţă în stat penitenţă este un fapt împlinit, iar problemele României se rezolvă cu puşcăria. Ei bine, asta este reforma statului propusă de băsescu. Şi de asta crede boc că PDL va câştiga alegerile din 2012: pentru că ne va vindeca de democraţie cu puşcăria!  

4 comentarii:

Stefan A. spunea...

Desi va citesc si condivid de multe ori parerile dvs., acum cred ca bateti cimpii .
- In toate tarile din lume a ajuta (indiferent cum) un condamnat cu condamna definitiva in a se sustrage pedepsei , se sanctioneaza penal . Cu inchisoare.
Arestul preventiv exista si in USA , Franta , Anglia , RFG , s.a.m.d.
Se aplica cind acuzatul prezinta pericol de fuga SAU DE A ASCUNDE , FALSIFICA, DISTRUGE PROBE MATERIALE . Se aplica si in cazul cind acuzatul prezinta un pericol pentru martori .In plus , la noi , nu exista cautiunea .Deci Basescu , nu Basescu , justitia are legea asta in codul de procedura penala . Chiar daca la unii le sta in git .
Si din alt punct de vedere , cind se face o rogatorie internationala ,trec luni de zile si chiar ani pina vin actele oficiale din tarile in care a avut loc o astfel de cerere .
Asta doar pentru a clarifica niste minciuni ventilate puternic pe sticla sau presa privind intrebarea de ce doar acum a fost arestat . Probele trebuie sa fie
cit mai multe si beton . Se invata in primii ani de drept .
Deci nu sint suficiente doar interceptarile telefonice . E necesar sa ai si probe materiale privind transferul de bani . Si asta cere timp .
In rest , sanatate si sa speram ca legea va fi aplicata impartial , rapid si fara aminari de toate tipurile .Experienta mioritica invata !

cristi spunea...

Prima arestare de genul ăsta a fost în 2005, a lui Dinu Patriciu. Atunci s-a întâmplat şi chestia cu bileţelul care acum are cu totul altă semnificaţie: Tăriceanu ştia foarte bine că Parchetul acţionează la ordin şi de fapt nu a cerut o intervenţie ci încetarea ei. După aia a urmat în 2007 Remeş cu caltaboşul, o înscenare ordinară. Iar după asaltul fiscului împotriva Realitatea Media, unde au "verificat" şase luni şi au găsit că mulţi erau plătiţi pe drepturi de autor (o şmecherie, dar legală), era clar că lui SOV i se pregăteşte ceva. Mobilizarea generală a instituţiilor statului împotriva Realitatea, lui Răzvan Dumitrescu şi a lui SOV s-a făcut imediat după apariţia casetei cu băieţelul lovit, şi e clar cine a dat ordinul.

E foarte posibil să reuşească să distrugă sau să cumpere Realitatea Media (ţinta reală), dar atunci vor avea o surpriză: din momentul în care RTV începe să laude regimul audienţa ei se va muta la Antena 3. Mogulul de acolo e mult mai puternic, are şi imunitate parlamentară iar Intact-ul e pe profit. Iar Voiculescu a început chiar să îmi placă ca om politic în ciuda trecutului său, care cred că e mai puţin întunecat decât al omului fără dosar de la Cotroceni.

Apropo, mogulii istorici - împăraţii musulmani ai Indiei în secolele 15-18 - au fost personaje destul de pozitive. Istoria consemnează nu doar bogăţia lor, ci şi prosperitatea supuşilor în ciuda diferenţelor de religie...

Costica spunea...

Cand vad cata idiotenie si ura eliberati...
Mai tovarasi, daca tot ii plangeti pe saraci, spitale etc dar laudati China , de ce nu judecati DIFERENTELE ? O sa vedeti ca in China NU au crescut in 20 de ani de crestere economica pensiile , banii nu se duc in salarii si pe importuri ci pe dezvoltare. Da , chinezii SACRIFICA 500 de milioane de muncitori ce traiesc in saracie lucie (1/2 din casele chineze NU au televizor si frigider!) pentru a moderniza statul, pe cand aici orice mica bucatica de buget s-a imparti in doua: politicieni si asistatii statului. Imi place ce condamanri dati regimului actual. Posibil ca celellate inc are a disparul economia romaniei sa fi fost parfum pentru voi. Ca au fost "cumparate" de prietenii vostri, nu? Cei care va intretin acum , nu?
Europa va deveni o colonie de leprosi in maxim 50 de ani, sigur o sa asistam la reintroducerea pedepsei cu moartea si a extremismului violent. De ce ?
Tiganii cu fuste au invadat in modul cel mai scabros Occidentul. Deja extremismul creste peste tot. Etc etc etc
Numai ca fraieri "liberali de stanga" vor ingropa tara asta si cu banii smecherilor sustinuti de ei isi vor spala constiinta (si criminalii isis justifica in fata lor crimele).
Asa ca ...mi-e mila de voi. Nici in clipa mortii nu o sa realizati ce ratati ati fost si cati vor plati idiotenia voastra si "liberal de stanga"...

Anonim spunea...

costica esti prost ca f multi romani. esti o sluga a vestului plin de cretini hoti si nesimtiti iar ideile tale sint pe masura adica niste aberatii. tarane du-te la vacile tale si lasa ginditul pt altii!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...