joi, 18 decembrie 2008

Oaste de strânsură
Bun, avem şi lista miniştrilor. Puţine surprize, şi mai puţine prospături, iar dintre prospături vreo două-trei puteau lipsi. Inevitabila Nuţi-spaima monarhiei s-a învârtit de portofoliul turismului. Să fie primit! La câte hoteluri sunt în ţara asta, poate îşi extinde afacerea cu parcări. Cât despre relaţia doamnei Ridzi cu sportul, ea este sublimă, dar, vai, lipseşte cu desăvârşire!
M-am bucurat ca prostu', crezând că Traian Băsescu va reuşi să-i taie macaroana lui Berceanu. Nu poate! Sau nu vrea, dependenţa lui de regii asfaltului fiind, se pare, totală. Nu mi-am imaginat că, după eşecul mandatului de Primar General al Capitalei, Adriean Videanu va mai ocupa un post de demnitate publică. Uite că nesimţirea plăteşte! Şi nesimţirea lui nu era completă, dacă nu-şi aducea în guvern şi subalternul de la firmă, pe Pogea.
La pesedişti s-a refăcut guvernul Năstase, cu o excepţie, cel de la Mediu, care este un ţucălar al lui Mazăre. Socrul şi ginerele sunt şi ei miniştri. Sârbu şi Ponta, dacă aţi uitat. Bătaie mare pe postul de la administraţie şi interne. A învins Gabriel Oprea, a fost înfrânt Vanghelie.
Avem şi forma finală a "Programului de Guvernare", care a pierdut pe drum multe propuneri populiste. Ceea ce nu e rău. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că, spre exemplu, se insistă pe prostia cu relansarea economiei prin lucrări de reabilitare termică. Hai să fim serioşi!
Văd că s-au împărţit şi funcţiile din cele două Camere. Fără tămbălău, ceea ce nu-i puţin lucru! Este foarte probabil ca luni să aibă loc dezbaterile pe marginea Programului de Guvernare şi votul de investitură. În principiu n-ar avea de ce fi surprize.
Din păcate, guvernul ăsta e mult prea neomogen, e oaste de strânsură, ceea ce pune în discuţie starea elitelor politice româneşti. Şi nu cred că cele două mini-guverne vor face cu adevărat o echipă. Ca să nu mai vorbim că asupra lui planează umbra ameninţătoare a lui Traian Băsescu. Care este mai sucit decât o primadonă, şi care una spune acum, şi alta peste cinci minute.
Ce mai e de întrebat? A, da: ce credeţi că va spune Traian Băsescu în primul interviu despre guvernul Boc? Şi când va cere alegeri anticipate? Înainte de Anul Nou sau după Sfântul Ion?

Un comentariu:

Ela Roseni spunea...

Tocmai lipsa tambalaului ma sperie! Cand toti se inteleg atat de bine, nu e bine pentru "drumul banilor"...Vorba aceea: Na si tie si taci!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...