vineri, 19 decembrie 2008

Ce începe prost...
Intrarea la guvernare a PSD nu a căzut deloc bine unor stomacuri gingaşe de intelectuali publici, dar cum dragostea lor faţă de Zeus este mai mare decât simţul datoriei faţă de cetăţean, se abţin să iasă direct la atac. Unii, precum TRU au făcut chiar un viraj de 180 de grade, justificând alianţa, şi dându-i lui Doru Buşcu prilejul să se afirme cu un editorial de zile mari.
Pentru cei care tac, tăcerea nu este alegerea lor, e porunca zeului lor tutelar, care, deşi are stomac de struţ, nici el nu digeră această "soluţie imorală" a asocierii PD-L cu PSD, cu toate că ultimele evenimente din sânul partidului său ar trebui să-l pună pe gânduri. Faptul că serie de cotoi bătrâni l-au prins la îngesuială şi l-au smotocit bine, obligându-l să-i lase la borcanul cu smântână al fondurilor publice i-a dat măsura puterii reale de care dispune în relaţiile cu PD-L. Şi poate spune că, dacă îi calcă prea insistent pe coadă, viitorul mandatului său nu sună deloc bine. Nu sună chiar deloc!
Şi atunci Iubitul Conducător s-a retras în munţi şi pune la punct rezistenţa armată. Cum era de aşteptat, din detaşamentele de "partizani" nu puteau lipsi jurnaliştii portocalii. Se vorbeşte insistent despre o convocare a jurnaliştilor fideli la o discuţie cu Marele Cârmaci, care ar fi avut loc sâmbăta trecută la Cotroceni, după întâlnirea lui cu pedeliştii, la "Clubul Diplomaţilor." Imediat după asta a început un război mediatic cu ambele partide, în care se folosesc, ca de obicei, informaţiile venite "pe surse".
Primul obiectiv al "partizanilor" a fost acela de a împiedica intrarea în guvern a vechii gărzi din PD, prin divulgarea "directivei" Marelui Cârmaci", aceea cu promovarea tinerilor. Pe de altă parte se încerca abaterea atenţiei de la adevăratele cauze ale renunţării la mandat a lui Theodor Stolojan. Care se numesc, se pare, înjurături de mamă, cu repetiţie, şi oarece scrumiere zburătoare. Mai mult, unii jurnalişti supralicitează, precum Mircea Marian, de la EvZ, care cere astăzi lui Băsescu să respingă guvernul Boc. Sunt curios a cui e mâna care a scris acest editorial? A unui fanatic, cu creierul inundat de o ceaţă portocalie, sau a unui tip care execută o comandă venită de sus?
Acum acţiunile de gherilă se poartă împotriva PSD, pentru că pomeniţii cotoi din PD şi-au arătat ghearele şi l-au convins de temeinicia motivelor necesităţii prezenţei lor în guvern. Mă rog, convins e prea mult spus. Mai degrabă putem vorbi de faptul că l-au strâns cu uşa.
Şi uite aşa se bate monedă mediatică pe "baronii" din PSD, tot felul de isterici din dotarea Eol Tv fac spume la gură, "Cotidianul" dă pe surse prevederi dintr-un fantasmagoric program de guvernare, titrând, ca azi: "Greii din PD-L au înclinat guvernarea spre dreapta", pentru a discredita şi mai mult partidul în ochii electoratului său, Pătrăşconiu mai are puţin şi pălmuieşte un pesedist în direct la televizor, Sever Voinescu e şi el pe baricade, uitând că acum are altă fişă a postului.
Mai mult, ţuluşii din dotarea Cotrocenilor, recunoscători pentru prelungirea mandatului lor la DNA, dau pe surse stenograme ale interceptărilor telefonice din dosarul "Valiza", doar pentru acolo se află şi două nume: Hrebenciuc şi Boc. "Valiza cu euro a lui Becali a trecut pe la Viorel Hrebenciuc", titrează "Cotidianul", deşi acea înregistrare nu demonstrează nimic, este o discuţie privată care, pentru că Hrebenciuc nu are nicio calitate în dosar, trebuia distrusă. Cum distrusă trebuia să fie şi discuţia dintre doi papagali din labingbolul românesc, care fac referire aiurea la Boc.
De fapt, şi lui Hrebenciuc, şi lui Boc li se arată diverse pisici. Hrebe este imun la chestiile astea, Boc se va imuniza şi el, altminteri ajunge la balamuc! Dar cele două ziare portocalii, Cotidianul şi Evenimentul, uită fragmentul în care este vorba de Boc, ceea ce nu ne miră. Alţii l-au publicat, mai cu fereală, ce-i drept, că de, cine ştie? Publicitatea de la guvern nu strică nimănui pe praful ăsta!
Aflaţi în erecţie politică, cei de la PSD neglijează aceste atacuri la imagine, ocupaţi cu tot felul de aranjamente. Când se vor trezi şi vor riposta, s-ar putea să fie prea târziu pentru ei: vor avea cornele ţapului ispăşitor bine înşurubate pe frunte!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Haha, optimist din fire eu am titrat azi "Ce incepe bine..." :) Oricum am facut rost de programul "cald" de guvernare, e ceva teribil
PS
E "Pătrăşcoiu" , "n" reprezinta o pudibonderie :)

Anonim spunea...

Ce incepe bine se termina prost!
Si invers!
Placut e circul in loc de paine!
Murphy

Constantin Gheorghe spunea...

Nu, ce începe prost se termină şi mai prost!

Anonim spunea...

Ala e son of Murphy?!:)))
Nephew of Murphy?!
ruxi

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...