sâmbătă, 7 iunie 2008

Păzea, începe!

Azi începe EURO 2008. Campionatul European de Fotbal a devenit, ca orice mare eveniment sportiv, o maşină de făcut bani. Mult mai mult marketing, bere, covrigei, bomboane agricole, plasme pe terase, urlete excitate, suporteri transpiraţi, cafteli cu poliţia, şi tot mai puţin fotbal de calitate, potop de mondenităţi şi prilej de deliruri analitice pentru tot felul de Tolontani şi Ecrivani. Să te ţii scheme cu creta pe tablă sau cu mausul pe calculator, bătut apa în piuă despre tactici, reluări de faze, accese de mania persecuţiei când vreun arbitru fluieră aiurea! Până şi cel mai bun prieten al omului a dat în damblaua fotbalului!

Faptul că România e şi ea prezentă la EURO 2008 este un accident. Fotbalul românesc a devenit doar o umbră a ceea ce a fost până prin 1996. Multe aere, mofturi, bani negri, meciuri aranjate, suporteri violenţi, stadioane ca vai de lume, bază de selecţie care tinde spre zero, şi peste toate şi toţi, umbra lui Jiji! Bine, hai (acasă) România! Până nu-şi dau în petec "suporterii"!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Peste vreo 2 ani (poate!) vom avea un stadion la nivel occidental, dar (cu siguranta!) echipa nationala care va juca pe el va fi doar o umbra. Lipsa de viziune a conducatorilor va face ca urmatoarea generatie "de aur" sa apara peste vreo 50 de ani.
Doamne ajuta sa iesim cu capul sus din aventura asta !

Anonim spunea...

Moshule, cu un stadion nu se face naţională competitivă! Şi mai e ceva: TREBUIE să reintroducem sportul în şcoli, să construim baze sportive din bani publici, destinate TUTUROR cetăţenilor. Toţi plătesc impozite, nu doar bogaţii.
Nu mai avem profesori de sport, nu mai avem şcoli sportive. Am construit nu ştiu ce complex olimpic la Ciolpani. Parcă tu făceai mişto de cei doi "amorazi", prezenţi cu foarfeca la tăiat de panglici!
Păcat că va rămâne pustiu! Vom avea cea mai slabă Olimpiadă! Pentru că statul nu face nimic! El e cu banii pentru medalii. Mai bine dă bani pentru descoperirea şi pregătirea talentelor. Că amatori de dat premii, dintre privaţi, gârlă!

Anonim spunea...

tocmai ce a cîstigat sîrboaica roland garrosul. bravo ei!
un succes sportiv international pentru reprezentanta unei tari ce pîna mai ieri era caracterizata în media occidentala ca o tara de criminali si de barbari. macar cu atîta si le le mai da peste bot la deontologii din vest.

Anonim spunea...

Am văzut finala, Ciupico! Superbe şi sârboaica, şi jocul ei! Iar rusoaica are potenţial!
Victoria ei mai pune ceva balsam pe rănile sârbilor, dar mai e mult până la vindecare, dacă se vor vindeca...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...