duminică, 15 iunie 2008

Apel către tonomate lui Vântu

Cetăţeni grăbindu-se la urne, după apelul către trântori!

Flăcăi! Înţeleg că sunteţi trup şi suflet lipiţi de portofelul lui Vântu(apropo, şi-a făcut datoria cetăţenească, sau preferă să stea cât mai departe de mâna bleagă a Justiţiei române?), dar mai ales de curul lui Băsescu. E alegerea voastră şi o respect, deşi îmi produce silă! Dar aveţi măcat un dram de bun simţ şi lăsaţi-o mai moale cu datul lecţiilor. Nu aveţi căderea morală să o faceţi!
Nu, votanţii nu sunt nici trântori, cum îşi permite să afirme Doru Buşcu, nici mitici din hârtie creponată, cum crede Robert Turcescu, şi nici nu votează cu curul, dacă optează pentru Oprescu, aşa cum susţine Răzvan Vintilescu.. Sunt oameni normali, într-o lume normală, care iau decizii în totală libertate. Nu v-aţi întrebat dacă nu cumva aveţi o mare parte de vină în îndepărtarea oamenilor de urna de vot, prezentând politicienii la grămadă drept o turmă de animale de pradă, care nu merită decât dispreţul omului de bun simţ? Şi atunci, de ce ar mai veni la vot, dacă orice alegere ar face, ea este din start proastă? Să aleagă răul cel mai mic? Uite că nu vor s-o facă! Şi nimeni nu-i poate condamna pentru decizia lor!
Aşa că, ia mai scutiţi-ne de ipocrizia voastră!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Am ascultat astăzi pe Realitatea niste comentarii...numai unul şi unul. Cel mai tare m-a enervat faptul că tot bat apropouri la legitimitatea primarului ales, pe motiv de prezenţă redusă la urne. Sunt penibili, dar discuţiile lor mă fac să cred că Doctorul conduce în sondajele la ieşire. Sper să fie aşa!
Să urle ei pe urmă că a fost lovitură de stat, pardon de primărie.

Anonim spunea...

Alandra, chestia asta cu legitimitatea este o prostie! A fost ales legal, nu au fost obstacole în calea exercitării libere a dreptului de vot, despre ce lipsă de legitimitate este vorba?
În rest, aştept veşti bune!

Anonim spunea...

Doru Bucsu e un un iepuras cu umbra de tigru. In editorialul de azi din Scanteia lu' Basescu, "Viata e in alta parte", cefalopodul cu pretentie de jurnalist preia un citat de la un anonim (gi57) caruia i se scurge ura baloasa pe net: "...sau pentru ca tiganul de Bombonel sa poata impusca ursoaice gestante...". Ce sa mai comentezi, faci presa cu rahat adunat de pe internet de la anonimi? Hai ca pute rau!

http://www.cotidianul.ro/viata_e_in_alta_parte-48703.html

Anonim spunea...

Inainte de alegeri inca mai aveau un pic de rusine, probabil le trecea totusi prin cap ca nu poti sa jignesti in fel si chip oamenii unui oras intreg si pe urma sa ai pretentie de la ei sa-ti asculte indemnul de a vota cu cine vor ei. Acum au lasat orice rusine; daca inainte eram facuti doar prosti si lenesi, acum suntem sinucigasi, imbecili irecuperabili si un pericol pentru toata tara. Ah, ce e de facut ca sa aducem mai multe voturi pentru PDL? Sa facem votul obligatoriu? Sa interzicem dreptul la vot celor fara studii superioare, cum zicea un comentator de la Hotnews? Sa mutam capitala la Cluj?

Anonim spunea...

Evnoe, jignirea electoratului a ajuns sportul favorit al "elitelor" intelectuale şi jurnalistice. E o dovadă nu doar de lipsă de bun simţ, ci şi de lipsă de inteligenţă. Nu întotdeauna poporul are dreptate, dar nici totalitarismul elitist nu-i mai duce decât cel comunist. Să nu le dăm ocazia să se dovedească chiar mai rău decât cel comunist!

Anonim spunea...

Scuze, mai dulce!

Anonim spunea...

Nuanta pe care o vad eu e ca, in loc ca politicienii care au pierdut sa-si asume esecul, transfera vina spre electorat, ceea ce nu-i firesc. Si probabil ajung si ei sa creada asta, ca ei sunt minunati si ca de fapt electoratul e problema. De aici impulsul de a da ordine; sa obligam oamenii sa iasa la vot, zice Turcescu (si un comentator taliban ii tine isonul: da, lansati o campanie pe tema asta!). Anticomunist isi zice ala care poate sa se gandeasca la o asemenea propunere?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...