sâmbătă, 14 iunie 2008

Amestecate
Luaţi cu fotbalul, am trecut cu vederea că inventatorii irish coffe, consumând fără moderaţie din specificul naţional, au mai zis odată NU Europei, după ce în 2001 au respins Tratatul de la Nisa. Acum, cinstit vorbind, irlandezii nu prea aveau motive să zică nu, dar atunci când întrebi poporul trebuie să te aştepţi şi la ceva trimiteri la originea ei de UE şi la urări cu temă sexuală adresate politicienilor.
E groasă, deşi unii vor să vadă partea plină a paharului. Numai că, aşa cum observa şi Mordechai, tocmai ce am avut o revelaţie: Europa îşi are şi ea dubyaezul ei. Pe Sarkozy, care propune tot felul de soluţii pentru a ignora votul irlandezilor. Bine, oricum Sarkozy nu este nici original, nici deschizător de drumuri în ipocrizia politică. Dar acum exercită ipocrizia la coana Europa în sufragerie, ceea ce este un salt, nu neapărat înainte!
Dar musiu Sarkozy are oarece probleme şi cu mediile de informare din ţara sa, dulcea Franţă. De fapt, e prea îndrăgostit de televiziune. Atât de îndrăgostit, încât se comportă ca un adevărat proprietar. Şi schimbă jurnaliştii după cum vrea neuronul lui. Cel puţin aşa zic gurile rele. Traian Băsescu, cu listele lui negre, mai are de învăţat!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Există o europă a politicienilor. Europa aceea e nepopulată. E doar o colecţie de bibliorafturi. Şi are buget. Mare.
Există apoi o altă europă. A cetăţenilor. Aceasta e populată foarte. Dar altceva nu are.
Şi des se întâmplă ca cele două să se certe una cu alta.
Ce supremă ipocrizie şi nemărginită ticăloşie să-i vezi pe politicieni oftând de dorul unităţii europen. Aceiaşi politicieni care altfel invită la linşarea unor europeni de către alţii, la expulzări şi bătaie cu vâna de bou. Pentru ca a doua zi să predice pentru toleranţă şi unitate. Şi să sugereze popoarelor că ar fi bine să nu aibă păreri în privinţa europei lor. Că ar fi bine să lăsăm referdumurile şi întrebarea gloatei.Pentru că dumnealor le este acum trebuinţă de o sculă anume. Una cu care să se poată mai uşor jefui bănetul adunat din birurile plătite de ăi care nu trebuiesc întrebaţi.
Eu întreb: la noi de ce nu se organizează referendum ? Pentru acelaşi subiect. Şi abia apoi să vină măgarii să mă cheme şi la alte votăciuni. Să mă întrebe asupra chestiunilor care mă privesc pe mine, nu asupra celor care îi privesc doar pe ei.

Anonim spunea...

Mordechai, oamenii ar înţelege şi un Tratat scris într-un stil constipat, dacă ar simţi că este o miză pentru ei. Doar că, aşa cum spui, şi sunt 100% de acord cu tine, sentimentul europeanului de rând este acela că politicienii nu vor altceva decât să i-o tragă. Şi profită de ocazie, când i se oferă,pentru a se răzbuna. Este un cerc vicios, din care vom ieşi, dacă vom ieşi, foarte greu.

N. Raducanu spunea...

Un amplu articol pe aceasta tema, prea amplu pentru a-l posta drept comentar pe acest blog, l-am publicat pe blogul : nraducanu.wordpress.com
Vi-l recomand sa-l cititi d-le Gheorghe Constantin.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...