miercuri, 28 noiembrie 2012

Vreau Ținutul Secuiesc!

 
 
Proștii merită fix ce-și doresc în prostia lor! Eu vreau ca proștii precum Csibi Barna să-și primească Ținutul Secuiesc. Să facă guvern, să aibă Parlament, să-și facă moneda lor(pula secuiască ar fi foarte potrivită!), și să se separe de statul român. După care să stea și să se minuneze că nu mai sunt în UE(vezi avertismentul dat de liderii UE Cataluniei!), că nu mai au drept de liberă circulație prin coana Ieuropa, că nu mai primesc fonduri  europene, și, că, în general, le va fi și mai rău decât li se pare lor că le este acum. oricum nu prea mai au păduri, că a avut grijă să le chelească Attiloy Chereștoy! Și nici fabrica aia de pantaloni, ”Secuiana”, nu se simte prea bine.
 
Prostului, dacă nu îl lași să-și consume prostia până la ultima consecință, nu-i poți schimba ideile, că d-aia este prost. Așa că dați-le voie să-și pună în operă obsesiile. Și să moară de foame, în uniforme de honved, cântând Imnul Secuiesc. Poate așa scăpăm de toți tâmpiții precum Csibi Barna, și putem trăi liniștiți, români și maghiari, fără obsesia răspunsului la întrebarea ”cine pe cine fute”, în termeni de putere. Altminteri, cu cât mai multe familii mixte, cu atât mai puțini obsedați de ”puritatea etnică” și de alte minuni din arsenalul naționalistului dement.  

3 comentarii:

Karakas spunea...

Nationalismele astea sunt usor de inteles din perspectiva istorica, dar societatile de succes azi sunt cele multi-etnice, multi-culturale. Ungaria nu are nimic de cistigat daca sprijina aceste miscari, asa cum nici Romania nu are de cistigat daca baga sula-n coaste la rusi.

Gabriella spunea...

Si iata cum UDMR-ul isi negociaza pozitia la alegeri: vreti ajutorul nostru? renuntati la "stat national" !! INACCEPTABIL!!!! Urmeaza sa ceara sa se treaca in Constitutie ca limba bozgora sa fie limba nationala

ANONIMUS spunea...

Din nefericire istoria adevarata nu este scrisa si fiecare o vede din ce parte o priveste.Nationalismul este o teorie atat de proaspata incat are pantaloni scurti si daca vreun taran i-ar fi spus lui Mihai Viteazul ca este neam cu el ar fi fost omorat pe loc.Asta este usor de vazut cand "viteazul" a fost ucis de cati-va flamanzi intr-o tabara de 25.000 de soldati.Probabil taranii care erau siliti sa-si care tunurile in timp ce nevestele acasa ,o luau in dos, si recoltele se duceau dracului singurul lucru pe care l-or fi spus a fost -Ma ce lovitura maiastra i-a taiat capul ,dupa care s-au scarpinat cu satisfactie in dos.Niste banditi itali au ras o cultura infloritoare de care nu s-a mai auzit si daca te gandesti in afara de Daci si urmele celtilor restul sunt veniti din asia.Idea de drepturi a gintilor au avut-o ce aveau o arma in mana si care era mai puternica.Restul este curata vorbarie si drepturile sunt castigate in lupta.Din pacate invinsi sau cuceritori fara jerfe nu exista.Fiecare crede ca are dreptate,insa doar situatia actuala conteaza si trebuie pazita .

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...