marți, 20 noiembrie 2012

Luați-i dementului ștampila!

 
 
 
M-am săturat de băsescu și de emanațiile minții lui demente! Azi iese cu declarații la 12.30, să îi ia fața lui Ponta! Indiferent ce va spune, lucrurile sunt clare: îl doare în pulă de România, de români, de viitorul lor, de raporturile cu UE. El are niște obligații față de Germania, în primul rând, și are o răfuială cu Ponta, care se dovedește un coșmar și mai crâncen decât Tăriceanu. Ca să i-o facă lui Ponta, și-ar vinde și sufletul lui Scaraoschi(dacă nu și l-a vândut deja!).
 
Ecuația este simplă: pentru a reveni cât de cât la normalitate în țara asta, traian băsescu trebuie eliminat urgent din jocul politic. Fie forțat să-și dea demisia, că oricum nu mai are nicio legitimitate, fie demis încă o dată de cetățeni. Altminteri o să împută permanent atmosfera cu emanațiile fetide ale urii lui față de oricine are demnitatea de a nu i se supune necondiționat. Cu alte cuvinte, luați-i dementului ștampila!

5 comentarii:

Karakas spunea...

Cred ca cei care il critica pe Ponta de anti-europenism au niste argumente stranii. Ei afirma ca nimeni din UE nu a indraznit pina acum sa isi exercite dreptul de a bloca o decizie comuna.

In primul rind, pentru oamenii care nu prea inteleg si iau de bune toate prostiile spuse de TRU, Basescu, Oltean si echipa lor de fotbal, o precizare: una este sa faci o declaratie politica si alta sa o pui in aplicare. Declaratia este un instrument politic de pre-negociere. Van Rompuy a venit cu o a doua propunere de buget, si cu asta nu este de acord nici Spania, nici alte state membre. Aceste state au tot dreptul sa insiste ca nu vor aproba acest buget, si ca doresc re-negociere, daca este cazul.

In al doilea rind, a fi "european a la Basescu" inseamna sa nu te abati de la ce iti dicteaza prietenii tai din acelasi grup politic: PPE. Basescu a dovedit pina acum ca e in stare sa sacrifice interesul national in interesul sau politic. El este de fapt Guvernatorul Romaniei, pus acolo sa se lupte cu fortele politice ne-obediente dreptei PPE-PDL.

In al treilea rind, sa fii de acord cu o reducere de asemenea magnitudine, care avantajeaza doar tarile bogate din UE este, cu siguranta, un act anti-national. Reducerile cele mai mari sunt propuse pentru fondurile de coeziune, care, evident, daca ar fi aprobate, ar reduce semnificativ din sansele tarilor mici de a isi dezvolta regiunile defavorizate astfel incit sa le ajunga din urma pe cele bogate.

Sunt multe lucruri care se aranjeaza in culise. Pina acum a fost un lucru normal. Dar cred ca UE are nevoie de mult mai multa transparenta. Ultimii ani sub conducerea dreptei in Europa a vazut implementarea unui program fara precedent de micsorare a taxelor pentru corporatii, si pentru persoane, in special cele bogate, pe baza teoriei neo-liberale ca asta ar stimula dezvoltarea economica. Ori, se vede clar ca asta nu este adevarat. Micsorind taxele, statele colecteaza mai putin la buget, si atunci cind economia nu creste, nu mai ai acelasi tort. Probabil in virtutea acestei realitati s-a propus micsorarea bugetelor. Dar, solutia corecta ar fi ca UE sa ceara cresterea taxelor pentru corporatii si indivizii avuti.

UE trebuie sa inteleaga ca doar entitatile puternice mai pot asigura dezvoltarea durabila. State puternice inseamna un UE puternic.

http://europa.eu/rapid/press-release_STAT-12-77_en.htm?locale=en

Karakas spunea...

Basescu se revarsa iar pe ecrane cu declaratii halucinante despre muschii sai politici, ca raspuns in duelul public cu Ponta. Iata ce spune:

"Interesul României este să negocieze bugetul 2014-2020. Dacă plecăm cu ideea de veto şi îl şi anunţăm suntem în afara negocierilor. Nu ne mai caută nimeni."

Daca e atit de destept si cu atit de mult potential, dupa cum afirma, fara sa insiste sa ne si explice de ce, oare de ce nu intelege ca "ideea de veto" este un instrument de presiune pentru negociere? De ce nu poate si Romania, la fel ca Anglia, Polonia si alte state membre, sa isi declarare deschis, singer si transparent, nemultumirea fata de anumite documente in negociere?

Cred ca raspunsul este simplu, si tine de stilul si personaliatea lui Basescu, care prefera negocierea dupa perdele, in grup restrins, ceea ce evident duce cu gindul la ce numeste el interpretare "ticaloasa", anume ca ar avea de platit niste polite personale. Nu, nu e vorba de polite personale, ci de cum apar actele lui politice de sef de stat. Mandatul sau ca sef negociator pentru Romania este clar si transparent: o decizie care sa fie in consonanta cu interesul national al tarii. Poti sa fii foarte vertical si sa anunti ca nu esti de acord cu acel buget. Ponta a ales o varianta clara. Basescu vrea sa se faca vazut ca el invirte UE pe dupa mese, cum zicea cineva "printre fustele lui Merkel". El vrea sa para un fel de Magician diplomatic, un fel de "Nastase".

E clar: doi oameni foarte diferiti, care nu pot conlucra.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-stiu-ca-am-potential-mult-mai-mult-decat-premierul-stiu-ca-pot-servi-interesele-romaniei-mult-mai-bine-ponta-pozitia-unei-tari-nu-reprezinta-apanajul-unui-singur-om-10338579

Karakas spunea...

Cind 7.5 milioane romani iti spun "Pa!" si tu te intorci pe tron impins din spate, ce spune asta despre caracterul tau? Daca era omul politic de calibrul afisat public, demisiona. Dar nu are nici muschii lui Popeye, nici inteligenta unui intelectual de marca, si nici macar buna decenta a omului simplu.

Anonim spunea...

si zici ca ponta sau crinu put mai frumos ?!?

Karakas spunea...

Anonimul, cu probleme la Nufarul...ai si ceva argumente ca sunt la fel? Sa le-auzim... Asa, sa aruncam vorbe putem toti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...