joi, 1 noiembrie 2012

Cu scârbă, despre Dan Diaconescu

 
 
 
L-am cunoscut la începuturile trustului de presă al lui Dan Voiculescu, când scriam stând pe scări, aveam vreo două mașini de scris ofticoase, și pe coridoare, în clădirea de pe șoseaua București-Ploiești-pe care o cunoștem foarte bine, de pe vremea când România construia avioane, nu le arunca la groapa de gunoi-bântuiau tot felul de ciudați. Care ciudați au reușit(cu pierderile de rigoare) să impună atenției publicului Antena 1, Radio Romantic și Jurnalul Național. Chiar mi-e dor de vremurile alea! Prefer să fac uitate mizeriile lui ”directorale”! Las că nici Tucă nu era vreo lumină managerială. Despre morală, să nu mai discutăm! După ceva ani întâmplarea face ca să mă aflu la originea suspendării de către CNA a emisiei OTV. Și-a meritat-o cu vârf și îndesat! Mizeriile pe care le-a făcut atunci picau într-un moment extrem de sensibil în negocierile de aderare la UE.
 
OTV a fost de la bun-început o televiziune-pubelă. Dan Diaconescu a fost permanent obsedat de bani, și a făcut orice pentru a-i avea. Pentru el nu există nici etică profesională, nici morală, nici valori. Doar banul contează. Cred că nici politica nu-l interesează decât în măsura în care este un instrument de făcut bani.
 
Nu voi specula pe tema: ”Dan Diaconescu, marioneta și creația lui băsescu, sau a PDL, sau al serviciilor.” Toate trei pot fi în egală măsură adevărate. Dar asta nu contează. Cel puțin pentru el. Câtă vreme are un permis pentru făcut bani, servește pe oricine! Cel mai bun exemplu este privatizarea Oltchim. În care s-a vârât la ordin, pentru a face probleme guvernului Ponta. Ei bine, singurul cu probleme este el! PP-DD a scăzut procente bune în sondaje, și tendința este de scădere în continuare. Pentru mulți care ar fi vrut să-l voteze, împăratul este gol. 
 
Acum a primit ordin să candideze împotriva lui Ponta. Teoretic este o idee ”genială”. Practic nu va intra în Parlament. Să mă explic. Dacă am înțeles eu bine legea, în condițiile în care Ponta câștigă cu peste 50% plus unul locul în Parlament, speranța lui DD este să ia cât mai multe voturi, pentru a fi cât mai sus pe lista de redistribuire. Dar DD concurează și cu cel de la ARD, care vrea și el voturi multe, ca să aibă șanse la redistribuire, și cu PRM, care în Gorj pare să nu fie chiar foarte mort. Deci joacă totul sau nimic. Poate și-o fi dat și el seama că nu e dorit în Parlament, din moment ce i s-a ordonat să candideze unde candidează. 
 
De fapt, ar fi în ordinea firească a lucrurilor. PDL are nevoie de PP-DD, nu și de Dan Diaconescu. Lucrându-l la orgoliu, l-au trimis acolo unde are cele mai mari șanse să nu intre în Parlament. Simplu, nu?
 
Cred că și el știe că va fi sacrificat. Are destule bube în cap, și nici nu este sigur că acum mai poate fi protejat de răspunderea în fața legii. Și are de plătit destule măgării. Sper sincer că le va plăti, și cu cât mai repede, cu atât mai bine.       

4 comentarii:

Anonim spunea...

Lucrurike nu stau chiar asa. Uite aici, preluat din Cotidianul.ro

Doi analişti politici – care au ţinut să-şi păstreze anonimatul, din cauză că nu vor să-şi asocieze numele cu Dan Diaconescu – ne-au făcut o serie de precizări după apariţia informaţiei privind cndidatura lui DD.

„Într-adevăr, candidatura lui Dan Diaconescu vizează o puternică componentă de promovare. Acest lucru este foarte clar. Dar mai sunt două componente. Una, tot de natură propagandistică, dar nu în interes propriu, ci în interesul PDL. Dacă DD ar fi candidat la Buzău să zicem, chiar contra unui USL-ist cunoscut, efectele nu ar fi fost similare. Una este să-l ataci pe primul ministru în meci direct şi alta este sa-l ataci când conurezi cu altcineva. Nu în ultimă instanţă, candidatura lui DD în colegiul din Tg Jiu în care este şi Victor Ponta îi asigură lui DD, în proporţie de 90% un mandat de deputat. Pare incredibil la prima vedere, dar DD are şanse mari, pe care nu le-ar avea în alte 40 de judeţe. În primul rând, în zonă USL, în special PSD este foarte tare, iar PDL foarte slab. PPDD este în Tg Jiu cu două procente peste PDL. Există şanse foarte mari ca USL să obţină în toate colegiile peste 50%. În acest caz, PPDD va obţine automat un mandat suplimentar în acest judeţ, şi el va fi atribuit candidatului care are cel mai mare număr de voturi dintre toţi competitorii din PPDD. În colegiul 6, DD, aflat pe locul 2, are şanse mari să obţină cel mai bun scor dintre candidaţii PPDD şi astfel devine deputat. Doar în situaţia în care va exista un colegiu cu un USL-ist învingător, dar sub 50%, atunci în acel colegiu un candidat PPDD, cu un scor mai slab decât al lui Diaconescu va ajunge deputat. Dar, după cum arată lucrurile, este greu de crezut că nu se vor închide toate colegiile de către candidaţii USL”, aceasta este analiza surselor citate şi, nu este deloc hazardată.

ANONIMUS spunea...

In lupta electorala impotriva dlui Ponta,DD va spune numai prostii pe care nici "bizonii"nu-l vor crede cu atat mai mult cu cat dl Ponta este un vorbitor bun si usor de inteles .DD va face pe clovnul si o sa-l bata si
ARD-EIul asa muribund .Nu-l vad castigand dupa tampeniile de la Oltchim si dupa ce s-au pus pe liste toti PDL-isti si din alte partide, mortii politici si cu mari probleme de coruptie evidenta.Matematica nu e totul,si sper ca fanii lui, oligofreni, se vor scula si vor deschide ochii.Cand vor observa ca DD lucreaza pentru Basescu totul este pierdut pentru maimutoi.

Radu Humor spunea...

Vrăjeli securistice menite să-l țină captiv pe tragibufonul cu dinți de greblă spartă !
Orice om normal la cap nu mai dă doi bani pe acest măscărici, în schimb sper ca justiției să nu-i fie scârbă a pune mâna pe el !

Anonim spunea...

Va citesc constant si punctele noastre de vedere coincid cel mai adesea.pe de alta parte,asa cum v-am mai scris o data si in legatura cu Putin,de pilda,scrieti uneori lucruri ingrozitoare,azi ati ayins chiar sinistrul,cand spuneti ca ati fost de acord,ba chiar ati fost la originea suspendarii emisiei OTV acum 10 ani.
Sa fim bine intelesi,100% de acored ca DD este,sau a devenit,un personaj imund,chiar penal se pare si,daca va infunda puscaria pe merit ma voi bucura sincer.Pe de alta parte,atunci OTV era de departe cea mai buna televiziune in termenii dezbaterii politice,acolo se regasea tot spectrul politic,inclusiv extraparlamentar,toti isi spuneau punctul de vedere neingraditi sau faultati ori obstructionati,Ca un Vadim sau alte specimene bizare sareau calul e iarasi o alta discutie.Prin urmare,imi pare rau sa v-o spun,uneori ma socati cu astfel de puncte de vedere brutale,habar n-am daca tin de extrema stanga sau dreapta,oricum propovaduiti in acele doua fraze cea mai pura si dura cenzura care au facut tristul renume al stalinismului sau fascismului in egala masura.
Credeti ce vreti,eu chiar v-am citit cu increderesi sperantamai mereu,uneori ma inspaimantati.Nu e nevoie sa-mi explicati ce-a devenit OTV la ,,redeschidere''aici sintem in cel mai desavarsit acord.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...