joi, 29 noiembrie 2012

Articolul, cât e articolul?!!!

 
 
Nu am înțeles prin ce minune(a SIE!), FAZ a devenit un soi de ”gâde” mediatic al Cotrocenilor. De fapt, nici nu mai contează. Oricum deontologia profesională în presa scrisă din întreaga lume este în gravă suferință. La început ziarele de calitate au fost atacate de tabloide, și au început să facă tot mai multe compromisuri. Apoi a venit criza determinată de Internet și de tehnologiile mobile. Nimeni nu spune că ziarele serioase au stat cu mâinile în sân: au cedat tot mai mult în fața tipului de abordare al tabloidelor, și au diversificat conținutul, tot în aceeași direcție, în edițiile publicate pe Internet. Ei bine, din acest ghiveci nu se prea mai înțelege mare lucru.
 
Această evoluție nu ar fi fost posibilă fără coruperea morală, și materială, a jurnaliștilor. Care nu mai au nimic din aura și din statutul social pe care îl aveau până mai acum trei decenii. Încet-încet au devenit niște cetățeni ordinari, într-un fel proletarizați, marginalizați, obligați să se supună cerințelor pieței, și mai puțin propriei lor conștiințe.
 
Nu cred că această involuție ne face bine, ca societate. Presa a fost un punct de reper, și nu de puține ori chiar a funcționat ca un câine de pază al democrației. Acum citim în paginile jurnalelor apeluri la nerespectarea rezultatului alegerilor, în numele interesului național! Iar intelectualii publici, alți presupuși câini de pază ai aceleiași democrații, s-au ticăloșit și ei și aplaudă acest tip de luări de poziție. 
 
Rămâne misterul FAZ. De ce s-a raliat taberei lui băsescu? Crede că cititorii săi nu au și alte surse de informare, și înghit orice cretinism? Sau este doar o poziție pentru uzul românilor? Atunci poate ne spune și cu cât taxează astfel de servicii, să știm și noi...  

2 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Nu sti ce sa faci, sa te apuce rasul cu sughituri sau sa te gandesti ca daca totusi au oarece logica si daca nu bun simt, macar dracului, o idee de instinct de conservare.Poporul asta care rabda multe, m-a tem ca asa ceva nu o sa inghita si toti tampitii, ca nu are rost sa vorbesc elegant,vor fi maturati de furia multimii.Daca se joaca cu dracul o sa aiba ce doresc.Despre cretinul de Campeanu care vedea o conducere colectiva (USL)semne de nazism ,sa te strici de ras cand tot tampitul in afara de boul asta lombrosian ,stie ca nazismul si fascismul are ca forma conducerea unica a fuhrerului ,ducele etc.Boul nu vede ca singurul care doreste sa conduca ca pe" bidonul lui de titei" ,sceleratul, cu porniri totalitariste ,le are.Acesti ziaristi cumparati ,vad cu groaza ca devin in viitor someri si sunt in stare sa "comita"asemenea eculubratii nedemne de un intelectual si ziarist.Dar cum rezerva de cadre a UTC-ului este capabil de orice ,ce sa ne mai miram.Toate intrebarile despre ce o sa faca sceleratul dupa alegeri sunt in afara Constitutiei si mari minti de "elefanti de mare" si altii care nu vad nici cu ochelarii de fund de sampanie , isi dau cu parerea de parca este un joc de tampiti, de te crucesti ce le trece prin minte,apocalipsa fiind un joc secund.Dupa 9 dec.nimic nu-l scapa pe scelerat si m-a tem ca nici nu va incerca ceva."Vox populi vox dei". De fiecare data cand un asemenea om providential nu a tinut seama de locutiunea latina a terminat ori sinucis,atarnat de picioare ,impreuna cu Udrea lui ,calcat in picioare, si sau lapidat.Jocul cu focul duce la accidente de zid.E mult mai bine sa-ti termini viata ,de moarte naturala in tihna,internat la Rahova si in functia de "Sef de camera"decat spunand ultimile cuvinte a lui Maiakovschi inainte de a se sinucide:-Nu trageti tovarasi!

Corvin spunea...

Un sincer La mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale a României !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...