joi, 27 septembrie 2012

Unde ne sunt capitaliştii?

Firma rusească Mechel pune în vânzare patru întreprinderi româneşti din domeniul metalurgiei. Pe care le-a cumpărat într-un hal fără de hal, după ce au fost conduse de lăcustele locale de-şi zic "manageri". Le-au retehnologizat, le-au dotat cu capital de lucru, le-au oferit pieţele lor. Au îndeplinit la virgulă angajamentele luate la privatizare. Da, au făcut profit. Cinste lor! Dar au dat de lucru la mii de muncitori. 

Acum iese iar la suprafaţă rusofobia instituţionalizată, vezi EvZ. Unde erau în 2003 "capitaliştii" români? De ce n-au cumpărat ei combinatul de la Câmpia Turzii? Nu cumva pentru că ei nu ştiu să facă afaceri decât cu statul, vezi regii asfaltului?  Unde sunt acum capitaliştii români, care să facă un consorţiu şi să cumpere ei cele patru combinate? Păi tot la ţâţa statului aşteaptă, că a face producţie nu e de ei! Atunci ciocul mic!

Capitalismul globalizat are regulile lui, şi nu le schimbă nişte ziarişti cretini, care scriu la ordin. Cineva tot va cumpăra combinatele. Sigur nu vor fi români. Capitaliştii români n-au treabă cu asta. Munca nu-i de ei!

4 comentarii:

boemul spunea...

păi faceţi o confuzie, într-un fel v-aţi răspuns singur: capitalist este cel care vizează acumularea de capital, cel care preia fabrici e mai degrabă industriaş :)

ANONIMUS spunea...

N-a facut nici o confuzie ,indiferent ce face ,industrias,finantist,bancher,etc....este capitalist daca vorbesti de sistemul economic.La noi sunt vampiri bugetivori,capuse de stat,smecheri (castiga fara sa plateasca taxele,hoti sadea ,regi care fura de la stat 60% pentru ce trebuie sa faca ,etc....Macar rusii au facut ceva preluand fabricile.Cu banii platiti pentru preluarea unui combinat romnesc de la patroni care au alte combinate care fabrica ceeasi produse prefera sa le inchida si sa inlatureze concurenta,desi normal din punct de vedere a unui capitalist ar inchide fabrica de acasa daca te gandesti cum este platit un roman.Menegementul este varza la stat si incercarea de a fura cat mai mult.

Anonim spunea...

anonimus

romania a preluat un sistem care asa functioneaza. voi inghititi orice momeala va arunca aia acolo cu un vest care nu exista decit in povestile pregatite special pt voi. ce-ai scris acolo vine din vest unde asa merge totul. cind statul nu mai da bani este nenorocire. nimeni nu baga banii lui ci de fac afaceri doar cu banii statului. cind o sa va treziti poate veti mai avea solutii altfel nu.

Anonim spunea...

euro simbol bita. ceva care sa reprezinte mai bine porcaria de e.u. nu exista!

stiu ca-ti plac pozele bune. daca vei mai scrie ceva despre euro asta este de pus

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=463449293699678&set=a.397575443620397.94175.216721015039175&type=1&ref=nf

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...