luni, 3 septembrie 2012

DNA rules: AN achitat!



Năstase a fost achitat în penibilul dosar "Mătuşa Tamara", inventat de ţuluşii lui Morar. Completul de judecată nu s-a mai încurcat cu mimarea "dezbaterii": a dat decizia imediat. 

Am o curiozitate: CSM are să sesizeze Inspecţia Juridică în acest caz flagrant de abuz din partea procurorilor DNA? Nu plăteşte nimeni pentru acest mod de a face "justiţie", care a distrus multe vieţi şi cariere? Continuăm să dăm din umeri? Continuăm să nu ne pese?

Se apropie momentul numirii noilor şefi ai DNA şi  Parchetului General. Se va lăsa cu scandal, garantat. băsescu va folosi CSM pentru a impune candidaţi din gruparea Macovei, pe care să-i poată controla. Mulţi oameni oneşti din sistem se ţin de o parte, de teamă să nu fie linşaţi mediatic pe cine ştie ce căcaturi. Sau, şi mai rău, să fie cercetaţi penal, precum Blejan. 

Nu vom scăpa prea curând de politizarea justiţie, şi mai ales de mizeria din procuratură. Avem mari probleme cu recrutarea judecătorilor şi procurorilor. Învăţământul juridic a ajuns o mizerie, scoate rebuturi pe bandă rulantă. Reforma în justiţie de aici ar trebui să înceapă. Dar cine s-o facă? 

Aşa că vom continua să auzim dezbateri inepte despre "vinovăţia" sau "nevinovăţia" lui AN, despre cum vrea USL să preia controlulu Justiţiei sau despre alte fapte diverse, şi nimic despre adevărata stare a lucrurilor din justiţie. 

2 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Slava Domnului ca exista si judecatori adevarati.Procurorii care au mancat milioane de euro degeba vor plati pana la urma.Spero, spirare.

Colonel Profesor Doctor in Fitile Arogantu' spunea...

O MUIE luata de DNA in numele tuturor laudacilor PPE !
compris ba'SECU si toata basimea !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...