vineri, 21 septembrie 2012

Cum ne batem joc de noi

Nu am asistat la spectacolul grotesc al "privatizării" Oltchim. Nu cred că idiotul de Dan Diaconescu are pe cineva în spate, să vină cu banii. Nu, el se va scoate din belea în momentul redactării contractului, unde va fi mama circului electoral. După care chiar vom avea un faliment răsunător, tocmai bun de pus în cârca USL şi a lui Ponta. Miroase a mânărie cotrocenistă de la o poştă...

Ce n-am înţeles eu e altceva: de ce, dacă acorzi o importanţă strategică acestui combinat, n-ai trimis peţitori la marii jucători de pe piaţa globală, inclusiv la ruşi, şi ai acceptat ofertele unor gloabe? Uite aşa ne batem singuri joc de noi!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru ca FMI a anuntat ca nici macar nu va mai avea loc urmatoarea vizita de evaluare in lipsa privatizarii/lichidarii Oltchim, implicit vor inceta platile. A existat un ultimatum: privatizati/lichidati Oltchim sau nu mai primiti transa urmatoare. Tonta a acceptat, ca de obicei. Dan Diaconescu nu e idiot, pana la urma Tonta s-a dovedit al nu stiu catelea prostanac pesedist. A avut sansa istorica oferita chiar de Occident de a se prezenta ca eliberatorul Romaniei intr-o tara care tanjeste dupa asa ceva. In schimb, el s-a dovedit presul Occidentului: calcati pe mine, sunt mai pufos, mai moale si mai catifelat decat Basescu!

Anonim spunea...

esti prost , gheorghe

Valerius spunea...

"Anonim spunea...
esti prost , gheorghe"

Şobolane,
Chiţăi în gang şi crezi că eşti vreun viteaz ? Dacă ai vreo supărare, muşcă omul de obraz, nu-l muşca de cur şi fugi în gang.

ANONIMUS spunea...

Intelegerea cu FMI nu este cu Ponta ci cu Marele Boc sau mai bine zis cu sceleratul de la Cotroceni.La privatizare in prima parte a intrat si GAZPROM,dar a renuntat dupa ce nu sa acceptat 2 saptamani de pauza pentru discutii interne.Ce este clar pentru tot prostuleste ca nu se poate privatiza serios cineva cu clauza ca toti muncitorii sa fie mentinuti.In aceasta situatie OLTCHIM -ul va fi un mamut mort,si atat.Daca Dan reuseste sa salveze acest mamut prin subscriptie publica ,gen" Da un leu pentru Ateneu ", desi o sa fie un fiasco ,smecherul o sa spuna ca a incercat dar "ciocoii"etc......si pentru o suma mica nu va fi belit.Ca este o "panama"este sigur.Dar nu se poate arunca martoaga pe umerii USL,toate regulamentele privatizarii au fost respectate.De tras ponoasele vor fi bietii muncitori care cred ca pronia si Danutzul ii pot salva pe toti in aceasta porcarie.Nu trebuie sa uitam cazul"Semanatoarea"care aduce cu bancul facut de un prieten care spunea despre" nechezol" care spunea -"Decat mult si prost mai bine nimic dar bun".Vom trai si vom vedea ,dar nu inteleg ca daca "Danutzul"viseaza la presedintie in 2014 si da o asemenea teapa ,ce spera?!

Anonim spunea...

sa te fut

Anonim spunea...

Prost e Gheorghe asta. Limbist frecator de menta. Oare cine-l plateste?

Emigrant spunea...

In concluzie ramane cum am stabilit. Sunteti niste distrusi si traiti intr-o combinatie de satra tiganeasca cu spital de nebuni.

Fluieratorul spunea...

(Side comment: de cind n-am mai dat eu pe-aici se pare ca aveti "public" nou, si asta nu cred ca e o mare bucurie...)

Eu unul cred ca "gloaba" DD este interesanta si pentru PSD-PNL, nu numai pentru Cotroceanu. Asta nu face decit sa adauge inca un motiv pe lista mea de motive pentru care sint aici si nu acolo, si cu toate greutatile si incertitudinile pe care le am aici (nu putine), sa ma bucur ca am plecat.

Credeti-ma, aici "framintarile" de pe acasa ajung ca stiri despre fapte, fara "picanteriile" de zi cu zi, pe care aici nu are nimeni timp si chef sa le urmareasca. Nici eu nu le mai urmaresc, si recunosc ca cel putin din acest punct de vedere, distanta imi face bine. Atmosfera devine brusc salubra si gindirea clara.

Romanii plecati de mult pe care i-am intilnit aici, in genere oameni asezati, nu comenteaza evenimentele in stilul noului dvs. public, ci intr-un mod asezat, si inteleg surprinzator de bine ce se intimpla acasa si de ce, in contextul general.

As vrea sa va spun ca romanii de aici cred, asemeni celor de acasa, ca Romania e jefuita si poporul ei este exploatat si asuprit de catre Occident, si de-aia dobitocii de la purtere sint tinuti acolo, si de-aia o duce romanul prost... Nu pot, pentru ca nu e adevarat. Romanii de aici cred ca romanii de acasa o duc prost pentru ca nu-si vad de treaba, fiecare de treaba lui, si nu-si asuma raspunderea propriei situatii. Romanii de aici cred ca romanii de acasa sint prea ocupati cu gasirea justificarilor pentru care ceva nu se poate ca sa faca sa se poata, si prea lenesi si prea lasi ca sa-si asume cu adevarat ceva.

Inclin sa cred ca romanii de aici au dreptate, si ca romanii de acasa sint in deriva pentru ca nu stiu ce vor. Nici fiecare in parte, nici toti la un loc. Pe-aici oamenii stiu foarte clar ce vor, incotro merg, pentru ce muncesc, si cum vor sa traiasca. Asta vad in fiecare zi la toti oamenii pe care ii intilnesc, de toate natiile. (Cred ca e clar ca nu m-am referit la scripcarii romani din metrou, si la sutii care planuiesc cum sa fure de la terase, desi si aceia stiu ce vor mai bine decit cei ramasi acasa...) Si sint aici doar de o luna.

Andrei spunea...

Iar o parte semnificativa (spun eu) dintre acei romani traiesc undeva la limita supravietuirii si se intorc inapoi in tara sa se trateze/investigheze gratis sau sa ciupeasca un ajutor de somaj cand treaba devine cotoioasa peste hotare.

Anonim spunea...

Dar trădarea guvernării Ponta chiar nu o vedeți ? Nu au nicio justificare să înstrăineze Oltchim, indiferent de presiuni.

Fluieratorul spunea...

N-o sa fiu printre ei. N-am fost consumator in aceste sisteme nici cind am contribuit la ele si eram in dreptul meu. Cumva, nu mi-a venit niciodata rindul la drepturi. Si de-aia m-am carat, printre altele.

Anonim spunea...

fluieratorule ai scris numei prostii! esti de prea putin timp afara ca sa poti vedea ceva iar romanii pe care-i intilnesti tu acum iti pot spune ce vor ei. apoi vad ca uiti ca principala caracteristica a romanului este mindria si ca atare nu astepta sa-ti spuna vreodata adevarul asa cum este el. la asta se adauga si faptul ca cei pe care-i intilnesti afara nu sint cu nimic mai buni decit cei pe care i-ai intilnit in tara ca doar nu-mi vei spune acum ca trecera granitei i-a desteptat. mare parte dintre ei nici nu vorbesc cum trebuie limba tarii unde stau si conform traditiei nu citesc nimic si deci nu au capacitatea de-a intelege ce traiesc si nici macar ce vad. inca odata se dovedeste ca romanii chiar daca ajung afara tot ingusti la minte ramin. ce spun ei despre romanii de acasa sint timpenii care-ti arata faptul ca nu stiu pe ce lume traiesc. spune unde ai ajuns ca-ti explic imediat unde esti. aia care stiu despre ce-i vorba sint putini de tot si nu sint in nici un caz provinciali de-ai tai. dupa cit explici tu aici ai dat de timisoreni care reprezinta prostia in forma ei cea mai pura posibila. tu faci in cele scrise o descriere a unui fel de rai de paraca individul ar avea pe undeva ceva de ales. da-mi si mie adresa sa vin si eu in raiul ala unde-ti poti permite un drum al tau ales de tine! ma facerti sa rid! romanii au ajuns veriante la kelly bundi si nimic in plus.

Fluieratorul spunea...

(Pointless comentariu, probabil...)
Romanii pe care i-am intilnit sint oameni pe care ii cunosc de-o viata, sint aici unul de 10 ani si unul de 20, si mi-au spus verde in fata care e adevarul pentru ei, si aici, si acasa. Nici unul dintre ei nu e alde Bundy, ci sint oameni normali, cum probabil ar fi fost si daca ramineau acasa, dar le-ar fi fost mai greu. Eu unul nu cunosc de-alde Bundy nici acasa, ce sa zic, ca nu vin din mediul ala, si nici aici nu stau in mediul ala. Probabil ca depinde de experienta personala a fiecaruia, eu nu pot decit sa o redau pe a mea, fara a o contrazice pe a altcuiva. D-le Anonim, eu nu stiu intre ce fel de oameni ati trait acasa, sau traiti in strainatate (presupun ca nu mai sinteti in Romania), probabil ca aveti dreptate, dar din coltul meu nu se vede asa.

PS Acum am plecat cu gind sa nu ma mai intorc. In 20 de ani am fost plecat din tara de multe ori, pe mult timp, si m-am intors mereu acasa, pentru ca asa am gindit ca trebuie sa fac. Am muncit temporar afara, fara nici o intentie de a ramine afara. Hotarirea mea de a ma duce incotro vad cu ochii e de data recenta, si singurul lucru de care ma bucur e ca pot sa o pun in aplicare, si ca sint aici si nu acasa. Si din ce vorbesc cu ai mei si aflu ce se mai intimpla, ma bucur mai mult.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...