marți, 30 octombrie 2012

Încă o problemă de principiu




Drăguţele mioare Barroso, Reding, Von Rompuy, şi compania tac mâlc într-o problemă fundamentală: secesionismul în sânul unor state membre. Nu e vorba doar de Catalunia, ci şi de Scoţia. Totul este absolut jenant: când a fost să apere un derbedeu politic de cea mai joasă speţă, au fost al dracului de vocali. Când este vorba despre viitorul UE, şi mai ales despre această nebunie secesionistă, care se înteţeşte, pe măsură ce Bruxellesul se mută la Berlin, iar austeritatea face tot mai multe pagube sociale, idioţii nu se pronunţă, de frică să nu fie acuzaţi că se amestecă în treburile interne ale statelor membre. 

Numai că dacă o singură regiune face secesiune în UE, atunci principiul este acceptabil, şi urmează nebunia. Pentru unii asta este calea spre Europa regiunilor. Pentru cei mai mulţi asta este calea spre al treilea război civil european în ultima sută de ani. Cât mai suportăm japiţele astea de la Bruxelles, care au distrus în patru ani ce s-a construit în mai bine de jumătate de secol?

Acum înţelegeţi ultimele apeluri ale ungurilor de la noi, agitaţia ex-popei Tokes, prostelile cu autonomia, cu Ţinutul Secuiesc? Băieţii abia aşteaptă secesiunea Cataluniei, pentru a-şi declara propria secesiune. Să nu ne îmbătăm cu apă rece: România, cu coeziunea sa internă, naţională şi socială, extrem de slabă, este victima firească a acestei evoluţii din UE. Pe care mai marii UE o aprobă, tăcând asurzitor...

4 comentarii:

Dragos Bora spunea...

http://bibliotecarul.blogspot.de/2012/10/incalcarea-legii-cu-promisiuni-de.html

ANONIMUS spunea...

Asta imi aduce de UK, cand cu unificarea Germaniilor.Englezii cu umorul lor negru au spus ca-i iubesc pe germani incat ar dorii sa fie o suta de Germanii.Nici o tara nu o sa accepte o secesiune desii tendinta asta este,si situatiile locale nu seamana cu ce-a a noastra.Din pacate istoria adevarata nu e ce-a reala in toate situatiile descrise.

ddanilov spunea...

Inca un articol dureros de adevarat.Aceasta uniune europeana este doar un golem cu picioare de lut.Va cadea cat de curand pentru ca cocoloseste in sanul ei ( in forma in care e acum cu popularii la butoane),idei sinistre si practici impotriva ratiunii si a firii!

pacos spunea...

Aia tac pentru ca habar n-au ce sa spuna. Presupunand ca dileala asta cu secesiunea Cataluniei si a Scotiei merge pana la capat, ce se va intampla dupa? fac astia, independentii, cerere de aderare la UE? sau vor incerca toti marii "ganditori" ai Uniunii sa gaseasca o solutie sa-i bage fara acordul statelor membre?

Ce dracu sa zica Rompuy? din cate stiu, s-a opus vehement spargerii Belgiei. Nici Barroso nu-si permite sa fie prea vocal, macar in chestiunea Cataluniei. Ar iesi un circ total cu Spania. Iar in privinta Scotiei, poate ca se gandeste ca iese Marea Britanie din UE, ramane locul liber si asa rezolva problema:))))

Una peste alta, nu se va accepta asta in interiorul UE. Asta-i clar. Si, credeti-ma, cu toata lipsa noastra de coeziune, cu toate pacatele noastre, nu se va intampla nimic nici la noi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...