vineri, 26 octombrie 2012

Spectacolul stupid al unui stat stupid

Statul român este stupid. Nu e o noutate, nu e o sentinţă, e doar o constatare. Probe? Păi, după spectacolul de ieri, cu aproape două sute de lucrători de la CFR Călători chemaţi cu mascaţii în spate să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor, judecătorii, firesc, au refuzat arestarea lor. Or fi sau nu vinovaţi, dracu ştie. Dar nu cu turma la Procuratură se rezolvă lucrurile.
 
Altă stupiditate: "scandalul" spionajului industrial. Care este doar o manifestare de rusofobie, şi nimic altceva. Ce vine ca un soi de răzbunare pentru plecarea din ţară a diplomatului rus care a accidentat o fată pe trecerea de pietoni. Deci, săptămâna trecută un cetăţean rus este reţinut la Otopeni, pentru că i-ar fi găsit cei de la SRI nişte documente despre ruina preparaţiei miniere de la Moldova Nouă. N-a fost arestat, ci doar i s-a cerut să nu părăsească ţara până ce se dumiresc geniile de la SRI ce şi cum cu datele găsite la el.
 
Între timp intervenind circul cu imunitatea diplomatului rus, unul dintre genii a montat un caz de spionaj, implicând şi o firmă românească. Firmă care azi părea căzută din cer: nu-i trecuse nimeni de la SRI sau de la PITICOT pragul, să întrebe ce şi cum. Dar geniul cu pricina a fuşerit, stupid, lucurile, conform cu obiceiul pământului. Bun, pentru gibonii rusofobi din presă scandalul pică mănuşă. Dar statului român sigur nu-i pică bine acest joc de imagine, care nu rezolvă nimic. 
 
Ce dracu putem aştepta de la un astfel de stat, care-şi dă cu stângul în dreptul, şi căruia îi mănâncă dulăii din traistă? Sincer: ce? Şi atunci? Atunci, nimic! Ne vedem de ale noastre, ca şi când n-am mai avea stat. E rău, dar e răul cel mai mic acum...    

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Toata tevatura a DNA-ului este comanda sceleratului si cum problema lui Blejnar este pornita la Brasov caraghiosii de procurori de la DNA au inceput atacul "nasilor " chiar la Brasov de parca o facea in Timisoara situatia nu s-ar fi schimbat.Situatia "nasilor"exista de pe vremea lui Ceasca ,dar cretinul face o legatura gen subliminal ca "nasul din inima" doare al dracului .Acest scelerat crede ca pe roman il intereseaza ca bravii procurori ai DNA sunt pe cale sa-i scoata ,nenorocitilor de saracani care nu au cu ce sa-si plateasca banii pentru CFR ,mai multi bani platind cinstit statului si bagand in puscarie alti nenorociti ca "nasii"de la CFR sunt marii corupti ai natiei .Dar nici bizonul pe care-l scoate afara inteligenta stie bine cine si ce vrea sa-i smechereasca acum .Lucrurile sunt clare si "nasul in suflet" a cacarisit-o grav,asemenea incercari sunt de-a dreptul tampite si meritate de de la un asemenea cadavru politic in rapida descompunere.Marele "Maximum Dementium Senilis" este pe cale s-o "mierleasca prin deces"si sunt ultimele svarcoliri inainte de intra in eternitate.Cum e seful asa si subalternii.Bravos natiune.Marea coruptie este pe cale sa dispara.Le dau un sfat ,sa continuie cu chelneri si frizerii "baza fundamentului" statului lui Ceausescu astia si mandatarii au fost coruptii de serviciu.Nu mi se pare ca serviciile secrete se calca acum pe bataturi pentru sarmana fata ci pentru a arata ca 'eroii"fac si altceva decat al adula pe scelerat.Se vede ca mortaciunea este pe duca si toti lingaii de la serviciile secrete se omopara ca fac si altceva decat sa-l serveasca pe scelerat.Un inceput pare gramada de adevaruri scoase public ,desi nu cred ca serviciile sunt de vina.Astia cat respira badaranul nu-i scapa anusul de la gura.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...