marți, 16 octombrie 2012

Întrebări pentru nişte şobolani populari

România va fi gazda câtorva dintre şobolanii care, ascunşi în spatele instituţiilor pe care vremelnic le conduc, la Bruxelles, în special, au dat o lovitură fără precedent democraţiei din România, pentru a-şi pune la adăpost o slugă, esenţială în sistemul de putere din UE, care se dezechilibrează în favoarea stângii. Nu sunt bine-veniţi, măcar pentru cele 7,4 milioane de cetăţeni, români, dar europeni, care l-au demis pe băsescu votând la un Referendum perfect demcratic şi constituţional, validabil după orice criteriu, dar anular de şase tembeli de la CCR, folosindu-se de o cifră falsă din statistici.

Congresul PPE este ocazia care îi aduce la Bucureşti pe pomeniţii şobolani. băsescu visează că asta îi va relansa imaginea. PDL visează că va creşte în sondaje, dacă apare în poză cu Merkel, Barroso, Von Rompuy, Martens şi compania. Este un congres al ruşinii. O dovadă de tupeu, de nesimţire, o sfidare la adresa românilor, o umilire publică a României. O confirmare publică a statutului său de colonie, de ţară de rangul doi în UE.

Evident, dacă România ar avea presă, şi românii mândrie, derbedeilor ăstora li s-ar pune câteva întrebări simple, dar esenţiale: 
  •  Asta este ideea despre democraţie a Uniunii Europene, adică se pot şterge prin voinţa a şase oameni partizani, care depind de preşedintele băsescu, 7,4 milioane de voturi?
  • Sunt conştienţi că, pentru majoritatea românilor, traian băsescu nu mai are nicio legitimitate, nu mai este recunoscut ca preşedinte?
  • Cum pot accepta, în aceste condiţii, să îl primească la summiturile UE, şi să considere valabile angajamentele luate de băsescu în numele unei Românii care îl respinge?
  • Sunt conştienţi de creşterea bruscă, şi masivă, a sentimentelor anti-europene şi anti-Bruxelles în România?
  • Sunt conştienţi de ruptura tot mai mare dintre cetăţenii europeni şi liderii Uniunii şi ai puterilor politice naţionale? Umilirea Greciei, României, a altor ţări, nu contribuie la acest proces de depărtare a cetăţenilor de proiectul european?
Sigur, nu vom primi răspunsuri la aceste întrebări. În locul lor vom auzi obişnuitele sloganuri propagandistice ipocrite. Depinde cine le mai crede. De fapt, şi aşa a început prăbuşirea comunismului, primii care nu mai cred în propagandă sunt liderii, care devin cinici şi dispreţuitori. Iar când cetăţenii se prind de înşelătorie, furia lor explodează. UE este în pragul exploziei. Măcar de asta sunt conştienţi şobolanii găzduiţi de mausoleul lui ceauşescu?  

6 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Aveti perfecta dreptate,si nu ca PPE-ul este pe cale sa piarda pozitiile din UE ci si in totalitate are mari probleme cu UK care nu-i convine sa renunte la partea de suveranitate,ca sa le mearga mai rau decat tarile care nu sunt in UE.Bravo lor.cred ca romani nu au sentimente anti UE ci doar impotriva Raich-ulul V si Fuhrerul Angela Merkel,plus valetul ei Barroso.In cazul situatiei USA este de-a dreptul dramatica daca exemplele date de comducerea SUA ar fi democratie, eu m-a declar ca nu avem nevoie de asemenea amici, aroganti si cu o politica externa cu totul rudimentara si suficienta .Exemplele cu politica americana fata de statele Africane de acolo este un un exemplu de inteligenta tip "Uncle Sam",cu pagube uriase pentru ei.Daca nu inteleg ca Romania nu e o colonie populata de niste vasali e foarte rau pentru ei.Vreu sa sper ca populatia nu o sa asiste la congresul lor fara sa le spuna pe sleau ce parere au fata de acesti neobrazati fara bun simt si fara decenta care i-au umilit pe cei 8.5 de milioane de cetateni pe care parte l-au trimis pe scelerat la dracu.Daca cred ca cine le va multumii sunt cu totul prosti si nesimtiti.

Karakas spunea...

Sunt rupti de realitate! E o sfidare si o palma aruncata romanilor, pentru ca ei, PPE au adus Romania si alte tari la sapa de lemn, si o/le tin acolo pentru ca asa le convine prietenilor lor corporatisti si finantisti.

Degeaba au luat Premiul Nobel. Cred ca e una din erorile Istoriei. Pacea inseamna dezvoltare, prosperitate, egalitate in drepturi. Ori eu nu am vazut decit demonstratii si austeritate sub conducerea PPE. Si invers.

Fluieratorul spunea...

Eu cred ca romanilor, de la presa pina la populatie, li se rupe la banana... Povestea cu Sima e singurul lucru care le-a mai rascolit unora, putini, neuronul in ultimii ani. In rest, aceeasi cleveteala obosita, in timp ce tara se duce dracului. Deci (ca sa spun o fraza asa cum trebuie) Romania n-are cu cine, domnule. As simple as that.

pacos spunea...

Ma devreme sau mai tarziu, criminalul (sau, in cazul nostru, "criminalii") se intoarce la locul faptei. Si s-au intors! Sunt aici, toti, fara regrete, fara apasari, fara remuscari, fara rusine.
Niste fomisti, cu pretentii de persoane subtiri, niste jigodii, niste hahalere, vorba unui "clasic" in viata, devenit liberal. Mai multa onoare si cinste gasesti la tiganii nostri decat la astia.

Ca leprele alea portocalii se inchina la Inalta Poarta Bruxelleza, am inteles. Ca uslasii fac acelasi lucru, condamnandu-i pe portocalii, asta nu inteleg.
Ponta e pus la colt de Barroso. Si accepta fara cracnire asta. Reding zice "sariti!", Pivniceru si Zgonea nu intreaba "da' de ce?" ci "cat de sus?". Ghise se plimba cu tricourile lui, ba pe la Cotroceni, ba la Parlament. Si n-are loc pe liste. Gigi are. Frunzaverde a avut. Oprea are.

Ca mi-e sila de portocalii, asta-i adevarat. Ca-mi doresc sa scap de ei si de tot ceea ce reprezinta ei, si asta-i adevarat. Mi-e sila si de toti aia de la UE, filfizoni cu aere de mari democrati, care in realitate nu sunt decat niste escroci.

Dar, incet-incet, incepe sa-mi fie sila si de uslasi. Care, in loc sa mobilizeze simpatizantii la stadion, ar fi trebuit sa-i aduca in fata Parlamentului. Da' asa ceva nu se face, ca se supara aia pe noi si e naspa!

HUO!

Karakas spunea...

Mi se pare interesant ca deocamdata nici pe BBC, nici pe Reuters, nici o alta mare agentie de presa nu a scos inca nici macar o stire, cit de mica, despre Congresul PPE de la Bucuresti. De obicei, daca evenimentul ar fi fost de interes, ar fi existat o analiza pre-eveniment.

Sa nu mai intereseze pe nimeni, nici macar pe creatorii de stiri, despre ce face PPE? Sau e un semn ca se vrea o schimbare politica in UE?

Fluieratorul spunea...

Nu, nu intereseaza pe nimeni la modul bombastic... Vad pe diverse canale de stiri straine diverse mentiuni, sau mesaje scurte pe banner, despre Romania in general, cu foarte putine personalizari. Sint mai cunoscute si populare echipele de fotbal de club decit USL-ul.

Intelegeti ca USL nu e notabil in Europa, pentru ca nu face nimic ca sa fie. Singurele stiri de ceva rasunet despre USL au fost despre plagiatul lui Ponta, care s-a rasuflat foarte repede, si despre cazul Severin, pemtru care si acuma se intoarce spatele PSD-ului, chiar si de catre cei din propriul grup. USL nu e privit ca o alternativa serioasa pentru ca nu este. Nu ma omor dupa prostimea din PDL, dar aia stiu mai bine sa inchege o discutie comuna, desi la media IQ-ului sint mult sub USL, si stiu sa se tina dupa un steag. In USL sint ocupati cu datul la gioale propriilor colegi, si asta nu intereseaza pe nimeni in afara.

Eu unul inteleg ca pe astia din afara ii intereseaza sa-si vada interesele servite cu minim de efort. USL-ul nu le ofera minimul de efort, desi o parte din interese le-a oferit deja. Strainii n-o sa sustina niciodata pe cineva pe fata pina in pinzele albe. O sa dea niste semne, o sa faca ce-au mai facut, si o sa cistige ala care face lobby-ul mai inteligent. Pina una, alta, de la USL n-are cine, si singura persoana care a facut si face, de fapt, lobby eficient este Monica Macovei.

Ea isi da seama, unlike alti oameni mai cu carte decit ea, ca nu trebuie sa o placa toata lumea, ci numai cine trebuie, pentru ca si pe-afara pe la virf e ca in Romania la firme: trebuie sa te placa sefii, nu sa fii plin de doxa si cu demnitatea cetateneasca in freza.

As vrea sa vad ca USL defileaza si cu altceva decit Thunderstruck si lifte alde Vanghelie si Becali. Si-au dat la o parte tot ce aveau cu o carte de vizita mai acatari, si au ramas in fata venalii si incremenitii in proiect, eager la ciolan, si asta se vede foarte urit si din tara, si din afara. N-au oameni, n-au solutii, n-au idei, n-au nici macar discurs, n-au invatat nimic nici din ultimii 23 de ani de la noi, nici de pe-afara, care-au mai fost, ca macar papagal trebuie sa aiba. Ce fac ei e mai slab calitativ si decit circurile politice de prin America de Sud, e politica de fundul curtii africana, si-aia cam impotenta, ca si aia prin Africa s-au mai rasarit la cap, sau au pus armatele in fatza.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...