miercuri, 31 octombrie 2012

Ajunge, Gitenstein!

 
 
 
Iarăși sunt obligat să scriu despre cel mai sinistru produs al unei democrații de fațadă: ambasadorul american Gitenstein, care se poartă ca un veritabil vechil pe moşia lu' mă-sa. Doar că moșia este Românika, dar probabil că a găsit el prin Vechiul Testament o referire la cine ce drepturi are asupra teritoriului ăsta, altminteri nu se poate explica aplombul cu care se pronunţă asupra unor subiecte care ţin de politica internă, în raport direct cu suveranitatea poporului român.
 
Doar că pentru această jigodie poporul român nu a existat niciodată. Dacă ar fi existat, nu s-ar fi purtat cum se poartă. Să ne înţelegem bine: Parlamentului României nu-i este interzis, de niciun Tratat European şi de nicio normă juridică internaţională, să se pronunţe sau să legifereza ce vrea el. Cunoaştem foarte bine care sunt limitele legiferării, care sunt raporturile între legislaţia naţională şi cea europeană. Nimic nu interzice României, prin Parlamentul său, să schimbe ce e de schimbat în funcţionarea unei Agenţii a statului român, mai ales când aceasta o ia razna şi se pune deasupra legii. Şi cu toate astea, Gitenstein a cuvântat: "In acest moment, orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si nu ar fi bine primita de MCV, de UE si de SUA. Cred ca Parlamentul si guvernarea ar trebui sa dea dovada de multa precautie in aceasta privinta." Apropo: cine este MCV, jupâne? E din seria SUA şi UE? De când a ajuns un mecanism tehnic, gestionat de nişte birocraţi rupţi de realitate de la Bruxelles, absurd şi folosit abuziv, pe picior de egalitate cu state şi organizaţii multinaţionale?  
 
Nu scrie nicăieri că Ministerul Justiţiei trebuie să consulte Agenţia, care este un simplu executant, asupra intenţiei de a elabora un Codex al incompatibilităţilor. Acel Codex, conform legii, după elaborare, va fi supus dezbaterii publice, şi atunci poate să "ciripească" şi draga de ANI, care şi-a luat-o în cap şi dă ordine şi Executivului, şi Parlamentului, de pe poziţia ei de poliţie politică a cuplului băsescu-macovei.
 
Văd că reprezentantul "prietenului" de peste Marea Baltă a anulat dintr-un condei suveranitatea fiecăruia dintre noi şi a naţiunii române. Şi ăştia vor să credem că sunt farul democraţiei în lume? Cât de proşti ne cred? Dar nu-i nimic: ce-şi face omul cu mâna lui, lucru manual se cheamă...
 
Cum era aia a lui Păstorel, cu soldatul rus? "Soldat rus, soldat rus/Cine te-a pus acolo sus?/Te iubesc popoarele, sau îţi put picioarele?" Găsim noi o rimă la american!

4 comentarii:

Radu Humor spunea...

Cred că cine i-a așteptat cu încredere și nerăbdare pe americani a suferit una din cele mai crunte și nemeritate deziluzii.
mai întâi că după 1945 au tot promis că vin dar au înșelat cu nesimțire așteptările poate celor mai curați și valoroși români retrași și luptând în munți și așteptând ajutoare !Ți-ai găsit ! Americanii aveau altceva mai bun de făcut ;)
După 89, alți români aceleași speranțe, dar din păcate americanii cam aceiași !
După ambasadorii trimiși în România, mai bine zis prin valoarea lor cvasi nulă în democrație consulară internațională (toți au fost niște ovreiași care au contribuit la campanii electorale, pe atunci doar în SUA, acum și în România postul fiind o sinecură :mrgreen: ), ne-am putut da seama cât prețuim în ochii lor.
Dar pe lângă disprețul unor asemenea nulități s-a mai adăugat și obrăznicia și impertinența specifică etniei din care făceau mai toți parte ( mi se pare că doar homosexualul ăla nu era tăiat împrejur !)și astfel ne-am trezit primind ordine nesimțite de la niște neica-nimeni, ba ne-am pomenit și lăsați fără câteva din bogățiile naționale !
Am început acum să-l recitim pe Marx și a-i da dreptate.
Ăștia nu sunt oameni !

ANONIMUS spunea...

Apropo de homosexual si ala era circumscis ,dar indiferent de etnie in afara de Gitenstein n-au incalcat uzantele diplomatice.Acest incult se crede si urmasul traitorilor de prin aceste meleguri ca cetatenia n-a avut, decat dupa primul mondial.Pe langa ca este un lobist pentru diverse companii americane este si mare donator pentru Obama de unde a devenit ambasador la noi .Parerea mea este ca nu e ambasador al SUA ci purtator de cuvant a cretinei de Monica Macavei pe care se vede ca acest "nimic" o crede culmea probitatii si a democratiei desi nu vede ca CCR-ul ,ANI,CSM,Etc....sunt o rusine a acestor institutii corupte si cumparate de sceleratul de la Cotroceni si ca dupa ce scapam de acest nenorocit toti membrii institutilor de mai sus spuse vor umple puscariile natiei pentru de la abuz de putere la tradare nationala .Sper ca pleaca pe Potomac sau mai bine chiar in el ,ca se pare ca i sa terminat mandatul .Mi-e groaza ca presedintele USA o sa trimita altul, pe acelasi calapod ,vai noua.

Karakas spunea...

Mie nu-mi vine sa cred ce prostii poate sa debiteze acest "ambasador". Citez:

"România se apropie de o serie de alegeri dificile, care este posibil să dezbine poporul. Sincer, sunt îngrijorat. "

Serios Patratzel? Alegerile din SUA nu dezbina boborul intre democrati si republicani? Ah, nu, nu asta vrei tu sa spui, ci ca esti ingrijorat ca nu mai iese partidul stim noi cui...

pacos spunea...

Ne indignam, pe buna dreptate. Noi, aici. Aia de prin presa antibasista, acolo, la ei. Si, cam atat.
Aia care ar trebui sa riposteze si sa-l puna la punct pe nesimtitul asta fac poze cu el. Stau langa el. Cuvanteaza langa el. Rad cu el. Toti, fara deosebire.
Si atunci, de ce ne mai indignam?

Fara nicio legatura cu subiectul: ambasadorul rus (da, stiu, rusii, niste nenorociti, etc) si-a miscat fizicul la spitalul unde se afla internata victima accidentului produs de un angajat al ambasadei.
Americanii si-au scos omul din Romania in doar cateva ore si si-au cam bagat picioarele. In toata povestea. Si-n personajele povestii. De fapt, in toti. In noi toti.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...