duminică, 29 ianuarie 2012

Ca tot românul imparţial, Pleşu



Este amuzant cum "societatea civilă de calitate" reacţionează la realitate, ignorând-o, precum Liiceanu, sau banalizând-o, ca un propagandist portocaliu, precum Pleşu. Care a găsit tonul just: "toţi e vinovaţi, să moară mama!"

Adică preşedintele, guvernul, opoziţia(mai ales opoziţia!), presa agitatorică(tabloidele sunt, probabil, idealul său la ora actuală, cururile şi ţâţele etalate cu generozitate fiind privite cu blazare şi calmă resemnare de consumatori, deci niciun pericol de agitaţie, nici măcar manuală), şi contextul, mama lui de context, care le-a dat idei românilor, să aibă şi ei faliţii, pardon, indignaţii lor, după reţeta conului Iancu.

Unde începe ticăloşia lui Pleşu? Aici: "Ce nu se spune: că nu doar România are probleme, ci planeta, că nici un guvern cu capul pe umeri n-ar fi putut lua măsuri radical diferite de cel actual, decît cu riscul de a înrăutăţi situaţia, că avem un trecut de frustrări, un prezent de umilinţe şi lipsuri, dar nici o reprezentare despre viitorul apropiat. Nimeni nu ştie care e pasul următor după eventuala satisfacere a dorinţelor străzii. USL? Haos? Salvator providenţial?"

Cu alte cuvinte, TINA. Nu există alternativă. Dacă îi schimbăm pe ăştia, ăia de vin nu pot schimba nimic, decât cu riscul de a înrăutăţi lucrurile. Observaţi enumerarea? USL=Haos=salvator providenţial(a se citi dictator). Mai rău, autiştii nu sunt ăia de la putere, ci ăia din Piaţă, unde, "dacă strigi – cum a încercat un euforic – că nu vrei să cadă guvernul, mănînci bătaie. Aşa se trece de la dictatura burghezo-moşierească la dictatura proletariatului." 

Atât a înţeles imbecilul ăsta din ce se întâmplă în România? Sluga tot slugă rămâne, indiferent de cât de mintoasă e...

3 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Dupa parerea Dl-ui Plesu aruncat pe trepte de la Cotroceni urmat de doi pantofi si cateva ocari,gaseste ca "Muntele Ipsatiuni" de la Cotroceni este de neinlocuit.Dece un psihopat cu un bagaj de cunostinte in politologie,beletristica,afaceri externe,etc...si care nu-l depaseste pe EBA cu 0.5%,un marlan ,cu un trecut dubios,un imbogatit in serviciu public.un "Mos Teaca"care se crede "comandant"intr-un serviciu de" Marina Comerciala",un transportator
"naimit"la stat.Un TIR-ist cu elice,
este o persoana de neinlocuit.Hai sictir monser.O fi splendid stilul,dar verticalitatea lipsa,si lipsa de logica si minciuna gretoasa ,mira ,unde a ajuns Plesu ,ca Dl. nu e cazul.Rusine nematoda platita!!!!

Karakas spunea...

E clar ca impinge idea ca nu exista alternativa mai buna pentru schimbarea regimului, ceea ce e un fals intelectual. Si o pune in mod hotzeste in contextul international, care este intr-adevar complicat. Dar asta nu inseamna ca nu exista o solutie mai buna pentru actul administrativ si efectele asupra romanilor.

Fluieratorul spunea...

Plesu a expirat deja de multa vreme, si cred ca suporta cu greu ca si-a supravietuit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...