Am dat peste fotografia asta aici. E din Bucureştii anilor '30. Şi exprimă prăpastia care separa cele două Românii, ce nu sunt o invenţie a zilelor de azi. Vi se pare că s-a schimbat ceva radical de atunci? Că de trecut au trecut mai bine de şaptezeci de ani!
Şi dacă nu s-a schimbat, poate ne întrebăm şi de ce nu s-a schimbat. A se scuti de cretinisme anti-comuniste. Că nu comuniştii erau atunci la putere, şi nici acum nu sunt ei la cârma ţării. Nu luptă băsescu-boc-udrea cu comunismul, având binecuvântarea lui Volodea şi a lu' Liicheanu? Unde se ascunde greşeala, în poza, pardon, ţara asta?
5 comentarii:
Masina e cool si daca as avea spatiu, magarul ar fi un companion bun pentru cainele meu. Mai serios, nu toata lumea se misca in aceasi viteza, daca societatea ar sta dupa cel mai lent membru al ei, nu s-ar mai misca nimic. Adica toti am merge pe magari. Nu stiu cati bloggeri sunt acum in Romania, dar daca ne-am misca dupa cei care nu au auzit de bloguri, matale ai sta sa iti versi naduful in parc - Cismigiul e aproape! - fara sa mai scrii pe net. Sunt 70 de ani, dar si comunismul a avut, macar teoretic 40 dintre ei. Ca panglicarii nostri nu fac din anticomunism decat o escrocherie cu fumuri si oglinzi, asta e altceva. Daca era acum comunism, gaseau ei un curent din el la care sa se afilieze. Interesant articolul de azi - http://www.riscograma.ro/3862/de-ce-a-crescut-economia-in-anii-70-si-de-ce-a-cazut-la-loc/
Mi s-a parut interesanta aceasta perspectiva asupra politicii de pace dusa de Ceausescu. Nu sunt total de acord cu expunerea, dar e cel putin un punct de plecare catre o discutie necesara, mai ampla despre dimensiunea reala a lui Ceausescu si a sistemului comunist. Romanii trebuie sa se reconcilieze cu trecutul lor, altfel decit modul primitiv, "anti", cu galagia de zi de zi a politicienilor si a filozofilor "de serviciu".
http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/ceausescu-obsesia-pacea-mondiala
Ca tot am adus aminte de "filozofii de serviciu". Sigur, nu as fi vrut sa sune ca o eticheta. Voi vorbi despre "Cenaclul Andrei Plesu", care-si recicleaza materialele in Dilema de ma pune pe ginduri. A reaparut acolo un articol scris de el in 1994, despre niste grupe de imbecili pe care le vede el, ai nostri si ai americanilor. Si argumentatia era ca "americanii imbecili" folosesc corectitudinea politica cind protejeaza sensibilitatile unor grupuri minoritare, ca de exemplu al americanilor de culoare. De ce le spune "African Americans" si nu "Niggers" este dilema lui Plesu? Sigur, filozoful uita sa aminteasca de sclavagism si modul peiorativ in care s-a foloosit cuvintul "Nigger".
Si mai e suparat Plesu ca nu le spunem grasilor "grasi". Ii urez doar ca la prima aparitie publica in loc de Domnul Plesu, admiratorii sa i se adreseze cu "Grasule Plesu".
http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/citeva-specii-imbecili
Prietene, pesemne există şi o menopauză intelectuală, iar Pleşu a ajuns la vârsta cu pricina. Altă explicaţie nu am. Pe la voi cum e vremea?
O, a fost cald +10 de s-au topit nametii, si de ieri s-a facut din noui frig, cu ninsoare. Se trece de la iarna la primavara si invers.
Trimiteți un comentariu