joi, 26 februarie 2009

Visez!
Nu sunt un anti-comunist, nu am fost nici disident, nici nu am vreun merit în căderea comunismului, altul decât acela de a fi un om de stânga, care a refuzat compromisurile cu un regim care se declara de stânga. Nu mi-a mers bine, dar nici mai rău decât altora. Pur şi simplu nu ne călcam reciproc pe bătături: nici eu nu mă luam public şi cu tămbălău de sistem, nici sistemul nu mă strângea prea tare cu uşa pentru înjurăturile nu tocmai private pe care i le adresam. Ne suportam cu greu, dar ne suportam, fără să ne acceptăm.
Şi asta se întâmpla pentru că se afirma, în ultimii ani ai regimului Ceauşescu, o nouă generaţie de, hai să le zicem activişti, de fapt arivişti, oameni dispuşi să dea din coate şi să calce pe cadavre pentru a promova. Şi pepiniera din care se recrutau specimenele astea era formată din UTC şi UASCR. Nici nu visam eu, în 1990, că peste vreme, au să ajungă să mă conducă nişte utecişti şi uasecerişti fruntaşi! Ei bine, acum visez!
Premierul este un utecisat fruntaş, tare în condei şi la pupatul în cur : atunci Ceauşescu, acum Băsescu! Vă puteţi închipui că principalul partid al dreptei româneşti este condus de Boc, fostul utecist fruntaş? Şi că ideolog al PD-L este pe cale să se afirme un alt utecist fruntaş, Cristian Preda. Sună ca dracu' în gura lui Preda asta: " Dreapta din România trebuie să asume opoziţia faţă de socialism dincolo de contextul unor cooperări la guvernare. Dreapta nu trebuie să-şi dea răgaz în această privinţă".
Asta e România: una vorbim, alta fumăm, stânga e ca dreapta şi dreapta ca extrema stânga, totul e un ghiveci din care nimeni nu mai înţelege nimic! Şi uite aşa securistul de bine Traian Băsescu ajunge un mare liberal şi democrat, care luptă cu socialismul tuns, ras, frezat, reprezentat de Obama!
Balamucul ideologic şi-a deschis larg porţile! Zburaţi, şoimi ai patriei! Capitalismul victorios vă este recunoscător! Viitorul este al vostru! Al nostru sună al dracului de prost! Cine m-a pus să rămân aici, doar ca să retrăiesc coşmarul anilor 80?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai cind soferul tau il faci consilier personal al primului ministru e tot un ghiveci, de data asta administrativ. Traiasca criza!

"Premierul Emil Boc şi-a angajat şoferul de la Partidul Democrat Liberal, Marius Buzea, în postul de consilier personal în cadrul Cancelariei, la Cabinetul primului-ministru, decizia de încadrare fiind semnată în urmă cu aproximativ o luna"

http://www.mediafax.ro/social/boc-si-a-angajat-soferul-in-postul-de-consilier-personal.html?1688;4001349

Anonim spunea...

Merge cu poza:

"Traian Băsescu este partenerul ideal pentru un prim-ministru. Am avut întotdeauna o relaţie corectă de parteneriat cu actualul preşedinte al României, şi când am fost preşedinte executiv, şi după ce actualul preşedinte al României a părăsit PDL, pentru că am crezut şi cred întotdeauna în valoarea parteneriatului, iar Traian Băsescu este într-adevăr un partener. Preşedintele României este un factor de mediere, pentru că aşa scrie în Constituţie, şi a utilizat această prerogativă în interesul guvernării şi ca lucrurile să meargă bine", a spus Boc.

http://www.mediafax.ro/politic/boc-basescu-este-partenerul-ideal-pentru-un-prim-ministru.html?1687;4007748

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...