luni, 16 februarie 2009

Băi, te calcă submarinu' !
Ca în filmele cu proşti, două submarine cu propulsie nucleară şi cu arme la fel de nucleare la bord s-au ciocnit în imensitatea oceanului Atlantic. Unul franţuzesc, altul englezesc. Explicaţia oficială: suntem aşa de buni în materie de protecţie antifonică, încât nu ne-am văzut unul pe celălalt! Dar, pentru Dumnezeu, care e probabilitatea ca, aleatoriu, două submarine, plecare la vânătoare fără "clopoţei", şi a căror armă principală este imposibilitatea de a li se prevedea poziţia, intră pe curs de coliziune? Ca să nu mai vorbim despre faptul că, în afară de sonare, au şi alte sisteme de detecţie, cum ar fi cele de detectare a anomaliilor magnetice. Pentru că un submarin este un ditai porcul, care interferează cu câmpul magnetic terestru şi-l perturbă local.
De fapt, şi asta pare o explicaţie mult mai logică, cei doi se urmăreau unul pe celălalt, se antrenau, ignorând procedurile. Se dădeau cocoşi. Probabil că nu e singurul incident de acest gen. Prieteni, prieteni, dar fiecare e pe barba lui, la o adică. Oricum, în timpul Războiului Rece au avut loc astfel de incidente. Şi ele se puteau termina foarte urât. După cum văd, nici acum nu ne potolim.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Asta a fost cea mai tare stire pe care am citit-o in ultimul an!! Pe bune!!
Asta spune mult despre cat de bine pregatiti si/sau cat de "normali" sunt comandantii celor doua submarine. Si pe mana astora se afla nave cu propulsie nucleara si zeci de rachete!!

hadean spunea...

inca nu stiu daca ar fi bine sa rad sau sa ma "spariu"..

Constantin Gheorghe spunea...

Afli tu! Dacă mai apuci să te cuprindă frica!

Anonim spunea...

Am auzit o data de un submarin american care a fost distrus de propria lui torpila "inteligenta" care a fost lansata de un alt inteligent.
Si, se zice ca, negasind o alta "tinta" prin vecini, i s-a pus pata pe propriul submarin lansator si l-a tesminoiu...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...