miercuri, 2 martie 2011

Bolşevicii la putere


Bolşevicul, tablou de Boris Kustodiev


Bun, boc a semnat ceva cu nişte unii, pentru a rămâne la putere. E de înţeles. Cum dracu' să pleci de la uşa măcelăriei? Ce mă enervează este faptul că soarta mea, şi a milioane de români, a ajuns la mâna unor minoritari, care nu înseamnă nimic în economia politicii româneşti. Să mă explic: acolo se afla şi domnul Pambuccian, un fel de bulibaşă al deputaţilor care reprezintă minorităţile naţionale, altele decât maghiarii. Care va să zică, se prezenta ca şef de partid. Ceea ce deputaţii minoritarilor NU sunt.


Oricum, nu cred că toţi sârbii, croaţii, armenii, machidonii, ucrainienii, lipovenii, bulgarii, nemţii şi alţii sunt libertarieni în masă, de vreme ce reprezentanţii lor ascultă de Pambuccian. Apoi, minorităţile sunt suprareprezentate în Parlament. Este vorba de 18 deputaţi. La o normă de reprezentare de un deputat la 70.000 de cetăţeni,  ei ar reprezenta 1.260.000 de cetăţeni.


De fapt, aşa cum scrie în Legea Electorală, ei reprezintă mult mai puţini oameni: "Art. 9. - (1) Organizatiile cetatenilor apartinand unei minoritati nationale definite potrivit art. 2 pct. 29, legal constituite, care nu au obtinut in alegeri cel putin un mandat de deputat sau de senator au dreptul, potrivit art. 62 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, la un mandat de deputat, daca au obtinut, pe intreaga tara, un numar de voturi egal cu cel putin 10% din numarul mediu de voturi valabil exprimate pe tara pentru alegerea unui deputat." Cu alte cuvinte, dacă media voturilor exprimate, necesare alegerii, este undeva pe la 7.000 de voturi(s-au ales unii şi cu mai puţin!), cu 700 de voturi te-ai ales "deputat de minorităţi".


De ce spun astea? Pentru că, de fapt, actuala putere este ilegitimă, din punctul meu de vedere. UNPR nu există, este o expresie a mizeriei morale din politica românească. Iar toate sondajele spun asta: nimeni n-ar vota cu UNPR, chiar dacă ar şti mai mulţi de existenţa ei. 


Ce mai rămâne? Un PDL care are vreo 33% din mandate, şi un UDMR cu vreo 7%. Teorectic, ar însemna cam 40% din populaţia cu drept de vot. Practic, e vorba de doar vreo 20% din cei cu drept de vot. Adică avem o dictatură a minorităţii. Adică suntem conduşi de nişte bolşevici locali, oaste de strânsură, care profită de pe urma calităţilor anti-explozive ale mămăligii.


Ei bine, această minoritate agresivă şi rapace vrea să impună o altă Constituţie, o altă lege electorală, să privatizeze ce-a mai rămas din bunurile publice, să le mai dea maghiarilor nişte privilegii, că nu aveau destule, şi asta în numele "binelui comun".


Şi, evident, scârba de "politică", indusă cu atâta osârdie şi de elite, şi de jurnalişti, şi de politicieni(care scârbă, oricât de paradoxal ar părea, le convine de minune, pentru că reduce drastic costul politicii, prietenii ştiu de ce!), îi ţine departe de decizie pe cetăţenii oneşti, care ar putea schimba ceva în cloaca asta.  Iar bolşevicii conduc România şi se pişă pe pe noi, pe principii şi pe democraţie, pe Constituţie şi pe legi. Asta e, prieteni!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ce ai domnule cu minoritarii? Crezi ca minoritarii din Romania o duc mai bine daca deputatii lor pupa curul Cotroceniului?

Karakas spunea...

Minoritarii ca minoritarii, dar parlamentarii diasporei? Ce naiba cauta astia in Parlament? Cu ce drept isi aroga astia dreptul ca ma reprezinta pe mine? Mi se pare o ticalosie, o minciuna tipic romaneasca, un tertip - in numele democratiei - ca niste indivizi care nu au nici macar o platforma politica credibila, sa mai suga putin din singele poporului ala sarac. Ia zicetimi, Branza ala de William, ce mare ajutor este pentru romanii din siapora? Ce probleme au romanii din strainatate care le rezolva Branza in Parlamentul Romaniei? Dar romanii din SUA si Canada?

Mincinosi ordinari, o mina de lingai! Aia e, la vremuri noi, boieri noi...

incognito spunea...

Domnule Anonim
cei ce l-au votat pe Basescu ieri, azi il pupa life in cur sau il scuipa. Cei ai caror reprezentanti il pupa pe acelas in acelas Bas, vor nu vor il pupa dar - sigur - indirect si abea dupa, scuipa sau nu (desi, a scuipa unde ai pupat...(?)).
Eu, domnule, prin reprezentantul meu in Parlament si prin votul constant impotriva detinatorului de bas, nu ma pot pupa cu dumneata, nici macar pe obraz (nu mai zic pe gura) orice fel de minoritar ai fi. Stai linistit, poti sa treci fara frica de a te scuipa, dar sper sa nu sari (ca n-ai dece) dac-am sa scuip in urma dumitale, pe unde ai trecut.

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/ptiuptiu-ptiu-si-doamne-ajuta.html

Gopo spunea...

Mai bine boieri noi, decat bolsevici noi.

Ia ziceti tovarasi, ce-a mai promis tovarasu' Ponta ? Cat sa fie impozitu' progresiv la nenorocitii de burgheji care suge sangele din bratul cu unghii negre al boborului ? 50% ? 80% ? 90% ? Si cate sute de ajutoare sociale care sa "redistribuie" banii jigodiilor de chiaburi si burgheji urmeaza sa se inventeze cand va veni Partidul la putere ?

Fluieratorul spunea...

Ei, astia nu sint bolsevici, e prea mult si prea frumos, ar vrea ei sa fie bolsevici. Le lipsesc planul si ideologia pentru asta. le lipseste inteligenta. Astia sint o camarila de ocazie, care pute a mafie. Doar asta sint.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...