Anul ăsta fără nicio analiză. Pentru mine a fost unul mizerabil, vreau să-l uit cât pot de repede. Deși nu cred că o să pot. Și nu este doar moartea maică-mi. S-au strâns prea multe, într-un timp prea scurt.
Știți ce-i mai rău? Că am tot mai acut sentimentul că mi-am pierdut controlul asupra proprie-mi vieți. Că nu mai pot decide pentru mine, că nimic din ceea ce vreau nu mai depinde de mine. Cineva ne-a furat un lucru esențial: libertatea de a face! Poate că așa a fost scris să fie. Poate că pauza de libertate trebuia să ia sfârșit. Nu știu, și începe să nu mai conteze, pentru mine cel puțin. Este greu să te reinventezi de atâtea ori într-o viață. Începi să nu mai știi cine ești.
Cât despre viitor, ce ar fi de spus? Care viitor? Trăim de parcă nu am mai avea viitor! Nu ne mai putem proiecta imaginea mai departe de ziua de azi. Și se vede asta după felul în care (nu) reacționăm la cele ce se întâmplă, și în țară, și în afara ei. Nu reacționăm pentru că nu înțelegem. Mintea noastră nu mai poate procesa potopul de informație care ne îneacă, și se apără cum poate: refuzând să mai gândească!
Și dacă ar gândi, ce ar ”vedea”? Un haos, un vârtej de schimbări, fără sens, cel mai adesea, într-un joc de putere fără reguli, pe care nimeni nu-l mai poate controla. Așa ceva nu are cum se termina bine!
Atunci cum să spun că 2020 va fi un am mai bun, sau mai rău, când nu mai știu ce este bine și ce este rău? Va fi, atât. Timpul curge cum vrea el. Nu se oprește. Și nici nu-i pasă de cei peste care trece. E insensibil la orice: suferință, bucurie, tristețe, fericire. El doar trece. Nu-i pasă de unde vine, și unde se duce. Într-un fel e ca noi, românii: nici nouă nu ne pasă de unde venim, și unde ne ducem.
Speranța există și ea pe undeva, strivită de realitate. Încearcă să supraviețuiască, dar nu pare să-i iasă exercițiul ăsta. Cum nu ne iese nici nouă.
La mulți ani! devine un soi de automatism. Ceva ce trebuie să spunem, la trecerea dintre ani. Îl spunem, și avem sentimentul datoriei împlinite. După care ne întoarcem la curgerea nemiloasă a timpului, care nu iartă pe nimeni, pentru că el, de fapt, nu există decât în mintea noastră.
2 comentarii:
Sunt sigur ca esti un om bun ! Conserva-ti energia,nu te implica afectiv prea tare la lucruri dincolo de familia ta,hraneste-te si imbraca-te bine zilnic,fa sport solicitant fizic sau miscare alerta pana la transpiratie de cateva ori pe saptamana,lucru ce-ti va controla trairile si nostalgiile sa nu te inunde si sa devina depresii,pune ceva bani deoparte sa mori intr-un pat cald...La multi ani,om bun si normal...!
Cu parere de rau, dar n-ai inteles ca anul asta va fi cel mai rau din istoria de pina acum a omenirii si este doar un inceput! E anul crucial pt cei care vor puterea globala! Era vizibil inca din 2008! Pt cei care stiu, se vedea imediat dupa 45, prin schimbarile pe care le-au facut in vestul care a continuat sa existe doar in imaginatia taranimii ridicate in special de Ceausescu. Nici acum nu intelegeti nimic si va incapatinati intr-ale voastre, ca asta chiar o stapiniti la perfectie! Tot ce vezi acum iti spuneam din anii 90! Atacul cu virusi? A fost anuntat inca din 1981, intr-o carte scrisa de Carl Friedrich von Weizsäcker, fratele presedintelui Germaniei din perioada 84-94. Tot in cartea respectiva a scris ca estul va dispare in curind, alaturi de URSS, care se va prabusi. A mai scris ca urmeaza un capitalism salbatic si despre multe pe care le vezi sau le-ai vazut deja la tv. In interviuri si-a exprimat parerea de rau ca lumea nu da atentie avertismentelor pe care le continea ultima lui carte importanta, asa dupa cum a numit-o la acea vreme. A mai relatat si despre faptul ca globalistii sustineau ca o lume care nu va fi condusa de ei nu va exista! Voi toti sinteti creatia lor, deoarece v-au cunoscut "potentialul" si au stiut cum sa va dreseze in functie de scopurile lor. Cu o investitie minima au obtinut rezultate exceptionale! Chestia aia despre care ai scris in trecut, cu ridicarea prin scoala a celor din mediul rural, a fost cel mai mare esec social din istoria omenirii. Ceausescu a cheltuit zeci de miliarde in scopul asta, iar cistigul este distrugerea totala a unui stat si a poporului care-l locuia, asta fara sa mai adaugam pierderile economice si umane care au depasit numarul de zerori care sa-ti permita citirea numarului respectiv. Forta voastra distructiva a depasit-o pe cea a cataclismelor obisnuite. Ca va place sau nu asta este realitatea de care fugiti!
Trimiteți un comentariu