marți, 24 octombrie 2017

Despre poponari: bucăți alese de cenzura FB.


Secția de cadre a FB lucrează! Face dosare! Au scormonit prin ce-am postat ani la rând, nu puțini. Și au găsit astea de mai jos. Cică-i urăsc pe poponari. Nu-i urăsc, păcatele mele! Urăsc cenzura! Urăsc ipocrizia! Urăsc ura lor! E bine așa? Sictir! 

# 1. A apărut o nouă biografie a lui Keynes. Cu accent pe viața privată. Acum să vedem ce urmează. ”Keynes’s early gay love-life is laid out in full detail. Where Lord Skidelsky was tight-lipped, Mr Davenport-Hines is garrulous. It helps that the economist recorded his sexual statistics. In the nine months to February 1909 he records that he had 61 encounters, with 65 more the following year. Like a philatelist, Keynes kept a list of conquests: “…the actor of Whitechapel, 16-year-old under Etna, lift boy of Vauxhall, Jewboy, Grand Duke Cyril of the Paris Baths”. The revolutionary economic thinker becomes “Maynard, the iron copulating machine”, according to an ex-lover. There is poignancy here too. In the years after Oscar Wilde’s trial for gross indecency, many of Keynes’s lovers committed suicide or married women. Keynes himself married Lydia Lopokova, a Russian ballerina, with whom he had a sexual relationship. His letters to her reveal a deep love that grew with age.” Or fi bune politicile economice gândite de un poponar, sau nu? Să te ții lupte ”ideologice”, purtate cu muniție sexuală! :D Oțelita mașină de futut Keynes! Ce poate fi mai minunat?!

# 2. Bun, n-o să mai fie primar la Craiova Olguța Vasilescu. O să fie un poponar de-al lui băsescu. Ei, și? Craiovenii vor trăi mai bine? Dispare sărăcia? Va fi mai puțină corupție? Vor fi mai multe locuri de muncă? Maimuța care are briciul n-are minte. Are doar brici...

# 3. Moscova a promovat internaționalismul proletar, Washingtonul promovează internaționalismul poponar. Se schimbă lumea, nu? Altă viață, alt parfum!

# 4. Bă, cică definirea căsătoriei drept uniune dintre bărbat și femeie ne rupe de Occident. Așa o fi, doar că Occidentul(orice ar însemna el!) s-a construit pe uniunea dintre bărbat și femeie. În toate sensurile. Chiar și atunci când onorabilii conducători erau poponari cu normă întreagă, se simțeau OBLIGAȚI să păstreze aparențele. Nu doar pentru că altminteri îi beleau supușii, ci mai ales pentru că era o valoare pe care nici ei n-o puteau încălca. Așa că mai ușor cu concluziile pe scări, toarășa gradu Dogioiu...

# 5. După internaționalismul proletar trebuia să vină și internaționalismul poponar.

# 6. Recunosc, l-am înjurat degeaba pe băsescu, când cu afirmația ”20% dintre români sunt poponari!” Chiar așa e! De vreme ce, după Partidul Mișcarea Poponară, avem și un Partid Poponar, care tocmai ce fuzionă cu PNL. :D

# 7. Tot felul de nebuni în țara asta, care nu înțeleg nimic, dar delirează voios pe orice fel de subiect. N-am înțeles de ce deflația ar fi un alt nume dat libertății. Marea Criză din 1929-1933 a plecat pe un fond deflaționist, și de deflație a fost însoțită. Hiperinflația din Germania trebuie cercetată în alt context, cel al tentativei germanilor de a demonstra învingătorilor ce oropsiți sunt de ”pedeapsa” aplicată lor după WW I. Deflația este periculoasă, și asta nu pentru că o spun niște economiști. Realitatea episoadelor deflaționiste anterioare ne-o spune. Că BCE va reuși, sau nu, să rezolve ceva aplicând schema QE, e de văzut. Dar e mai rău să nu faci nimic, și astfel să accepți o explozie socială care, la final, duce la o limitare a libertății, dacă nu la anularea ei. Acum delirul despre care pomeneam, legat de decizia BCE de a cumpăra bonuri guvernamentale: ”Tre sa suga ceva miliarde poponari si ceva daruri la cacaturile de biserici si sa spele ceva bani bulangiiiiapoi oricum dna e in concediu,procurori is cercetati...cine cacat mai are treaba...gunoaiele cu relati?” Sigur ăsta nu e printre ”știrbii” care votează prost. Nu, e un tânăr frumos și liber, o podoabă a școlii românești, care scoate genii! Iar DNA e salvarea universală. Draghi, ai grijă! Kovesi e cu pizda, pardon, ochii pe tine! Ai belit-o! PS: boul care comentează zice că e la Oxford. Universitatea Oxford. Doamne păzește!

# 8. Suntem prea tâmpiți să-i înțelegem pe poponari! Și ne manipulează Biserica! Și nenorociții de pesediști!

# 9. M-am plictisit de când scriu că votanții actuali ai ”extremei dreapta” sunt, de fapt, orfanii stângii, abandonați pentru poponari și alte alea de niște unii care cred că asta e politica de stânga.Uite că și la nemți se dovedește asta, vezi electoratul AfD.

# 10. Poate azi, la Cotroceni, ăia de la poponari sau de la Yacht Club Timișoara nu i-au spus asta lui Iohannis. Deși e simplu: are de ales între democrație și totalitarism. Adică între lupta cu corupția și Kovesi. Mă tem că ales Kovesi. Adică teroarea, sub pretextul luptei anti-corupție. Vai de curul nostru!

# 11. Stalin: ”Proletari din toate țările, uniți-vă!” Obama: ”Poponari din toate țările, uniți-vă!”

# 12. Iar m-am enervat! Există vreun singur pulifrici, începând cu Marele Ficus și terminând cu ultimul gunoi din DNA sau SRI, capabil să demonstreze, cu cifre, statistici, alea, alea, că lupta împotriva corupției este un succes, iar ca urmare bunăstarea românilor crește, iar sărăcia scade? Evident, nu! Din 2005, de când a început isteria anti-corupție, sărăcia crescut! Polarizarea socială a crescut dramatic! Au plecat din țară cel puțin 2,5 milioane de români, căutând o viață mai bună! Tot din 2005 costurile acestei farse sinistre, numită ”anticorupție” au crescut exponențial. Uitați-vă la efectivele SRI și DNA! Uitați-vă la bugetele lor! La costurile ascultării/urmăririi a cel puțin un milion de oameni! La costurile afacerilor distruse de imbecilii de la DNA! La ravagiile făcute de firmele acoperite ale SRI în bugetele publice! La nenorocitele alea de ”organe de presă”, propagandiști ai ”Cântării anti-corupției”, cu jurnaliști plătiți la pungă din bani obținuți din acte de corupție! Să mai vorbesc de ura și de tensiunile din societate? O democrație distrusă, un sistem politic pe butuci, o societate civilă transformată în firmă de lobby, o țară ajunsă într-o poziție subalternă, cu suveranitatea limitată, și, practic, neguvernabilă, cu guverne și miniștri schimbați aproape la fel de des precum ciorapii, cu procurori și securiști deasupra Constituției și legilor, care se bucură de imunitate și de impunitate! Ei bine, președintele României vine și ne spune azi că totul merge cum a fost planificat, iar România este tot mai stimată și admirată pentru ceea ce face împotriva corupției! Și că va fi bunăstarea pe noi grămadă! Doamne, de ce ne urăști? Ce dracu am făcut? Ne-am înhăitat cu ticăloșii ăia de romani, care-i persecutau pe creștini, idiotul ăla de Deceneu a stârpit viile, sau ce-am făcut? O fi pentru că n-o iubim pe Lulutza ca pe Maica Domnului? Îi persecutăm pe poponari? Dă un semn! Spune ceva! Că nu mai înțelegem nimic!

# 13. Eu zic că dacă Ponta tot se apucă de dat OUG uri, de ce să mai piardă vremea cu Codurile astea noi, care cine știe ce surprize mai ascund? Să-l repună în funcție pe ăla din 50! Scăpăm de dușmanii poporului, de toate partidele astea care-l încurcă pe băsescu, ce zice procurorul e sfânt pentru judecător, confiscarea averilor merge ca unsă, scăpăm de poponari și de alte lighioane asemenea lor, ce mai, raiul DNA! Și nu cred că ar avea de reproșat ceva nici ăia de la Bruxelles. Când ai supt la țâța maoismului, ar fi greu să nu aplauzi așa ceva!

# 14. Nu am să înțeleg nici în ruptul capului de ce ai întârzia aplicarea unor legi cu impact pozitiv asupra economiei, cum este și aceea a tichetelor de vacanță, dar mai ales cea a salarizării. Dincolo de orice, în căcatul nostru de economie sunt actori economici care au, strict personal, convingeri politice diferite, ca și angajații lor, de altminteri. De ce le-ar face pocinogul celor care votează pentru liberali, poponari, pardon, pâmpi, useriști, reprezentanții lor în Parlament? Ce semnal le transmit aceștia, acționând astfel? ”Bă, ne doare în cur de voi! Sunteți buni doar când ne votați! Acum noi avem alte lucruri de făcut! Strategii savante! Nu sunt de nasul vostru! Marș de aici!” Iohannis ce speră că realizează, trăgând de timp la promulgarea legilor? Îl va aplauda cineva pentru felul în care bagă bețe în roate guvernării? Pentru asta a fost votat? ”Bă! Să se aleagă praful de țară, dacă trebuie, dar niciun pas înapoi în fața Ciumei Roșii!” Așa? Ce fel de politică este asta? Și canibalii sunt mai sofisticați în gândire! Nu mă pot opri să întreb încă o dată: ”Dacă guvernarea, oricare ar fi ea, eșuează, sunt pregătiți ceilalți, care se bucură de eșecul ei, și au lucrat pentru el, să-l și gestioneze, odată ajunși la guvernare? Că nu te poți opri doar la a da cu mucii în fasolea celorlalți. Trebuie să gătești alta. Pentru că asta așteaptă cetățenii de la tine, guvernant: să guvernezi după agenda lui. Agenda ta, care nu-i satisface lui nevoile, nu-l interesează. Cum nu-l interesează nici lupta cretină pentru putere. Nu, el are niște nevoi, care trebuie satisfăcute. Sunt parte a contractului social. Este rezultatul ideii tembele, și periculoase, pentru că de-a dreptul totalitară, că nu majoritatea trebuie să conducă. Majoritățile sunt periculoase, pentru că, nu-i așa, dictatoriale. Guvernarea trebuie exercitată de o minoritate luminată, tehnocrată, fără mamă, fără tată. Așa, ca Cioloș și nimicul din spatele lui. Și, firesc, elitele acestui popor susțin viziunea, și aplaudă demența asta. De aici ni se trage, până la urmă...

# 15. Știu, poponarii sunt bogăția nației, sunt specie protejată, deci trebuie să fim solidari cu ei, ori de câte ori vreun politician îi atacă. Bine, cu vorbe, dar îi atacă. Dar ei nu au datoria de solidaritate față de ceilalți? Unde erau ăia de la ”Accept” când politicieni, dar mai ales multe milioane de cetățeni, erau înjurați de niște unii pentru alegerea făcută la urne, erau etichetați drept ”ciumă roșie”, ”știrbi”, și se cerea ”Să vină DNA să vă ia!”, erau prezentați în ipostaze care le aducea atingere demnității? A, ăia nu merită un gest de solidaritate, nu? Bă! Mi-e scârbă de voi! Nu pentru că sunteți poponari. Mi-e scârbă de voi fiindcă sunteți ticăloși și ipocriți! Sictir!

# 16. Înțeleg că Iulian Capsali, candidat independent la alegerile europene, este nu doar atacat, poate firesc într-o campanie electorală, ci și insultat de tot felul de moluște, precum Sorin Ioniță, de la SAR, madam Pippi și Stanomir. Să ne înțelegem bine! UE este orice, numai o mașină de uniformizat, nu. Ultima dată când am verificat, era încă o democrație. Și mi se pare ticălos să o transformi într-o tiranie, cum vor imbecilii citați, în numele valorilor europene. Pentru că și Mircea Diaconu este atacat, tot în numele ”Europei”. Până una-alta diversitatea punctelor de vedere și a credințelor este garantată. Poți fi sau nu de acord cu Capsali. Personal, îl aprob în unele dintre susținerile sale, în cele mai multe, nu. Sunt un om de stânga. Cu toate astea îi urez succes! În numele democrației, și al libertății, care pentru unii sunt doar pretexte. Și alibiuri pentru câștiguri grase, că, de, ei sunt apostolii și implementatorii democrației printre băștinași. A se scuti! Și nici celor de la Bruxelles nu le strică să li se amintească faptul că zelul lor uniformizator este contraproductiv și periculos. Nu ne vedem noi de treburile noastre? Europa este suficient de puternică și de matură încât să poată suporta diversitatea opiniilor și credințelor, cum spuneam, și mă repet. Toleranța, dialogul, dezbaterea argumentată, da. Etichetarea, demonizarea, mânjirea cu rahat, nu. Dacă tot pomenim de valori europene, nu le și practicăm? Sau ipocrizia a devenit a doua natură a unora? Nu, n-am să-l votez pe Capsali, cum n-am să-l votez, dacă i se permite să candideze, pe Mircea Diaconu. Dar m-aș simți bine să fie la Bruxelles, în locul unor Poponari cu două fețe.

# 17. Am și eu o simplă curiozitate: câți angajați au laolaltă DSV urile și Protecția Consumatorilor, și câți SRI? Punem pariu pe un raport de 4/1 în favoarea SRI? Și atunci, de unde atâta indignare din partea băsescului? A dat afară atâția oameni din cele două instituții, sub pretextul că ăia suge sângele poporului muncitor? Foarte bine! Să facă SRI și controlul cărnii, și protecția consumatorului. Iar dacă SRI știa de faptul că loturi cu carne alterată pleacă spre spitale, de ce nu a intervenit? Deși băsescu iarăși minte: e vorba doar de carne de la evazioniști. Bună de consum, dar fără taxe plătite la stat. Altă poveste. Dar de ce să nu facă el scandal, pentru partidul lui de poponari?

PS: cât aș scris cele de mai sus, au mai găsit ceva. 

# 18.Dacă vrea să le-o tragă ălora de la guvernare, obligându-i să treacă ”steagul secuiesc” în programul de guvernare(un cretinism, nu e nevoie de așa ceva, iar ce face acum PNL apăsând pe pedala ”naționalismului” este josnic!) poate ne dă băsescu un exemplu de consecvență, și-i retrage dracului tinicheaua aia lui Tokes! Dar ce, e prost? Voturi pentru toanta lui și poponari tot prin secuime se gândește să găsească. O adunătură de imbecili, pentru care țara asta nu înseamnă nimic. 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...