joi, 19 octombrie 2017

Măcelul continuă.


Războiul româno-român e bine-mersi, tot mai vioi, și cu mormane de victime. Vorba aia: ”Se ascute lupta de clasă!” Nu e zi lăsată de la Dumnezeu să nu aflăm cum timp de mai bine de zece ani un sistem ilegitim a încălecat România, și-și face voios de cap. Iar cel care l-a făcut posibil stă și rânjește liniștit în Senatul României, plângând ipocrit soarta moștenirii sale, și dând lecții de democrație și de bună guvernare. 

Ce credeți că se va întâmpla după valul ăsta de dezvăluiri despre măruntaiele Sistemului, și despre victimele sale? Se va schimba ceva? Va plăti cineva pentru încălcarea Constituției și a legilor? SRI nu va mai face poliție politică? DNA nu va mai fi asasinul plătit al Sistemului? Judecătorii din Sistem nu vor mai da mandate de ascultare pe ”siguranță națională”, pe motiv că demnitarii vizați de sistem sunt posibili ”teroriști”? CSM nu va mai acoperi abuzurile din Justiție? 

Și la bun acest zbucium? Credeți că adevărurile spune, în sfârșit, de câțiva oameni la Bruxelles vor schimba modul în care este tratată România? Că MCV se va ridica? Ambasadorii unor țări interesate nu vor mai legitima activitățile criminale ale Sistemului, câtă vreme aceste activități servesc interesele respectivelor țări în România? Nu va mai veni ambasadorul american să bată cu pumnul în mesele Guvernului și Parlamentului, pentru a o apăra pe Lulutza, și pentru a ne impune lista de furnizori americani de armament? Nu vor mai fi finanțate brigăzile de asalt ale fascismului civic? Nu vor mai fi finanțate cu bani obținuți din acte de mare corupție televiziunile, jurnalele și siteurile  de propagandă ale Sistemului? 

Nu, nu ne îndreptăm spre o nouă ”revoluție”. Ne îndreptăm spre cimitirul democrației. Unde vom îngropa valori și iluzii. Poate chiar fericiți că am scăpat de povara libertății. Care înseamnă și asumarea unor responsabilități, inclusiv a responsabilității de a o apăra de dușmanii ei. 

Oricine s-ar ridica să lupte pentru respectarea a ceea ce am câștigat după aproape șapte decenii de totalitarism va constata imediat că în spatele lui este doar un mare gol. Toți cei pentru care luptă stau în tribune și sparg bomboane agricole. Lupta pentru dreptate și justiție socială se încheie înainte de a începe, din lipsă de combatanți. În schimb războiul româno-român are tot mereu carne de tun la îndemână. Și e țara plină de indivizi care manipulează și ne asmut pe unii împotriva celorlalți.  Măcelul continuă, sub privirile amuzate ale ticăloșilor care profită de pe urma prostiei și lipsei noastre de solidaritate. 


Un comentariu:

Roxana Roxi spunea...

In ciuda faptului ca ati fost blocat pe FB voi face EU oficiul sa va distribui In ceea ce ma priveste,ma bucur ca aveti un blog.Keep go on!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...