duminică, 16 decembrie 2012

Pulimea Sa, cu bățul prin gard...

 
 
Mâine se joacă una dintre scenele absurde, care, sub domnia Pulimii sale, fac parte din cotidianul scenei politice. Partidele sunt invitate la aceeași oră, în vrac, la niște consultări, care aduc mai degrabă a bătaie de joc. La urma-urmei, are dreptate Antonescu să nu se ducă. Pur și simplu este expresia cea mai jegoasă a disprețului băsescian pentru toți și pentru toate.
 
Sincer, mie, unuia, nu mi se pare evidentă numirea lui Victor Ponta pentru a forma viitorul guvern, chiar dacă Washingtonul și Bruxellesul au încercat să medieze o pace, care să permită măcar o aparență de normalitate în relația dintre majoritatea guvernamentală și băsescu. Este tot mai evident că eforturile lui Gitenstein și ale celor de la Bruxelles au fost torpilate de băsescu, prin ostentația gestului de a înmâna niște hârtii celor din conducerea UE, și prin scăparea pe surse a informației privind întâlnirea lui cu Ponta și Antonescu.
 
Pulimea Sa este cantonată permanent într-o atitudine conflictuală. Are impresia că poate câștiga toate războaiele. Și, sincer vorbind, a câștigat câteva în acești opt ani. Dar nu a câștigat niciodată pacea, necesară construcției, pentru că el nu poate suporta pacea, și nu știe ce să construiască. El a distrus permanent; atât știe, atât face. Așa a ratat și ocazia oferită de susținătorii săi externi, de a duce la capăt mandatul, în schimbul acceptării regulilor jocului democratic.
 
Întrebarea este: ce se va întâmpla dacă, după ”consultările” de mâine, numește pe cineva, la mișto, nu pe Ponta, pentru a încerca să formeze guvernul? Pe MRU, să yicem. Evident, guvernul propus de MRU nu va trece de Parlament. Atunci USL îl va suspenda, sau nu? Atât, doar suspenda, pentru a forma guvernul pe care îl dorește, cu premierul pe care îl dorește. Asta nu va da naștere unei crize politice? Poate da, poate nu. Dar sigur nu ne va face bine. 
 
Cred că băsescu nu mai face priză cu realitatea. Și-a făcut din frustrări program politic. El vrea să domine, să taie și să spânzure. Indiferent ce preț ar plăti pentru asta. Noi nu contăm pentru băsescu. E suficient că-l avem pe el la timonă, și ne mulțumim la gândul că ne va duce nevătămați la un țărm. Care, deocamdată, nu se zărește. Avem parte doar de furtună și de un drum care nu duce nicăieri. 
 
Așadar, nu pot face previziuni. Pulimea Sa este imprevizibilă. Mâine se poate întâmpla orice. Ei bine, acest orice mă sperie...
    

3 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Pariez pe tot ce doriti ca sceleratul va desemna fara cracnire pe dl.Ponta Prim Ministru ,pentruca nu are nici o portita pentru a n-o face.Dar inainte de a fi silit de rezultatele alegerilor a facut o porcarie fortand o intrevedere cu USL-ul care nu are nici o importanta si nu a facut vreo repercusiune si facand-o ,publica in tara si la Bruxelles .N-a facut-o doar pentru a enerva populatia ci a arata nenorocitilor de aliati ai lui ca inca controleaza situatia si sa nu aibe proasta idee de a defecta sau de a face marturii despre jaful pe care portocalii l-au facut .Va asigur ca n-a reusit nimic si de ce i-a fost frica de asta nu scapa.O sa urmeze o tradare generala a PDL-ului de jos pana sus in incercarea de a se salva.Nu se stie acum cine il uraste pe scelerat ,poporul sa portocalii pentruca "inteligenta sa"a reusit sa termine PDL-ul, facand cu gura, ce n-a reusit USL-ul.Singura incercare a USL-ului de a lua legatura cu UDMR-ul este doar pentru a se asigura de reprezentantul maghiar a CCR-ului.In toate exista un temei si nu chiar cred ca USL-ul vrea cu totdinadinsul sa se sinucida.Sunt ferm icredintat ca nimeni n-a facut vreo intelegere, pentruca toti stiu ca nu ar face doua cepe degerate.Vom trai si vom vedea dar este clar ca reprezentantii UE si-au luat mana de pe scelerat.

ANONIMUS spunea...

Am nimerit-o!!!!!Si cred ca UDMR-ul nu va intra la guvernare.

Anonim spunea...

Basescu, era un inger in comparatie cu astia de azi....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...