Avem guvern, pardon! o listă de nume, care, cum scriam pe Facebook, mai au până să devină o echipă, și apoi un Guvern funcțional. Sincer, nici Ăl de Sus n-ar putea spune ce fel de guvern va fi. Așadar, mă abțin de la predicții. Cu atât mai mult cu cât unele ministere se splitează, altele au în dotare un ministru și un ministru delegat. La fel de sincer, nu văd logica din spatele acestui guvern, alta decât aceea de a recompensa și de a potoli diverse orgolii. Ce începe prost...
Evident, presa portocalie nu reține din CV urile probabililor ministri decât petele din biografie. Mi-e greu să verific toate insinuările și acuzele. Dar nu cred să existe cineva în lumea asta căruia să nu i se găsească ceva în biografie. Chiar și sfinții din calendare pot fi puși la stâlpul infamiei, așa că... Pentru băieții vesele e mai important ce se spune despre candidat, decât ce știe să facă respectivul.
A apărut și așa-zisul acord dintre băsescu și Ponta. O colecție de platitudini, din ciclul: ”N-ar fi rău să fie bine!” care oricum nu are nicio valoare instituțională și juridică, mai mult, dacă madam Motoc s-ar întrebuința puțin, i-ar găsi ”virtuțile” anticonstituționale. Văd că jurnaliștii, analiștii, stiliștii și alte orătanii media îl iau la purecat, ca și când ar fi ceva serios. Nu e! E doar o penibilitate, care-i descalifică și pe semnatari, și pe martori, și, în general, pe toți care-și zic ”clasă politică.
Mare jale la UDMR. Nu mă mir că a existat un acord și cu ei, semnat prin septembrie. Ei bine, după două decenii ungurii, care de obicei dădeau țepe, au luat una care face cât toate țepele date de ei! Semn că încă nu au ajuns la acel nivel de măiestrie care să le permită supraviețuirea pe malurile Dâmboviței.
Între timp instituțiile statului dau, în plin viscol, măsura incapacității lor administrative, dar și a gradului ridicat de corupție care le caracterizează. Bietele freze rusești n-au nicio vină. Pur și simplu era nevoie să fie reparate și pregătite cât e vara de lungă. N-a făcut-o nimeni. Iar Umbrărescu și compania n-au investit un leu în utilaje performante, deși au încasat sute de milioane de euro pentru servicii care au existat doar pe hârtie. Dacă rușii își fac treaba cu utilajele alea, putem și noi. Totul este să vrem s-o facem.
Dacă vrea să schimbe ceva în bine, Ponta și guvernul lui de aici trebuie să înceapă: de la creșterea capacității administrative. Sper că e conștient că de asta depinde nu doar soarta lui, în politică, ci și soarta României. Altminteri războiul româno-român va continua cu aceeași ardoare...
Un comentariu:
Nu ne dam cu presupusul despre ce si cum va fi. Da' e cam clar ce urmeaza: ministerele nou infiintate vor avea nevoie de cel putin 6 luni de "rodare", asta insemnand timp pierdut, intr-un an dificil. Apoi, ce dracu insemana aia "mari proiecte", de avem nevoie de un minister separat? Ca si chestia aia cu "romanii de pretutindeni". Prea mari orgoliile astea.
Cu presa portocalie n-am nicio problema, guvernul trebuie tinut sub presiune permanenta, oricare ar fi culoarea lui, mai ales ca, deja, se vede o iritare in atitudinea unora dintre liderii USL fata de intreaga presa. Si nici nu s-a uscat bine tusul de pe buletinele de vot...
Ok, acordul ala contine platitudini, n-are valoare institutionala sau juridica, e neserios. Dar ne cam arata din ce aluat e facut Ponta. Ati vazut pe undeva amintit Parlamentul? ca singurul organ reprezentativ? ca eu n-am vazut. Si mi se pare ca, din nou, Parlamentul a devenit anexa guvernului. Vom vedea ce va urma.
Aparent, udemeristii si-au luat-o. Dar e o vorba cu cine rade la urma.. Mai vedem anul viitor, prin toamna, mai vedem la referendumul pentru modificarea Constitutiei si mai ales la alegerile prezidentiale. Atunci vedem pentru cine s-a pregatit "opereta" asta cu UDMR-ul.
In rest, guvernul Ponta a cam uitat ca vine iarna. Si rezultatele se vad.
Trimiteți un comentariu