marți, 18 decembrie 2012

Durerile facerii

 
 
Guvernul Ponta se naște fără prea multe convulsii, semn că multe lucruri erau de multișor convenite. Ce mă distrează foarte tare(deși faza asta se petrece măcar o dată la patru ani) e faptul că avem atâtea guverne câte televiziuni, jurnale și platforme media există la Românika. Efectul este mai mult decât hilar: este penibil. Ce nu interesează pe nimeni este programul de guvernare. În plus, n-am văzut și eu o analiză de genul: ”dacă va fi numit X, atunci domeniul Y o va apuca în direcția Z, pentru că alesul are ideila a, b, c și d despre domeniul pe care îl va păstori”.
 
Nu știu de ce am impresia că tot procesul de selecție este făcut la plesneală, că nu există o linie directoare, o strategie care, pentru a fi aplicată, necesită un anumit tip de oameni. De fapt, cu excepția lui Florin Georgescu, și parțial Liviu Voinea, de la care știi la ce să te aștepți în materie de politici fiscal-bugetare, restul miniștrilor din primul cabinet Ponta sunt un fel de fantome sinistre. Știu, mai era și Arafat, dar omul nostru este o excepție, și are un domeniu extrem de îngust de preocupări: medicina de urgență. Fidelitatea față de cauză trece înaintea profesionalismului, culturii și bunei-cuviințe. Asta: tot înainte, tovarăși!

2 comentarii:

Ando spunea...

De unde atatea analize, directii, programe...?
Acum,suntem in prima faza a "ciolaniadei"- adica ministerele!
Urmeaza replicile la nivel de autoritati, agentii, directii etc.
Nu ne mai facem bine !

che spunea...

Doamnele din imagine sunt din PDL?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...