luni, 19 martie 2012

Pedeapsa lui Dumnezeu



Nu ştiu, vom fi făcut noi ceva grav, grav, de trebuie să suportăm pedeapsa lui Dumnezeu numită traian băsescu! Da, sunt ateu! Dar tot cred că, Dumnezeu sau altceva, Principiul Ordonator al Universului, spre pildă, ne pedepseşte pentru lipsa noastră de minte. Furia împotriva lui Adrian Năstase, pe care eu nu o înţeleg nici acum, ne-a adus aici. Nu spun că AN nu are păcate, că are. Dar sunt sigur că altfel ar fi arătat România cu el la Cotroceni. E un om raţional, echilibrat, şi mai ales un om cu un proiect pentru România.

Ce a fost în 2004, a fost. Dar să-l realegi pe acelaşi traian băsescu în 2009, după toate tâmpeniile pe care le făcuse până atunci, este peste puterea mea de înţelegere. Da, au fost furate alegerile alea. Dar dacă diferenţa dintre Geoană şi el era de un milion de voturi, nu de câteva mii, nu le putea frauda. Înseamnă că sunt câteva milioane de români pentru care realitatea nu contează, nu contează nici cine conduce ţara, nici cum o conduce. Probabil că trăiesc atât de bine încât astea sunt amănunte neglijabile. Dacă n-am fi cea mai săracă ţară din UE, parcă aş crede asta. 

După nebunia de aseară traian băsescu trebuie să primească o ripostă fermă din partea celor care au mai rămas întregi la minte în România. Primul lucru trebuie să fie obligarea Administraţiei Prezidenţiale, inclusiv pe calea Justiţiei, să publice în totalitate stenogramele discuţiilor lui traian băsescu atât cu USL, cât şi cu PDL, cu UDMR, cu UNPR şi cu minorităţile naţionale.

Al doilea lucru: trebuie întrebaţi şi obligaţi să răspundă emil boc, Cristian Diaconescu, Hunor Kelemen, Varujan Pambuccian, dacă traian băsescu le-a prezentat drept alternativă la MRU numirea lui Victor Ponta. Pentru că dacă era serios, atunci băsescu trebuia să ceară părerea majorităţii despre soluţia alternativă Victor Ponta. 

Situaţia României este mult prea gravă încât să-i mai permitem acestui dement să zburde cum vrea el pe câmpiile minciunii şi manipulării. Mă doare în cot de situaţia lui după ce PDL va pierde puterea. Fiecare plăteşte, mai devreme sau mai târziu, pentru ceea ce face. Nu văd de ce ar fi traian băsescu o excepţie. Până atunci trebuie obligat să revină în cadrul constituţional şi legal existent. Restul sunt vorbe inutile...

4 comentarii:

Ken spunea...

Acum am vazut si eu ceea ce s-a publicat din stenograma. Omul asta joaca la cacealma. Ce propunere? Sa fim seriosi, le-a aruncat o nada sa-ncerce apele …
Fara dubii, omul are toate semnele patologiei si, tocmai de aceea, e si mai periculos. Temerea mea cea mai mare este ca Romania nu scapa usor de individ, nici dupa ce va pleaca de la guvernare. Ba chiar va fi si mai murdar, adica asa cum este el natural, fiindca nu va mai fi constrans de functie sa-si modereze comportamentul ori intrigile. Are oamenii lui prin toate structurile si, cine mai stie, un depozit de dosare si inregistrari cu toata lumea, just in case … Plus, zice ca intentioneaza sa fondeze o "scoala pt politicieni", sa-i duca stindardul. In privinta asta, adevarul este ca omul asta e politicianul in stare naturala pura, ca sa zic asa, machiavelic pana la ultima fibra.
Un Iago intr-ale politicii.

Karakas spunea...

Romanii, ca orice poporu, pot fi manipulati. Prin diverse canale: presiuni externe, "societatea civila", media, financiare, relatii locale.

Asta s-a intimplat cui AN. S-a desfasurat o masinarie complexa si eficienta impotriva lui si aguvernului sau. Va aduceti aminte de jocul din Parlamentul UE, cu madam Nicholsona raportor pentru Romania, care practic conditiona intrarea Romaniei in UE cu schimbarea puterii? "Societatea civila" si media urla atunci impotriva lui AN. Ca de obicei, s-a mers pe slabiciunile persoanei atacate, dar AN a dovedit ca este un om foarte puternic intelectual, si un personaj politic important in Romania.

Romanii l-au vrut de doua ori pe Basescu. Sa fie sanatosi!

PS: De acord, daca AN era PM sau Ministru de Externe, altfel ar fi arata relatiile Romaniei azi cu UE.

Karakas spunea...

Referitor la stenograma si povestea cu propunerea pentru Ponta: aia a fost in binecunoscutul stil de cartier, aruncata "la misto". Asa se fac propunerile astea? Cica au vrut "sa testeze"...Presupunind ca au aruncat cu vorba, eu nu i-as fi luat in serios daca eram in opozitie. Si de ce as fi luat functia, ca mi-a dat-o Basescu pomana? Nu, taticu', prin alegeri, asa se ia functia de PM, nu sa ma miluiasca Basescu, dupa ce a ruinat tara, isi da medalie. Tare rau a ajuns democratia pe mina astora...

Ando spunea...

Traian Băsescu = ŞMENAR politic...fără alte comentarii !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...