marți, 20 martie 2012

Rocada a două cururi într-un fotoliu



După un simulacru de şedinţă, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi-a dat acordul pentru percheziţionarea, reţinerea şi arestarea lui Mihail Boldea, că nu are ce imunitate să-i ridice! Tâmpenia asta cu imunitatea parlamentarilor mă calcă pe nervi: ea nu există decât pentru declaraţii politice. În paranteză fie spus, de ce ar trebui să existe aşa ceva pentru exprimarea opiniilor? Există delictul de opinie la Românika cea grasă şi frumos europeană?

Nu am înţeles circul ăsta, făcut de procurori. Procuratura îl cercetează, bine-mersi, de o cârcă de vreme, de prin 2009, deşi individul făcea valuri de prin 2003, dacă nu mă înşel. Oricât de boi ar fi fost procurorii ăia, tot strângeau, în atât amar de vreme, probe, să-l trimită în judecată şi fără "ridicarea imunităţii".

De fapt - şi aici este marea ticăloşie a Parchetului General, a Başchetbalistei şi a lui Danel Morar - nebunia din ultima vreme este doar expresia unei succesiuni la vârful Parchetului. Madam Başchetbalista vrea să-i transmită "tronul" lui Morar. Şi pentru asta e nevoie de succesuri. Dar mai ales de acţiuni de imagine, de cât mai mult zgomot, după principiul "să-i prostim pe proşti!" Sunt nişte cretini care cred că agitaţia are legătură cu Justiţia, cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare, cu Schengenul şi cu presiunile Olandei. Ei bine, nu! Are legătură cu rocada a două cururi într-un fotoliu. Punct!

Revenind la Boldea: chiar nu îi întreabă nimeni de sănătate pe protectorii săi politici, care au făcut dintr-un obscur avocat al interlopilor gălăţeni deputat în Parlamentul României? Unul dintre protectori este Mircea Toader, posesorul deştului de aur am majorităţii guvernamentale. PDL se face că nu ştie astea? Răsuflă uşurat că între timp individul a migrat la UNPR?

Dacă Başchetbalista are coaie, să-l cheme la aparat şi pe Mircea Toader. Nu de altceva, dar adevăratul grup infracţional e cel al politicienilor portocalii, şi nu se poate să nu ştie astea madam Kovesi. Dar ea nu e decât o slugă a lui băsescu, şi nu-şi permite acte de frondă. Aşa că să mă scutească madam de aerele ei de Catani de Dâmboviţa!

Şi încă ceva: idioţilor ălora de la Bruxelles le va pica bine faptul că următorul Procuror General al României va fi un nene pentru care România a fost de două ori condamnată la CEDO, pentru grave încălcări ale drepturilor omului? Sau teoria e una, practica alta? Să-ţi bagi picioarele în ea de ipocrizie!

UITAM: ceea ce se petrece în Parlament este o parodie. Dă-o dracului de democraţie! Ne-a cerut Pulimea Sa să n-o mai zguduim cu procedurile, cu regulamentele? Să trăiţi, am înţeles! Îl executăm pe idiot!

Măcar pentru păstrarea aparenţelor Parlamentul trebuia să procedeze la audierea împricinatului. Dar cui îi pasă de astea? Nu mă înţelegeţi greşit: nu-i iau apărarea lui Boldea. Dar decât simulacrul ăsta de azi, mai bine scoatem şi această protecţie a parlamentarilor din Constituţie. Să facem din România ţara procurorilor. Cum vor ei, aşa să fie. Să aresteze pe cine vor, când vor, cum vor. Măcar ştim un rost şi-o socoteală! 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...