sâmbătă, 17 martie 2012

O monstruozitate morală



Andreea Vass este o clientă statornică a acestui blog. Ştiu, unii spun că e, vorba lu' musiu Şpagat, alias Badea, "cultă în cap". Că e bună economistă. O fi, cu o condiţie: să-mi spună şi mie cineva ce e ăla "bun economist". Altminteri, ştiu şi eu, o fi bună cititoare şi reproducătoare de teorii economice. Cinste ei! Dar a fost şi consilier de stat, consilier economic al premierului boc, şi vedeţi şi voi care au fost consecinţele.

Madam este un soi de Cur de Fier, o tipă în care ţipă ambiţia, carierismul şi dorinţa de a paveni cu orice preţ. S-a vârât şi în PDL, e şefă adjunctă la organizaţia de femei. Aud că vrea să candideze pentru preşedinţia unui Consiliu Jedeţean, cel mai probabil la Sălaj, de unde este. Pentru asta fata noastră cucuiată şi-a schimbat numele: în loc de Vass îşi zice Maria.

Aş zice că este culmea lichelismului politic. O dată, pentru că aşa speră că face uitate "perlele" produse de când este persoană publică, "perle" carte arată că nu are legătură cu realitatea, şi nici empatie cu oamenii. Şi apoi pentru că vrea să scape de două lucruri: posibila asociere cu Gisela Vass, fost demnitar comunist, şi, asta mi se pare poate cel mai grav, pentru că Vass ar putea face trimitere la origine maghiară. Or, după aventurile la guvernare ale PDL cu UDMR, în Transilvania, se pare că orice astfel de asociere te scoate scurt din cursă. Nu spun că este bine, că nu e. Dar nici nu spun că mizeriile acestei guvernări nu trebuie decontate de vinovaţi. Însă, pentru Dumnezeu! Să-ţi renegi originile, numai pentru a avea "succes" în alegeri, mi se pare o monstruozitate morală. Un soi de infirmitate.

Dar e bine! Vine tare din urmă tânăra generaţie de politicieni! Şi vrea să ne facă să-i regretăm pe cei de acum...

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Boc a avut doi consilieri de baza, jegul smenar Ionut Popescu și nesimțita Vass.

În toate emisiunile se cacă pe gură statistică, în fapt trompețind asta.

Cred că acum două zile s-a manifestat ca ultima zdreanță la money channel, încercând să-l umilească pe Liviu Voinea cu apelative de cretină, gen "voi tinerii...", bineînțeles, moderatoarea emisiunii fiind o simplă sclavă tristă... într-un trust băsist.

E o carieristă sprijinită, iar numărul reușitelor personale au propulsat-o... în mintea ei la nivelul de... model... o proastă ruptă de realitate care habar n-are ce se întâmplă în economie.

Ken spunea...

Oare cucoana asta are vreo tresarire, vreo remuscare cat de maruntica-mica-mica, vreo reminiscenta de responsabilitate fata de contributia ei la situatia in care se gaseste azi Romania, la vasalizarea tarii fata de FMI & comp? Despre loialitate ei -- fata de cine? -- nici nu are rost sa mai intreb. Simte ea oare vreo vinovatie fata de termenii inrobitori in care administratia din care a facut parte a negociat cu monstrul financiar? Fata de jaful economic la care a deschis larg portile? Or ideologia si interesul de gasca sunt mai tari decat stiinta si cercetarea la care pretinde ca se inchina? Ce fel de consiliere a dat acolo unde presta servicii pana nu demult?

Daca ziceti ca viziteaza locul asta regulat, are oare curajul sa scrie doua randuri despre asta, fie si anonim?
Stiu, bre, intrebari retorice, nimic mai mult ...

Fluieratorul spunea...

Andrea Vass, parvenita par excellence. Cu asta vedem ca tinerii din politica sint mult mai "capabili" decit batrinii.

Anonim spunea...

Cu toate ca mariuca si-a schimbat numele pe pagina ei de blog, evident ca domeniul a ramas acelasi: www.andreeavass.ro
Sa vad cum scoate vassul de aici!

Fluieratorul spunea...

He, he, se muta cu arme si bagaje la http://www.andreeapaul.ro/. Cred ca o sa-si perie si discutiile din trecut, si in curind nu va mai fi nici urma de Vass...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...