joi, 29 martie 2012

Frenezia onanistă a unui premier penibil



Muţunache este de un penibil crâncen. După ce dă cuprul românesc unor nişte unii, despre care se dovedeşte că NU au banii pentru care se zice că au cumpărat mustăria, adică cele două sute de milioane de euro, declară senin: "Este un motiv de bucurie (...) sa vezi ca o companie in faliment, o gaura neagra, se poate vinde cu de patru ori pretul pe seama credibilitatii unui guvern care abia s-a instalat si, la cateva zile dupa aceasta, sa vezi un pachet minoritar de actiuni vandut intr-o suprasubscriere incredibila, de peste 150%, mie mi se pare ca sunt niste simptome bune. Probabil ca este o febra. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naste din nou."

Bă, cultule în cap ce eşti tu! Singura frenezie e frenezia ta onanistă! Ce pula lui Hector a făcut guvernul ăsta, de i s-a sculat credibilitatea pân' la cer? Ai fost şeful şpionilor. SIE nu ţi-a spus că aceia care au cumpărat sunt nişte intermediari financiari, care s-au bazat pe prostia statului român, pentru a face o afacere, garantând cu resursele noastre, obţinute pe NIMIC?

Am mai scris despre asta: nu e prima oară când se întâmplă astfel de "minuni" cu firme "canadiene". Care sunt, de fapt, paravane pentru nişte băieţi deştepţi autohtoni, care au făcut o grămadă de bani în perioada guvernării CDR, s-au pierdut cu ei în peisaj în Canada, împreună cu multe informaţii legate de resursele naturale ale României, şi acum vor să cumpere pe nimic ceea ce au falimentat în perioada CDR. Şi iar venim la acordurile semnate de traian băsescu în acei ani, gen PSAL I.

Mă îndoiesc că SRI şi SIE nu au ştiut nici de exodul banilor din perioada 1996-2000, nici de tentativele de folosire a lor pentru a cumpăra pe nimic resursele României.  Ştiu, o să mi se dea în cap cu privatizarea Petrom. Da, dar aia avea nişte condiţii post-privatizare, inclusiv un anume volum de investiţii, care acum se ridică la câteva miliarde de euro, plus taxele şi impozitele plătite de OMV. Celor care au cumpărat cuprul nu li s-a pus NICIO condiţie post-privatizare, sub motiv că nu ne lasă coana Ieuropa!

Nu mă mai obosesc să vă spun că nu se va întâmpla nimic după asta. Muţunache-LabăTristă va continua să se bălăcească în mediocritatea lui, va fi la fel de incompetent ca şi până acum, va face glumiţe scremute, şi va merge mai departe, spre scaunul de la Cotroceni, cum visează el. Pedeliştii vor da ultimele tunuri din guvernarea lor, americanii îşi vor lua ce au de luat din ţara asta, şi în rest totul va fi ca înainte: cenuşiu, trist şi demoralizant. Şi tot mai mulţi români vor pleca din capcana asta, unde nu au decât opţiunea unei morţi lente, numită supravieţuire... 

Un comentariu:

Karakas spunea...

Dupa cum vad, nimanui nu-i prea pasa...Dupa noi, potopul! La ce naiba mai facem copii?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...