marți, 10 ianuarie 2012

Duşmanul reformei


Un duşman al reformei

Am revăzut, acum câteva minute, un fragment din intervenţia lui băsescu de aseară, de la Realitatea Tv, fragment care mi-a scăpat aseară, că nu pot cu nervii când e vorba de ipochimen. Şi nu mă refer la acuza la adresa lui Arafat, că e stângist. Nu, e vorba despre o frază mult mai periculoasă. Cum n-am o transcriere, rezum: "Din păcate, zice el, dacă mineritul, CFR, altele, au fost mai uşor de reformat, educaţia, sănătatea, administraţia, justiţia, unde sunt mulţi cu studii superioare, rezistă la reformă".

Cu alte cuvinte, între modernizare şi bunăstarea naţiunii stau intelectualii, mama lor de nesimţiţi, care nu se lasă, dom'le, restructuraţi şi reformaţi după cum vrea pula lui. Şi se stie: oricine nu face ce vrea pula lui, e mort! Public vorbind. Deocamdată. Dar la cum a luat-o cu capu' în ultimele luni, nu e departe vremea în care "duşmanii reformei" vor fi morţi, la propriu. În fond, băsescu este reprezentantul neo-stalinismului, care începe să se afirme prin Estul sălbatic.

Sigur că jegurile morale Patapulea, Liiceanu, Pleaşcu, Limbăieş şi compania nu vor scoate nici acum un diftong, care ar putea fi interpretat ca o împotrivire la reformă. Şi nici nu vor sancţiona acest atac ignobil şi mârlănesc la adresa intelectualilor acestei ţări. De asta se pişă băsescu pe noi toţi: pentru că mereu nişte slugi ca astea vor prefera să-l pupe în cur, decât să fie solidari cu aceia care sunt agresaţi de el.

PS: o precizare, pentru Pulimea Sa. Băi, preşedintele lui peşte! Administraţia locală, că e vorba de primării sau de Consilii Judeţene, e tot STAT! Şi ce cheltuiesc ele atunci când cumpără ambulanţe sunt tot cheltuieli bugetare, tot din bugetul de stat. Care buget include şi cheltuielile acestor structuri ale statului. Că va cumpăra Ministerul Sănătăţii 1200 de ambulanţe, sau numai 800, şi restul de 400 le vor cumpăra cei citaţi mai sus, nu e NICIO economie! E doar o ocazie pentru descentralizarea parandărătului!

Cât despre ambulanţele private, nimeni nu împiedică pe oricine vrea s-o facă, să-şi pună pe roate o astfel de afacere. Dar dacă tot sunt privaţi, să-şi găsească piaţa lor, nu să-şi cumpere, contra mită, o bucată din cea existentă. Că aşa nu ajungem nicăieri. E simplu să decretezi că de mâine banii altora să se ducă la unii, care au deschis uşa decidenţilor cu capul!

Aşa s-a făcut cu pensiile administrate privat: s-a decretat că din banii contribuabililor o parte este dată unor derbedei, fără nicio obligaţie, practic. Şi circa trei decenii derbedeii vor avea la dispoziţie zeci de miliarde de euro, cu care vor face ce vor! Pe aşa ceva este construită reforma sănătăţii. 

Acum vedeţi de ce face râie băsescu atunci când aude de intelectuali? Pentru că au nesimţirea să judece! Şi să nu-i înghită tâmpeniile şi şmenurile lui...  

2 comentarii:

Ștefan A. spunea...

De data asta sint total de acord cu dumneavoastra . Sa stiti ca nu e usor . :) Ramine cum am cazut de acord de n. ori . O tara de .......

Fluieratorul spunea...

Da, sint intelectualul competent in profesia lui, care nu asteapta pomana de la nimeni. Nu sint reprezentat de nimeni, nu merita la aia 0.000% din care fac eu parte. Sint dusmanul tuturor reformelor, pentru ca in tara asta bataia de joc, hotia si fortarea logicii elementare se cheama reforma.

Intotdeauna am fost dusmanul reformelor, si pe-atunci cind minerii munceau, nu gindeau.

Sint dusmanul declarat al acestui regim, al tuturor regimurilor care au fost si al tuturor regimurilor care vor veni, pentru ca nimeni, NIMENI!, nu da doi bani pe votul meu, pe opinia mea si pe competenta mea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...