luni, 30 ianuarie 2012

Ciocoii noi, varianta rusă


E amuzant: televiziunile româneşti, cu un larg apetit pentru ştiri externe, de genul ce mai fute, sau după caz, fumează o ilustră starletă de la Hollywood, eventual câţi morţi a mai produs vreo catastrofă, prezintă cu insistenţă orice băşină anti-Putin care se mai trage pe la Moscova. A nu se înţelege greşit: tipul nu-mi este simpatic, fie şi pentru faptul că este imitat insistent de Pulimea Sa, dar mai ales pentru că promovează o politică de mare putere ineptă, ca şi americanii, că veni vorba. Iar pentru România nici ruşii, nici americanii, nu sunt o izbăvire, ci o pedeapsă. 

Dar, prieteni! E ridicol să promovezi manifestaţia câtorva zeci de moscoviţi, în maşini, care defilează cu baloane albe plutind după ele. Şi ce maşini! Dacă era vorba de Lada şi Volga, din 1900 toamna, mai ziceam. Dar erau ultimele modele de Jaguar, Lexus, Toyota, Mercedes! Nici măcar Loganul săracului! Şi Opoziţia rusă vrea simpatia cetăţeanului obişnuit? S-o creadă ea! 

Ciocoii noi, în varianta rusă, sunt tot atât de ridicoli precum cei români, şi cei din...Completaţi voi pe linia punctată cu ce nume de ţară din Est vreţi. Reamintesc idioţilor de ce nu dau ruşii cu bolovani după Putin: i-a pus cu botul pe labe pe oligarhi, le-a luat banii datoraţi statului, a făcut un fond social cu bani obţinuţi din petrol şi gaze, plăteşte la timp salariile şi pensiile, le-a mărit, şi, în general, îi pasă de ăia loviţi cu copita de capitalismul sălbatic al anilor Elţân. Sigur, nu e un tandru cu "democraţia". Dar când mori de foame, democraţia nu ţi se mai pare atât de roz. 

Iar Opoziţia rusă, dacă o să mai vină la proteste cu maşini de lux, o să primească voturi grămadă! Asta e!  

Un comentariu:

Anonim spunea...

Rezon!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...