joi, 26 ianuarie 2012

Care stat?



Aseară boc ne asigura că viscolul n-are nicio şansă, câtă vreme sunt la butoane el şi cu Igaş. Iar de azi dimineaţă aud numai poveşti horror despre aventurile românilor(imprudenţi şi duşi cu pluta, care cred că Dumnezeu trebuie să facă sluj în faţa lor!) rămaşi prin nămeţii patriei.


Degeaba avem cu ce face treabă, dacă nu ştim cum. Iar ce aud şi văd la televizor este produsul proastei guvernări, imbecilităţii politizării funcţiei publice, ruperea instituţiilor statului în feude pentru baroni locali, alungarea profesioniştilor, imposibilitatea lucrului în echipă, lipsei de comunicare, lipsei specialiştilor în gestionarea crizelor.


Acum vedem cât de prost este administrată ţara asta. Asta e marea noastră problemă, nu modificarea Constituţiei, nu reducerea numărului de parlamentari, nu tot felul de reforme inepte ale statului. Statul este un administrator. Iar acum vedem că, de fapt, el nu există. Sunt doar resturi ale lui, care mai funcţionează din inerţie, fără cap şi fără coadă.

Ce are de făcut naţiunea asta, în primă urgenţă? Să-şi reconstruiască statul. După aia mai vedem ce şi cum.

PS: deşi nu pare, are legătură cu cele scrise mai sus. Să fie ăsta manifestul partidului "Mihaela, dragostea mea!"?

PPS: solidară naţie, românii! Halal!

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

De acord cu reconstruirea statului. Dar cum ramine cu marota neo-liberala a demolarii statului? Ideea la moda in sezonul asta e torpilarea statului, din toate partile. Unii vor s-o faca prin lupta de idei, noi (romulanii) am inceput cu ce stim noi sa facem mai bine dupa revolutie: hai sa facem statul praf si sa-l vindem la fiare vechi. Scurt si eficient, in citiva ani nu mai ramine nici o urma. Ce atitea idei?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...