duminică, 15 ianuarie 2012

Blogosfera faţă cu revolta socială


Pentru cei mai mulţi dintre cei pe care îi urmăresc în blogosferă, evenimentele de ieri nu există. Parcă nici n-ar trăi în România, guvernaţi mizerabil, furaţi şi dispreţuiţi de gaşca portocalie. Nu despre convingeri politice şi de partizanate este vorba aici. Ci despre valori etice şi morale, despre societatea în care trăim, despre viitorul nostru. Despre demnitate, civism, solidaritate. E mai frumos să scrii despre cum se mănâncă rodia, în ţara în care milioane de oameni abia îşi pot cumpăra pâinea cea de toate zilele, nu-i aşa?

Nu neg, sunt şi unii care scriu despre proteste. Cel mai adesea pentru a lua apărarea portocaliiilor şi pentru a-şi etala obsesiile în legătură cu tot ce înseamnă stat şi bunuri publice. Cristian Preda joacă cel mai bine scena balconului, făcând-o pe fecioara pedelistă neprihănită. Şi-o ia grav în freză de la cititori, evident foarte furioşi în legătură cu felul în care este guvernată ţara. Cititori care nu par în niciun caz de stânga!

Alţii, precum Madam Blogary(mai vechea noastră cunoştinţă Bleen), sunt pur şi simplu sceleraţi, doar din devotament faţă de curul Iubitului Conducător. Giurgea e în starea lui obişnuită, adică dement furios, şi ne spune că viaţa săracilor nu trebuie salvată, că nu rentează. Sincer, nici viaţa lui nu merită salvată, că nu face doi bani.   

Volodia Tismăneanu mai face un extrem de util exerciţiu de pupincurism intelectual, aducând un meritat omagiu curului prezidenţial, că, de, de acolo vine ce papă el de obicei. Dar să ajungi să-l pupi în cur şi pe coiul de Pătrăşconiu? Dumnezeule mare! Văd că TRU nu s-a trezit din hibernare, drept pentru care va fi mustrat în faţa regimentului şi va fi pedepsit cu un program dublu de ode pe anul în curs.

Cam asta e prin blogosferă despre evenimentele de vineri şi de sâmbătă. E o selecţie parţială şi subiectivă, deci nu e cazul să mă luaţi în şuturi.

PS: am tot mai mult convingerea că felul în care reacţionează puterea are multe în comun cu felul în care se comportau dictaturile de dreapta din anii '70-'90 din America Latină, susţinute fără ruşine şi pe faţă de americani. Să fie savoir faire-ul CIA, că tot sunt ăia de la SRI toată ziua mu-mu-mu, bot în bot cu ei? 

Apropo de amestecul unor cercuri americane reacţionare în politica autohtonă: ce căuta AmCham la negocierile de la Ministerul Sănătăţii? Ce au căutat în procesul de adoptare a noului Cod al muncii, care Cod a desfiinţat practic sindicatele? Uite aşa se exportă revoluţia neo-conservatoare în Europa de Est... 

10 comentarii:

vala spunea...

"în ţara în care milioane de oameni abia îşi pot cumpăra pâinea cea de toate zilele"

evident...

Corvin spunea...

Nu cred să se rezolve ceva ! Ne-au dezbinat şi subjugat de tot ! Dumnezeii mamii lor !

Matilda spunea...

M-am întîlnit cu mai mulţi bloggeri în Piaţa Universităţii şi am stat pînă tîrziu. Celor cu care am stat de vorbă chiar le pasă !
Poate oamenii sunt obosiţi, poate vor scrie mai tîrziu...

Fluieratorul spunea...

Ei, blogosfera... Ce sa-mi "explice" blogosfera?

Pentru mine, din imaginile transmise de televiziuni, a fost clar ce s-a intimplat acolo, fara sunet din studiouri, si fara interpretarile altora. Pina la un punct a fost una, dupa a fost alta, s-a provocat violenta si jandarmii au dat bite intr-o veselie in spatele dubelor. Vizibile la imagini transmise in direct, ne-editate. In concluzie, proasta de tot gestionarea evenimentului din partea autoritatilor. Asta a reiesit din imaginile mute. N-am nevoie de nici o interpretare.

Cit despre "democratia" exportata de amerloci si modul in care noi "beneficiem" de ea, ma intreb cind o sa se ajunga si la noi la extremismul republican bigot care ia amploare la ei acum, ca sa stim ca n-avem voie sa avortam si sa ne afirmam ateismul personal in public, si cind o sa dam sentinte de amenzi si puscarie copiilor de scoala generala, ca-n Texas...

Mihaela Rotariu spunea...

Imi permit sa va sugerez acest site:http://www.retronaut.co/.

Fluieratorul spunea...

La cald, cica http://www.contributors.ro/dezbatere/impresii-la-cald-din-piata-universitatii/

Rar mi-a fost dat sa vad un lauda-ma gura mai penibil... Asta a umblat prin multime cu oglinda in mina, cazut in extaz fata de propriul ego. Ce peltea!

Ninulescu spunea...

Unii dintre vecinii mei se tem si sa recunoasca ca se uita la TV la demonstratii, ei sant convinsi ca peste putin timp noua securitate o sa-i ia pe toti cei care sant contra regimului, chiar si pe cei care privesc evenimentul la TV. E exact ceea ce simteau inainte de 89 cand ascultau Europa Libera cu frica in oase.

Karakas spunea...

Pai evident americanii - mai precis partea neo-conservatoare - fac "reforma" in Romania, doar ei sustin puterea asta...si tot evident este perpetuarea unui model de interventie si control, similar cu cel din America Latina. Este foarte clar ca puterea in Romania nu mai are ca subiecti pe romani, si ca ei apara alte interese. Doar nu degeaba zicea Basescu acu vreo doua zile ca el nu de marile corporatii vorbeste cind se referea la reforma in sanatate - alea fiind bune si curate - ci de apucaturile poporului roman (se referea la coruptie). Un mod deosebit de neonorant de a face politica in tara ta, dind vina pe romani si aparind corporatiile altora.

Fluieratorul spunea...

Daca vreti sa vedeti opiniile si comentariile unui analfabet functional, care confunda contractul social cu socialismul, si este cadru didactic si doctor in economie, voila!, este onorabilul domn Paun la http://www.contributors.ro/dezbatere/%e2%80%9crevolutia%e2%80%9d-pentru-apararea-monopolului-salvarilor-de-stat/ . Scary movie, or what??

Anonim spunea...

la acest blog se potriveste perfect documentul programatic al Partidului Poporului Dan Diaconescu - nebunia in direct. Plecat-a Tribunu' la Balaceanca, locul gol trebuia astupat cu ceva, nu?
In rest, pedeleii si useleii cu ai lor liberali rahitici - toti o apa s-un pamant - eu unul n-am ce alege. S'auzim de bine.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...