sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Asta-i România!



Doar atât: la remarca unei jurnaliste, ""Sunt acuzatii ca Guvernul a negociat, a aprobat acest tratat(ACTA, n.m.) fara dezbatere publica", boc, premierul Româniai(sic!), răspunde "Nu am datele sa ma pot pronunta in acest moment cu privire la intrebarea dumneavostra, nu am o asemenea informatie." Ce acord urmează să mai semneze guvernul în numele României, fără să ştie că l-a semnat?

5 comentarii:

Karakas spunea...

Dl. Basescu se lauda pe unde si de cite ori apuca de faptul ca Romania sub comanda sa este intr-o situatie favorabila, si ca, odata ce criza trece, romanii vor avea avantaje de pe urma politicilor de austeritate. Se refera la stabilitatea macro-economca. Povesti.

Una la mina, criza asta nu va trece in urmatorii ani, si nici nu se fac predictii credibile despre cind si cum se va sfirsi criza. Romania poate sa ia si nota 10 la saracirea populatiei, insa asta nu inseamna ca va avea vreo pozitie privilegiata.

Doi la mina, chiar daca Romania va avea o pozitie buna macro-economic, nimeni nu poate garanta ca investitorii vor da valma la data exacta cind criza va lua sfirsit. Sau ca ei, investitorii, vor fi pregatiti dupa invataturile lui Basescu sa investeasca suficient ca romanii sa traiasca mai bine.

Greseala cea mai mare care a facut-o acest regim este ca a distrus statul social, atit cit era el in Romania, si ca a impus un model strain, neadaptat nevoilor si culturii romanesti. Este vina lui directa ca a luat lumina si comanda de la cercurile neo-conservatoare internationaliste, ignorind si sfidind populatia care l-a ales. Nu stiu daca e vorba de tradare sau nu, dar a pus mai sus decit interesele poporului roman interese straine de Romania.

Eu insa cred ca romanii trebuie sa inteleaga foarte bine contextul international. Criza este una de sistem, a relatiei dintre state si sectorul privat, si aparatul militar. Criza are o dimensiune foarte accentuata externa, pe planul aliantei strategice cu SUA, o putere in descrestere, si cu UE, in miscari centrifugale, de dezintegrare. Si asta tot din cauza ideologiei neo-conservatoare, a unei drepte defecte si imune la suferinta oamenilor, dar deosebit de agresive in a apara buzunarele celor care o compun. Pe scena asta, Basescu apare ca un om foarte mic, ignorant si fricos sa isi piarda pozitia (vezi, "Presedintele nu demisioneaza pe timp de criza").

Karakas spunea...

Vorbeam intr-un mesaj anterior despre internationalismul neo-conservatorilor, uniti in cuget si simtiri pentru prosperitate (a lor). Jocurile de lobby si influente in ce priveste controlul asupra Internetului este un exemplu recent. Hollywoodul, si prietenii lor cu influenta pe la Washington, nu se dau batuti. Au pierdut o batalie (SOPA) dar nu si razboiul. Noua strategie este sa influenteze alte state sa adopte legi asemanatoare, care apoi le-ar da avantaj in Congresul SUA.

Si de ce ne-am mai mira cind Boc spune ca habar nu are de ACTA, ca si cum nu ar guverna Romania, ci o alta planeta in alta Galaxie.

http://ca.news.yahoo.com/blogs/right-click/bill-c11-could-bring-sopa-online-piracy-laws-212657243.html

http://www.ziare.com/emil-boc/premier/boc-nu-detinem-informatii-despre-conditiile-in-care-romania-a-semnat-acta-1147616

pacos spunea...

Intrebarea e nu CE acord urmeaza ci CATE astfel de acorduri s-au semnat in ultima perioada.

ANONIMUS spunea...

Ba a stiut idiotul dar n-a inteles despre ce este vorba.Cu asemenea nivel de cunoastere a problemelor ce ar trebui s-o stie un Prim Ministru
de unde sa stie cand nu e stare sa faca o lege si care sa nu fie anticonstitutionala ,cand e "profesor universitar"in specialitatea despre care faceam vorbire.E colegul lui Igas,si se vede.

Anonim spunea...

Eu cred ca "ai nostri" au semnat ca primarii de cind se stiu. De la Petrica Roman citire, ca el a dat primul tonul cu desfiintarea "porcariilor" si "gainariilor", la cererea nici-azi-nu-stim-cui de pe-afara. Ala a fost inceputul sfirsitului oricarei sanse ca tara asta sa se redreseze prin sine. Lista de cedari si semnari aiurea este ingrozitor de lunga. Timpenia de ACTA e, cronologic, doar ultima mostra de pupincurism a clasei politice de la noi fata de "Inalta Poarta", oricare ar fi ea, care le "garanteaza" puterea. Ca toti vasalii, intotdeauna in istorie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...