miercuri, 31 martie 2010

Cum era DNA să păgubească România de 110.000.000 de dolari

Să recapitulăm: nişte golani, de la o firmă obscură, care au câştigat(cum?) operarea magazinelor duty free din aeroportul Otopeni, au dat statul român în judecată pentru că nu li s-a mai prelungit contractul. care nu mai avea cum fi prelungit, din motive de condiţii de la coana Europa. Motivul lor? Că le-a cerut şpagă Năstase.
După 2005 golanii au adus în sprijinul afirmaţiilort lor o casetă, drept supremă dovadă. Casetă pe baza căreia presa căcănie a început obişnuitul ei linşaj la adresa lui Năstase. Deşi se dăduse un NUP la PNA, în 2003, dosarul EDF se redeschide, ţuluşii luând de bună caseta.
Doar că ăia de la Tribunalul Arbitrar de la Washington nu sunt nişte fazani, şi au trimis caseta la un laborator al FBI. Care FBI a spus că este un fals grosolan, deci ăia care o invocă să şi-o bage în cur. Drept pentru care EDF, care cerea 110.000.000 de dolari, a luat-o în mână.
Acum vine partea frumoasă. EDF a fost reprezentat în faţa tribunalului de la Washington, împotriva statului român, de un fost ministru al justiţiei şi mare luptător împotriva corupţiei, care a dezincriminat bancruta frauduloasă, cât să scape nişte moguli de bine, parcaţi acum în curtea PDL. Aţi ghicit, e vorba de Valeriu Stoica, pe care îl găsim bâzâind şi pe căcatul de la Marco Internaţional, ăla cu aluminiul de la Slatina.
Deci un procuror român deschide în 2006 un dosar penal pe baza unui fals? Nu are curiozitatea să vadă ce şi cum? De ce a făcut-o? Pentru că, prieteni, DNA a sărit în sprijinul EDF, anchetându-l pe Năstase, în timp ce la Washington se desfăşura procesul de arbitraj. Le-a oferit ălora probe în sprijinul variantei lor, anume că Năstase a cerut mită să le prelungească licenţa. Deci DNA a dat o mână de ajutor ca statul român să fie jefuit de golanii ăia de 110.000.000 de dolari? Ei bine, da! Şi asta nu este atingere adusă siguranţei naţionale? Ba da, dar cui îi pasă? Noi suntem ocupaţi cu pălăvrăgelile lui Voicu!
Cum spuneam, ţară de căcat, popor aşişderea!
PS: s-a dus dracului şi meseria de ambasador! Când te apuci să comentezi cazul Voicu şi să mângâi pe frunte ţuluşii, e semn că dobitocii au pătruns şi aici. Aş vrea să-l întreb pe ambasadorul Franţei cum comentează el faptul că Vinci a reuşit recordul mondial la costul pe kilometrul de autostradă taman în România şi taman cu Berceanu la Ministerul Transporturilor, şi pe cel al Germaniei despre melcii handicapaţi care se "ocupă" cu refacerea căii ferate Bucureşti-Constanţa, melci care vorbesc nemţeşte. Pe cel britanic nu-l mai întreb de nimic: Mittal e indian, doar scrisorile de "recomandare" sunt ale lui Blair.

Un comentariu:

Karakas spunea...

In cazul Nastase sunt sigur ca este amestec politic in justitie. Nastase era singurul contra-model la cel Basescu. Spun "era" pentru ca dupa pierderea alegerilor de catre Geoana Nastase nu mai este un pericol. Si dupa cum vedem, numarul dosarelor se imputineaza.

Problema cea mai grava insa mi se pare ingerinta politica in actul de justitie. Desi camuflat, e clar prin alegerile pe care Basescu le-a facut (numind-o pe Kovesi a doua oara si respingind celalalt aplicant) ca puterea e direct implicata in manipularea dosarelor in justitie. Si majoritatea celor luati cu japca sunt de la PSD ! La PDL curati ca lacrima, acolo nu se toarna intre ei, nu se asculta, nu-si dau nevestele in interes de partid, si nu se filmeaza...Mai, sa fie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...