joi, 25 martie 2010

Binele public în vremea lui Pulea Vodă

Nu ştiu ce mă face să cred că şi "afacerea Voicu" este un nou fâs al DNA, care se îndreaptă către un proces lung şi plin de amânări. Mai mult, eu cred că ţuluşii au mizat pe respingerea cererii lor în Parlament, şi acum, când nu le-a ieşit şmenul, nu prea ştiu cum să se descurce. Ceva din tot dosarul ăsta e putred, şi dacă intră pe mâna unui judecător serios, le dă în cap cu el. Nu ar vrea să rişte aşa ceva, după toată nebunia pe care au stârnit-o, dând publicităţii transcrierile. De aceea trag de timp, poate tot le mai pică ceva la audieri.
Dar mai este clar un lucru: DNA a jucat pentru băsescu şi pentru PDL. Puteau publica oricând transcrierile. De ce au apărut acum? Pentru că ele folosesc la debarcarea lui Geoană. Nu ştiu dacă aţi observat obstinaţia cu care oficinele portocalii încearcă să-l lege pe Geoană de Voicu.
Iar azi la căruţa denigrării lui Geoană s-a înhămat şi Blaga. Care scoate un porumbel: anume că SRI are drept de veto la numirea demnitarilor. Adică, vezi, Doamne, Voicu, pus pe lista secretarilor de stat la Interne de Geoană, nu a fost aprobat de boc, la sfatul SRI, care a evocat nu se ştie prea bine ce. Adică omul nostru e bun patru ani expert al CSAT, şi încă vreo cinci parlamentar, iar SRI face ciocul mic, şi cum se apropie de dosarele lui doi şi-un sfert, cum devine un pericol... Maior, bagă-ţi Steaua aia în cur!
Vreau să ştiu şi eu unde scrie că SRI supervizează numirile în posturile politice, şi care sunt criteriile şi mecanismele legale prin care culeg date despre politicieni. Sub pretextul "luptei împotriva corupţiei" oricine se poate trezi ascultat şi urmărit, doar pentru că e mai colţos cu Pulea Vodă. Acum înţelegeţi de ce a plouat cu stele la SRI?
Dar dacă s-a recurs la tot spectacolul ăsta pentru a-l putea schimba pe Geoană, atunci e din ce în ce mai evident că băsescu urmează să iasă o vreme din scenă, şi pedeliştii vor să aibă la Cotroceni un om al lor. Ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar genera o situaţie de gravă instabilitate politică, suprapusă peste instabilitatea socială şi peste criza economică. O criză economică şi financiară care nu se dă dusă.
Mi-e din ce în ce mai scârbă de toţi şi de toate. Războiul ăsta politic este stupid şi lipsit de orizont. De fapt, e un război pentru controlul resurselor publice. Atât. În vremea lui Pulea Vodă binele public şi-a pierdut raţiunea de a fi. A murit. Şi de obicei mortul de la groapă nu se mai întoarce...
PS: cât de nesimţit să fii, să asmuţi DNA împotriva foştilor colegi de partid, când tu eşti 100% puşcăriabil? Uite că Generalul Izmenelor Prezidenţiale e foarte nesimţit. Cât despre Diaconescu şi Sârbu, nimic de rău, ca despre morţi.

2 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Enervarea lui Oprea cand a citit ca Voicu vrea sa-i faca "dosare" (nu dosar) si sa-l aresteze pe Ontanu (si pe cine mai stie pe cati) sa fie un motiv suficient?
Mie imi ajungea partea cu "reteaua" pe care o construia dupa ce ajungea ministru de interne; pentru asta ii doresc sa stea 10 ani in arestul acela preventiv de care pomenea onorabilu'.
Tinand seama ca va fi judecat de colegii "prietenilor" (sau "asociatilor"?) Costiniu si Jipa cred ca aveti dreptate: procesul va dura o eternitate!
PS Va sugerez un pariu: cand credeti ca va fi ridicata in viitorul proces prima exceptie de neconstitutionalitate? Eu cred ca imediat dupa a enspea amanare a procesului datorata (amanarile) motivului ca dom' gheneral nu gaseste avocat...
PPS Si incercati sa va mai ascundeti satisfactia privitoare la declaratiile comisarului european pe energie privind Nabucco; din nefericire pentru rusi & co si din fericire pentru toti ceilati gazele lichefiate si noile tehnologii de extragere a gazului din sisturi vor arata exact valoarea politicii santajului energetic rusesc si al colegilor lor arabi!

Unknown spunea...

Amice, ti-am mai spus ca esti idiot da nu m-ai crezut ...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...