miercuri, 10 martie 2010

Vertuţile economiei capitaliste

Până aseară, la emisiunea lui Mircea Badea, existenţa Biancăi Rus a fost o necunoscută pentru mine. Se pare că şi pentru el, care oricum e mai "monden"(ştiu, nu săriţi, monden n-are grade de comparaţie!) decât mine, ca să zic aşa. Oricum, n-am pierdut nimic. Înţeleg că e o tută ca atâtea altele, care şi-a făcut culcuş pe lângă unul cu bani, şi se dă hartistă. Nu-i acordam atenţie, dacă nu ar fi fost asta: "Bianca Rus i-a luat Vertu câinelui." Cred că ştiţi ce-i Vertu: o cărămidă chicioasă, din aur, platină sau ce-o mai găsi bijutierul prin seif, cu sau fără diamante, care, dacă insişti, poate fi considerat şi telefon. Şi care costă o cârcă de bani.
E bine, zic eu. Dacă avem oameni care pot cumpăra telefon Vertu unui bişon maltez, suntem pe drumul cel bun. De ce s-ar mai plânge oamenii de sărăcie? Dacă Bianca Rus poate, putem toţi! Numai să vrem!
Ce-ar mai fi de spus? A, da! Să-l bagi în pizda mă-sii de capitalism, dacă a ajuns să recompenseze toate târfele, şi să-şi bată joc de milioane de români!

11 comentarii:

carp popescu spunea...

Domnule gheorghe, de data aceasta va spun "la revedere" definitiv - adica ati disparut din rss de la mine. Ultimul paragraf este ce a pus capac. Daca asta este tot ce ati inteles din capitalism si cum a treia cale este inca o himera, s-a cam spus tot ce era de spus. Daca tot nu ati inteles ca din faptul ca o tuta cheltuieste o multime de bani pe ceva este complet nerelevant intrucat acei bani circula, cineva trebuie sa faca telefoane, cineva trebuie sa le vanda - deci un intreg circuit beneficiaza. Ca nu intelegeti este una, dar imi este frica de faptul ca aveti aceeasi anvergura in a intelege economia ca si alt personaj al carui nume nu se mai bucura de majuscula in paginile dumneavoastra.

Anonim spunea...

Nu capitalismul este de vina, de tarfe tinute in lux au "beneficiat" toate oranduirile. Presa (chiar Mircea a facut-o, involuntar sau pentru blestematul de rating)are cea mai mare vina. A contribuit din plin la rasturnarea valorilor si la promovarea nulitatilor din toate domeniile!!!

Lilick Auftakt spunea...

Inca nu stiu cine e Bianca Rus. Nu am vazut emisiunea lui Badea. Cred ca sunt pierduta. :))

Mircea spunea...

Asta cu bagatu capitalismului a mers bine de dimineata :) Si ca sa fiu pe subiect.. pot sa glumesc spunand ca.. macar de-am fi discutat de un caine adevarat nu de aratarea aia zisa bison care sare sub rotile primei masini la cea mai mica neatentie a matroanei. Si asa, fara sa vreau am gasit explicatia.. de ce are nevoie entitatea canina de un asemenea accesoriu ? Raspuns: in laborator au uitat sa implementeze partea ce tine de orientare.. pentru ca.. sper ca sunteti de acord cu mine, este un caine modificat genetic, este o jucarie pentru timpurile noastre, o jucarie vie care ajuta la alinarea depresiilor in care intra oamenii fericiti pana la extaz ca au scapat de perioada cand ramaneau repetenti din cauza materialismului dialectic. Daca se intampla ceva total neasteptat cu tara asta .. putem totusi rade spunand ca am avut parte de ..,,Surprize surprize!"
am fugit la treaba, o zi buna !

Andrei-Gheorghe spunea...

"Banii circula." Am mai auzit acest argument care incearca sa justifice divese excese grotesti ale capitalismului. L-am auzit si de la cunostinte si chiar si de la oameni pe care ii consider prieteni. "Banii circula".

Dar cred ca banii cu pricina ar circula la fel de bine ( si ar beneficia in continuare diverse circuite ) daca ar fi cheltuiti sa zicem pe medicamente si aparatura medicala.

Cred ca o populatie sanatoasa (sau macar mai putin bolnava) ar face mai bine economiei decat faptul ca animalul de casa al biancai are telefon mobil.

Anonim spunea...

capitalismul este cel mai cretin sistem economic din istoria omenirii iar el mai este luat in consideratie numai de capetele seci din romania.

Anonim spunea...

@carp popescu

Domnule, să ştiţi că acest ˝"la revedere" definitiv˝ spus de dumneavoastră, pe mine mă întristează cel mai mult, aproape până la lacrimi. Îmi furaţi una din ultimele plăceri care-mi mai rămăseseră după ce aţi instaurat acest capitalism bazat pe devalizarea resurselor statului în folosul unui grup restrâns de tâlhari şi jefuitori la drumul mare, aceea de a vă înjura şi blestema la fiecare comentariu plin de nesimţirea parvenitului rapace.
Ged

Fluieratorul spunea...

Da' stiu ca v-au suparat rau gizmo-ul, pitipoanca si potaia... He, he... Pe mine nu m-au suparat, pentru ca eu unul nu pot sa fac ce face tinara in cauza pentru a avea acces la asemenea trufandale ale capitalismului, si care facind ceea ce face ar fi avut avantajul unei pulpe de porc mereu pe masa si in socialism.

Curvele de toate felurile traiesc la fel in orice sistem. Neavind vocatie de curva, si eu traiesc la fel, adica mai prost decit ea, in orice sistem. Pe vremea impuscatului n-am avut pulpe de porc pe masa, si acum n-am bani sa-i iau pisicii (eu n-am ciine, am pisica) Vertu.

De fapt, pisica mea n-are nevoie de Vertu, si nici eu n-am nevoie sa ma pomeneasca tabloidele. Cred ca nici dvs. n-aveti nevoie de asta. Atunci de ce si de unde atita naduf?

Constantin Gheorghe spunea...

Fluierătorule, nu de năduf e vorba. Treaba ei ce face cu banii prostului care o finanţează. Dar ni se serveşte o propagandă chiar mai violentă şi mai primitivă decât cea comunistă, în care ni se spune că capitalismul(cacofonia vine de la sine!) îi recompensează pe cei care muncesc, îşi asumă riscuri, e creator. Şi ce e în realitate? Ideea e alta, mă refer la propagandişti: "ciocul mic, şi lăsaţi-o aşa cum a căzut în ceea ce priveşte capitalismul! Până una-alta un sistem alternativ nu există. N-avem ce face, trebuie să-l înghiţim. Nu e nevoie şi de clişeele cretine pe care ni le serviţi zilnic, putem trăi şi fără ele. Şi care se descurcă, bine, care nu, crapă!" Asta e: tipa s-a descurcat, nu a făcut performanţă în sistemul idealizat de propagandişti. S-a pliat pe sistem. Punct.

Fluieratorul spunea...

Va recomand o lectura interesanta: http://revistacultura.ro/blog/2010/03/capitalismul-critica-marxista-si-subiectul-istoric-astazi/, Claude Karnoouh, pe care cred ca-l stiti mai bine decit mine. O poveste care poate descurajeaza prin lungime, si din care fiecare rind merita si conteaza.

Propaganda e aceeasi in toate regimurile, si are mereu menirea sanitara de a spala ct mai eficient creierele care se lasa spalate. Propaganda n-a fost pe frecventa mea nici in celalalt regim si evident nu este nici acum, porcariile n-au cum sa ma atinga pentru ca joc in alta liga, in care vreau sa fiu "nemuritor si rece" la cele "lumesti".

Din cind in cind, citind diverse lucruri (si din pacate nu si vorbind despre ele, ca in plan fizic, mai mult decit contrapartea si pisica, nu-mi imartaseste nimeni opiniile), ca acela pe care l-am mentionat mai sus, imi confirm ca eu sint cel normal, si ca atita timp cit voi gindi cu capul meu voi fi om, si nu curva sau fiinta antropoforma decerebrata.

Die Gedanken sind frei, si intotdeauna vor fi... Fara Vertu, fara sponsori, fara preteni, ca asemenea atitudine numai avantaje n-aduce... :)

geomarz spunea...

Die Gedanken sind frei. Vai ce dragut suna !
Numai ca ma intreb, poate cineva trai numai cu Gedanken ?
Dupa stiinta mea, au fost unii, numai cu Gedanken (timp de 45 de zile in medie), altii la Gedanken au adugat coaja si ace de pin. Astia au dus-o mai mult, niste luni bune, catre vreo doi trei ani. Rezultaul a fost "mumifiere spontan intra vitam" de au ajuns sfinti "post mortem". Venerati mai multe generatii pe acolo, pe la ei, prin tara, de unii care se hraneau normal.
Despre astia este vorba, Fluierarule, in postarea de mai sus a domnului CG (cu care, postare si autor) sint in totalitate de acord. Si il citez :
"Să-l bagi în pizda mă-sii de capitalism, dacă a ajuns să recompenseze toate târfele, şi să-şi bată joc de milioane de români!"
Buna si observatia lui Andrei Gheorghe. Desi Gheorghe, vad ca si lui ii merge mintea ! Bravo, lui !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...