marți, 8 decembrie 2009

Un nou produs bancar-electoral

Vă mai amintiţi penibilitatea aia de miting din poarta Cotrocenilor, când crescătorii de animale hăuleau şi buciumau după subvenţii, şi Super băse venea cu soluţia în dinţi? O soluţie cum numai în zălendofciois se putea imagina : "fă un împrumut, şi ia-ţi subvenţia de la stat".
Statul zice: "bă, voi aveţi dreptate, trebuia să vă dau subvenţia. Dar n-am acum bani. Dacă vă arde buza după lovele, vorbesc eu cu băncile, şi luaţi un împrumut. Iar când am bani, vi-i dau, şi voi daţi banii înapoi la bancă."
Sigur, pare o soluţie. Dar nu pentru agricultor, ci pentru bancă. Împrumutul ăla vine cu dobândă şi comisioane. Numai dobânda e de 10%. Cu ce s-o mai strânge pe lângă, plus nişte drumuri la oraş, un sfert din subvenţie se duce. Dar îşi trage nenea bancheru un bonus mai mare? Îşi trage! E şi el darnic cu băiatu' care a scos din joben soluţia asta? Este! Şi atunci? Trăiască subvenţia-împrumut, un nou produs bancar-electoral!

2 comentarii:

Desmond spunea...

APIA a eliberat 30 000 de adeverinte pentru fermierii care vor sa ia credite.

geomarz spunea...

Nu daca vor sa ia, problema este daca au bani sa le dea subventiile. NU este nevoie de CREDITE. Este nevoie de SUBVENTII, asa cum dau TOATE statele civilizate din vremea primului razboi mondial si pina acum !!!!!
Numai tembelii de politicieni ai R considera ca agricultura R trebuie falimentata o data pentru totdeauna!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...