miercuri, 9 decembrie 2009

Mercenari şi analişti

Nu mi-au plăcut niciodată mercenarii vopsiţi în "analişti politici independenţi", precum Dan Andronic. Care au trecut pe la toate partidele, secându-le de bani, în locul cărora le-au oferit, invariabil, un mare "căcat", frumos împachetat în vorbe multe şi în sfaturi tembele. Ei, mercenarii, au slăbit capacitatea de analiză şi sinteză a partidelor, au alungat oameni de valoare, care s-au simţit marginalizaţi, şi, să mă ierte Dumnezeu, au spălat destui bani murdari în campaniile electorale. Din care s-au înfruptat şi destui politicieni.
Aşa că mai trec pe la unii, pe bloguri, să văd ce năzbâtii le mai trec prin cap şi ce şopârle mai lansează. Dan Andronic văd că mai nou joacă pentru Pulea Vodă. Foarte bine! Nu putea rămâne "orfan" de stăpân! Şi apoi acolo e şi pâinea, şi cuţitul.
Nu ştiu ce relaţii a avut cu SOV, şi ce afaceri au făcut, sau n-au făcut(că şi de la asta te poţi părui!), dar e foarte fericit la aflarea veştii că Vântu ar fi în budă cu trustul lui de presă. Capra vecinului este element de bază al identităţii naţionale.
Mi-a atras atenţia fraza asta: "Avertismentul dat public de Traian Băsescu Moscovei, ca răspuns la declaraţia ambasadorului Ciurilin: "Este vorba de o declaraţie nefericită a ambasadorului rus la Bucureşti, că a trecut vremea Războiului Rece. Şi eu mă văd nevoit, şi o voi face şi oficial, să îl atenţionez că într-adevăr a trecut vremea Războiului Rece şi că nu îşi mai pot face centre de influenţă în politica românească sau, dacă şi le vor face, le vom reteza". deşi nu-şi duce gândul la capăt, pune concluzia în titlu: "se prăbuşeşte cel mai important centru rusesc de influenţă în politica românescă".
Argumente? Ioc! Guşă, şi altceva nimic, în afară de un cretinism scos din burtă de Stratfor. Deschid o paranteză: am citit o vreme analizele lor, până ce m-am plictisit de clişee şi de imbecilităţi, care vin din citirea superficială a faptelor, de interpretare abuzivă şi de concluzii forţate. Sint pe acolo nişte flăcăi pe care stăpânii au uitat să-i anunţe că Războiul Rece s-a terminat. Închid paranteza.
Nenea ăia de WSJ spuneau că Geoană era favoritul Moscovei ŞI Washingtonului. Să zicem că Vântu era acoperirea pentru "partida rusă" şi Bravul Nostru Conducător a şters-o de pe faţa pământului. Sunt curios cine o fi "partida americană" şi cum o va şterge El, Dumnezeul analiştilor, jurnaliştilor şi intelectualilor publici(scârbos până la vomă Pleşu, care, după ce a fost umilit de băsescu, l-a votat. Şi mai şi spune, boul! Acum înţelegeţi de ce a stat atâţia ani la putere Ceauşescu?) de pe faţa pământului. Oricum văd că-i cam pute Obama. Ceva mă face să cred că şi reciproca este valabilă!
Merita şi Pulea vodă un mic omagiu, după magistrala victorie în alegeri. Şi inamicul lui un şut în coaie! Mari caractere naşte ţara asta!
PS: domnule Andronic, este Stratfor, nu StratforD. Mai ales că vă ştiu fan Q7!

7 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Poza e meseriasa. Dan Andronic si parerile lui nu merita osteneala.
Articolul din WSJ este hilariously ridiculous.
Andrei Plescu este, din pacate, nefrecventabil pentru mine, este prea brea bigot si prea partizan pentru un ginditor serios. Spre deosbire de Domnul Neagu Djuvara, Andrei Plesu nu va reusi sa imbatrineasca elegant.

Lilick Auftakt spunea...

Articolul lui Presu a aparut de-abia azi, dar pare a fi scris acum cateva zile. Probabil, daca iesea Geoana, ar fi schimbat in titlu numele lui Basescu cu al lui Geoana. :)

Anonim spunea...

Am vazut deja ca pot sa adaug blogul lui Andronic la cele pe care le citesc cand vreau sa vad versiunea oficioasa (alaturi de TRU, Tismaneanu, Morar sau Patrasconiu).
Mi-e clar ca povestea cu N. Popa, Vantu si trustul lui, Gusa si Moscova e parte din cea mai proaspata ofensiva: iata, realegerea lui Base redeschide drumul nimicirii coruptilor din clasa politica, a mogulilor, deci am votat bine, deci se face in sfarsit dreptate in tara asta, arde-i, Base!
Scrie un postac la articolul Hotnews cu Vantu dat in consemn la frontiera:

"Parlament reformat! (Miercuri, 9 decembrie 2009, 18:46)

marian23_ro [utilizator] i-a raspuns lui eu
daca am avea parlamentari mai responsabili, si ma refer la toate culorile, nu am mai avea atatea tergiversari legate de ridicarile de imunitate si atat circ. Ar ajunge mult mai usor suspectii - vinovati - pedepsiti. Dar un singur om poate reforma clasa politica si asta e Basescu cu sprijinul populatiei. Referendumul a decis. Acum mai trebuie si aplicat. Si mai trebuie creata o majoritate solida pentru realizarea reformelor, 2 partide puternice ar fi suficiente in Romania, se va ajunge si acolo cu disparitia dansatoarelor din PNL."

Q.E.D....

curier spunea...

un singur lucru conteaza traian a castigat.iar pe voda pulea nu l-au putut invinge acesti crai de la rasarit geoana, crin, bella, vadim, becali, johanis, voiculescu.stau si ma intreb de ce esti revoltat pe un oarecare cand vranceanu firea prin A3 a incalcat grav legea pe la 18:00 in data de 6 cu vadim, roman si ciorbea.acum tot ei urla frauda

Lulutza spunea...

S-a produs iar A lu' Gica in hotznews! Dupa asa o inginerie diplomatica, asta merita chiar Ministerul de Externe!

Constantin Gheorghe spunea...

Lulutza, l-am citit. E un amestec de speculaţii cu date manipulate, oferite de cei din echipa lui băsescu, date cu aromă de SIE. Sigur că e o panaramă. Alianţa Universală împotriva Luceafărului anticomunismului! păcat că nu mai avem "Urzica"!

Anonim spunea...

nimic nou la voi!
modelul vine din vest.
ultima editie a emisiunii de pe zdf frontal 21 a fost despre expertii care ne spun noua ca nu mai pot fi asigurate pensiile in viitor pt ca lalalala. numai minciuni fara cifre sau doar cu alea care le convin lor! si in ceea ce priveste economia sau problemele politice se lucreza la fel. preluati un sistem de la astia care-si spun civilizati si asa arata acesta desi f multi in romania nu vor sa ia la cunostinta acest fapt evident.

der

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...