luni, 7 decembrie 2009

Un "mister"

Toată lumea se mira de viteza cu care se adunau voturile în Modrogan 2, la numărătoarea paralelă a pedeleilor. De fapt, nu e niciun mister, e o simplă încălcare a legii. Procesle verbale din toate secţiile de votare sunt introduse, prin scanare, în calculatoarele Institutului Naţional de Statistică. Pur şi simplu Videanu şi-a legat partidul la aceste calculatoare, INS fiind sub tutela Ministerului Economiei. Toţi ceilalţi au introdus manual datele. De asta se mişcă atât de greu.
Întrebarea este: PDL doar s-a legat la calculatoarele INS, sau a făcut mai mult, a umblat discret şi la soft? De aceea nu trebuie acceptate sub niciun chip rezultatele acestor alegeri. Pentru că dacă în 2004 schimbarea peste noapte a rezultatelor alegerilor prezidenţiale putea fi o pură întâmplare, acum este furt cu premeditare. Altminteri nu-ţi revendici victoria cu zece minute înainte de anunţul oficial al institutelor de sondare, şi spui şi cu cât vei câştiga alegerile. Pur şi simplu nu se poate!

Un comentariu:

Adrian Năstase spunea...

Furt-nefurt, cea mai bună mişcare a PSD-PNL ar fi să accepte decizia BEC. Altfel se prelungeşte scandalul inutil şi tot la asta se va ajunge.

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...