miercuri, 30 ianuarie 2013

Un experiment periculos pentru viitorul Europei

 
 
România a ajuns subiectul unui experiment periculos al birocrației de la Bruxelles, care pune în discuție viitorul Europei. Prin intermediul MCV se ajunge, practic, la controlul tuturor mecanismelor politice și sociale ale societății românești. MCV a ajuns un instrument diabolic, care, în loc să ajute România, a dus la ruinarea Justiției, la demonizarea Parlamentului, și, mai nou, și a presei critice, care nu răspunde ”criteriilor” noilor stăpâni de la Bruxelles. Prin intermediul unor alte mecanisme, de natură economică, economia României a fost distrusă, iar hălcile cele mai profitabile au fost însușite de marile corporații occidentale, care scot profituri de negândit în țările lor de origine, prin jefuirea consumatorilor români, iar statul a fost redus la tăcere și nu-și mai poate apăra cetățenii.
 
Episodul de azi, când s-a modificat prevederea Codului Civil, care prevedea returnarea comisioanelor bancare abuzive, în cazul existenței unei sentințe definitive împotriva băncii, la cererea expresă a FMI, spune multe. O tâmpită, șefa CNA, a sărit imediat din baie, pentru a declara că va modifica legislația care reglementează audio-vizualul, în lumina recomandărilor din Raportul MCV.
 
Proiectul european își arată fața hidoasă. Bruxellesul vrea să ia locul Moscovei, din vremea comunismului? Așa se pare. Glasul națiunilor europene nu se mai aude, sau nu-l mai ascultă nimeni de la Bruxelles. Instituțiile democratice, precum Parlamentul European, sunt puse între paranteze. Apropo: mi se părea firesc ca Raportul, după ce este întocmit de cei de la Comisie, să fie dezbătut și aprobat de parlamentarii europeni. N-o să vedeți așa ceva!
 
România trebuie să se trezească și să refuze acest experiment. Dacă după șapte ani MCV nu a produs decât un instrument de intervenție brutală în afaceri care nu au nimic în comun cu partea de suveranitate națională cedată UE, intervenție în folosul unor cercuri de interese politice și economice, și care aduc atingere gravă intereselor națiunii române, atunci MCV trebuie respins fără ezitare, și fără drept de apel. Numai că politicienii români nu se ridică la înălțimea responsabilităților lor, iar unii sunt pur și simplu parte a acestui experiment scelerat.
 
Sunt trist scriind aceste rânduri. Sunt un pro-european convins. Dar nu orb, și nici lipsit de judecată. Respingerea MCV este un gest în favoarea, nu împotriva proiectului europan, care nu trebuie să fie o altă construcție imperială, ci una a concertului națiunilor care sunt egale în drepturi și obligații și împart același sistem de valori. 

6 comentarii:

casandra spunea...

Si eu cred la fel. Raportul trebuie sa fie ignorat cu gratie in aspectele lui irationale. Oricum, deja in raport s-a depasit de mult timp sfera obiectivelor initial convenite in decizia CE din 2006.
Mai avem o arma: sa nu luam foarte in serios gunoiul pe care ni-l servesc.

Karakas spunea...

Am aceiasi impresie, ca MCV este un instrument politic de care se foloseste azi PPE, maine urmasul sau. Nu am avut acces la document dar, din presa, si eu cred ca trebuie spus "NU acceptam" (mai ales ca au fost si pure minciuni acolo).

petre dinu spunea...

zi ceva si de varan

ANONIMUS spunea...

Nu numai ca cest scelerat diktat a unei sleahte de birocrati platiti de noi si afiliati a unei parti a UE si a PPE-ului care are interese contrare Romaniei si pe care sceleratul de la Cotroceni este tutelat de sefii UE facand impreuna cu parlamentarii PDL in frunte cu odioasa procuroare comunista Macavei &co un act de tradare nationala si care se poate observa de pe Marte este de neacceptat de cetatenii Romaniei care iubesc aceasta tara si inca cred ca este suverana.Faptul ca MCV-ul n-are nici o importanta si nu ne poate sili sa-l imbratisam de catre parlament si guvern, inseamna ca ar trebui sa fim indignati si furiosi ca niste nimicuri isi permit sa-si bata joc de noi si de suveranitatea noastra.Ar trebui ca pe langa persoane fizice ci si ONG-uri ,organizatii cetatenesti, partide etc.....sa scrie conducerii UE, parlamentului UE ,scrisori de protest si impotriva amestecului in treburile noastre si incercarea de a pune calus mass-mediei lucru neintalnit intr-o tara democrata.Pe langa faptul ca acesti tupeisti nu stiu adevarata situatie a justitiei noastre in care o parte a ei,servicii secrete,CCR-ul,DNA,Procuratura Generala ,ANI etc... au fost inregimentate de catre sceleratul de la Cotroceni ,Dl Basescu ,guvernatorul, din partea PPE si UE, a Romaniei.Ca acesti asa zisi campioni ai anticoruptiei o tuteleaza si ocrotesc sleahta de patibulari ce au furat de 8 ani de cand au condus Romania.Cum dracul doar dusmanii sceleratului se bucura de cercetarea de catre procuratura a unor vini inventate si manarii vazute de toata lumea?!.

regim hotelier bucuresti spunea...

acest raport MCV aste total aservit unei parti a clasei politice romanesti . daca este un raport pe justitie de ce nu se spune nimic despre modul in care procurorii instrumenteaza total diferentiat cazuri de coruptie , despre faptul ca sa dat NUP in cazul cercetarilor privind coruptia unor inalti demnitari portocalii, despre judecatorii de la CC care fac jocurile si satisfac interesele mafiotilor portocalii

AdyPopa spunea...

După 5 ani este chiar mai rău... Bleeaaahhh.!.!.!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...